Zout, zout en nog eens zout.

Je hebt zout nodig!

Zout hebben we nodig, maar niet teveel zeggen het voedingscentrum en gezondheidsinstanties. Want teveel zorgt voor een hoge bloeddruk. Wat ze even ‘vergeten’ te zeggen is dat ze hiermee geraffineerd zout bedoelen. Zout wat ontdaan is van zijn mineralen behalve natriumchloride, welke o.a. de chemische industrie nodig heeft. Van natuurlijk zout met meer dan 80 mineralen, maken ze zout met alleen nog maar natriumchloride. Dat doen ze omdat de industrie enkel deze twee elementen kan gebruiken. Het restafval of wat over is gaat naar onze voeding. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor fluoride, aluminium, broom en plantaardige oliën. Door deze onnatuurlijke samenstelling krijgt je lichaam mineralen niet binnen in de juiste verhoudingen en kan je inderdaad last krijgen van een te hoge bloeddruk en veel dorst.

Synthetische rommel

Aan dit zout (keukenzout en Jozo) voegen ze dan weer synthetische jodium en anti-klontermiddelen. Een trieste keuze om een product van zijn voedingswaarde te beroven en dan als troost synthetische jodium en andere giffen eraan toe te voegen. Ook zeezout uit de supermarkt is beroofd van zijn voedingswaarde, enkel heeft men er geen toevoegingen aan gedaan en is het wat grover gemalen. Natuurlijk zeggen ‘deskundigen en voedingsinstanties dat het absoluut niet uitmaakt welk zout je gebruikt. Maar kijk uit waar deze ‘deskundigen’ vandaan komen, ze kunnen zomaar uit dezelfde hoek komen als de bewerkte en geraffineerde voeding. Onthoudt dat er zeer veel geld omgaat in deze business.

Ga voor vieze kleurtjes

Natuurlijk zout is niet wit, maar kleurt roze, grijs, rood of zelfs heel donker. Als je dit zout gebruikt gaat je bloeddruk niet omhoog en krijg je ook niet zoveel dorst. Hiervan mag je zelfs meer gebruiken dan het geraffineerde zout, je lichaam geeft namelijk zelf aan als je genoeg binnen hebt.

Sole

Zoutloos eten wordt steeds meer een hype, ingeprent door gezondheidsinstanties, maar zouten zijn zeer belangrijk voor tal van functies in het lichaam. Zonder zout overleef je niet. Een goede manier om genoeg zout (mineralen) binnen te krijgen is het drinken van sole. Vul een glazen pot voor 1/3 zout en 2/3 (gefilterd) water, doe de deksel erop en schud flink. De grove korrels worden gedeeltelijk opgenomen tot het water verzadigd is. Op de bodem bodem blijft de rest van het zout liggen. Doe elke ochtend een theelepel met sole in een groot glas water en drink dit op voor je ontbijt. Zo krijg je gelijk je elektrolyten binnen. Ook als je je flauw voelt, hoofdpijn hebt of nadat je flink hebt gesport is dit een goed idee.

Himalayazout en Keltisch zeezout zijn goede bronnen van mineralen, kies wel voor de ongeraffineerde varianten en niet voor de mooie witte geraffineerde variant. Dit zout kan je ruim strooien over je eten zonder er problemen mee te krijgen. Of je moet zo’n extremist zijn die meteen 10 gram op zijn bordje strooit. Himalayazout en Keltisch zeezout zijn verkrijgbaar bij de natuurwinkel en sommige supermarkten. Tip: Keltisch zeezout

Lees ook:

Himalayan salt

Why Himalayan Pink Crystal Salt is so much better for your health than processed table salt

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.