Zeewier, een natuurlijk medicijn

Vandaag beantwoord ik een vraag van Carlijne over zeewier. Zij ons: “Hallo Michelle, waar kan ik zeewier vinden en hoe moet ik het verwerken om te eten?” Zeewier is nog bij veel mensen onbekend, terwijl het supergezond is. Daarom ben ik blij met de vraag van Carlijne en geef ik je hier tips waar je zeewier kunt kopen en hoe je het verwerkt.


Zeewier is rijk aan jodium en stimuleert je vetverbranding.
Dit goedje bevat veel jodium, het stimuleert je vetverbranding en het heeft een ontgiftende werking. Vooral als je geen brood meer eet is zeewier een goede manier om voldoende jodium binnen te krijgen. Zeewier is daarnaast rijk aan vitamine A, B, C, calcium, magnesium, zink en vezels. Deze zeegroente mag eigenlijk niet ontbreken in je voeding. Daarom adviseer ik je minimaal 1x per week zeewier te eten.

 

Detox-werking

Zeewier werkt als ontgifter van zware metalen in je lichaam. Bijvoorbeeld lood, kwik en tin die je binnen krijgt via uitlaatgassen en via je voeding, verpakkingen, schoonmaakmiddelen en niet te vergeten onze amalgaamvullingen. Stoffen uit zeewier helpen je lichaam zware metalen om te zetten in zouten. Je lichaam kan de zware metalen niet uitscheiden, maar als ze zijn omgezet in zouten wel! Zo raak je giftige stoffen kwijt uit je lichaam. Als deze stoffen gaan ophopen in je lichaam, kunnen ze nare klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en darmklachten.

 

Kan je ook teveel jodium binnenkrijgen?

Soms krijg ik de vraag of je ook teveel jodium binnen kunt krijgen. We hebben eerder een tekort aan Jodium dan een teveel, vandaar dat jodium wordt toegevoegd aan brood. Als je een normale, gezonde schildklier hebt, hoef je je daar geen zorgen over te maken en kun je rustig minimaal 1 keer per week zeewier eten. Als je schildkliermedicijnen slikt pas dan op met jodiumrijke voeding en overleg eerst met je arts. Het ligt er maar net aan of je schildklier te snel of te langzaam werkt.

 

Waar kan ik zeewier kopen?

Dat ligt er een beetje aan hoe je zeewier in je dagelijkse voedingspatroon wilt inzetten. Verse of gedroogde kun je kopen bij natuurwinkels, grotere supermarkten, toko’s en online. Het assortiment varieert, meestal kun je gedroogde wakame en gedroogde nori kopen. De organic winkels in Amsterdam hebben bijvoorbeeld soms verse zeewier in het koelvak.

Wil je het gebruiken om aan je dagelijkse portie vitaminen en mineralen te komen dan kun je tegenwoordig ook zeewiersupplementen supplementen kopen in de vorm van capsules of poeder. Het hoge gehalte aan hoogwaardige eiwitten en de combinatie van vitaminen, mineralen, natuurlijke jodium en aminozuren in deze supplementen zijn bijzonder.

Zeewier heeft de eigenschap om de vele afval- en gifstoffen in ons lichaam aan zich te binden en vervolgens uit te scheiden. Voedingsstoffen en zuurstof kunnen beter getransporteerd worden in een gereinigd lichaam. Door het gebruik van zeewier kan ons afweer- en immuunsysteem weer in gezonde staat worden gebracht. Je kunt deze zeewiersupplementen kopen bij zeewierkopen.nl.

 

Logo-zeewierkopen[1]Hoe consumeer je zeewier?

Zeewier heeft een specifieke smaak, je proeft een beetje de zee, maar het is niet zout. De meeste mensen moeten er even aan wennen (en sommigen wennen er nooit aan ;-). Zelf neem ik dus de capsules, daar zou je mee kunnen beginnen. Deze capsules neem ik twee keer op een dag. Verder zou je ook zeewier kunnen trekken in een soepje, een miso soep bijvoorbeeld. Of de zeewierpoeder als smaakmaker gebruiken over de salade. Je kunt zeewier capsules online bestellen bij zeewierkopen.nl.

DSC_9385a

Wil je nog meer weten over zeewier en waar het vandaan komt? Kijk dan eens op Bio-Mare.nl.  Voor de voedingssupplementen van Bio-Mare wordt de zeewiersoort Ascophyllum Nodosum (knotswier) gebruikt. Knotswieren worden gewonnen uit de Noordelijke IJszee, het meest schone stukje zee op aarde. Knotswier is zeer effectief in het verzamelen van voedingsstoffen en mineralen uit het omringende zeewater, waardoor het een waardevolle bron is voor menselijke voeding. Je lichaam wordt hiermee gevoed met een combinatie van gevarieerde en gezonde elementen: vitaminen, mineralen, anti-oxydanten, jodium, en aminozuren. Van zeer goede kwaliteit en gemakkelijk op te nemen door het lichaam.

 

Eet jij zeewier? Wat zijn jouw ervaringen? Laat hieronder je reactie achter daar help je ook weer anderen mee!

Groetjes,

Michelle

bio-mare-logo

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.