Worden jouw haren steeds dunner en dunner?

Hoeveel mannen ken je wel niet die last hebben van haaruitval? Veel mannen komen vroeg of laat in aanraking met dunner wordend haar. Sommigen vinden dit geen probleem, en omarmen het feit dat ze hun haar kwijtraken. Anderen kunnen het een stuk moeilijker vinden om hun haar te verliezen. Wat als je merkt dat je steeds bewuster wordt van kale plekken op je hoofd? En nog vervelender, als je merkt dat het je belemmert in je dagelijks leven.

 

Wat valt er dan te doen?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel oplossingen voor mensen die last hebben van haarverlies. Veel mensen kiezen in het begin van hun haarverlies voor een tijdelijke oplossing. Sommigen kiezen voor medicijnen, die vervelende bijwerkingen kunnen geven, of toppik (soort haarvezels) om hun haar voller te laten lijken. Het nadeel van haarstukjes of toppik is dat je je vaak afvraagt of alles nog wel op zijn plek zit, of bij regen niet uit zal lopen. Hierdoor ben je vaak meer bezig met je haar dan je zou willen.

Maar wat als je al te veel haarverlies hebt geleden om een succesvolle haartransplantatie te nemen? Zijn er dan andere en duurzame methodes die je kunnen helpen en een goed alternatief kunnen bieden? Het antwoord is ja. Gelukkig leven we in een tijd waar steeds meer manieren bestaan om dit probleem aan te pakken. De techniek die de laatste jaren ontzettend populair is geworden is micro haar pigmentatie. Het prettige aan deze behandelmethode is dat het geschikt is voor mensen met dunner wordend haar, die geheel kaal zijn of worden, of voor mensen die last hebben van vormen van Alopecia. Ook wordt deze methode vaak toegepast als mensen het litteken van hun haartransplantatie willen camoufleren.

 

 

Hoe werkt het?

Micropigmentatie houdt in dat er met een micro-naald duizenden puntjes worden gezet die dezelfde grootte hebben als een haarfollikel. MHP staat ook bekend als “de geschoren look”. Omdat de puntjes dezelfde grootte hebben als een normale haar vormt dit één geheel met de nog bestaande haren en lijkt het alsof het hele hoofd is kortgeschoren.

Het pigment wordt in de tweede huidlaag aangebracht, dus gaat niet zo diep als een normale tattoo. Dat heeft de belangrijke reden dat het aan te passen is na een aantal jaar. Om het zo natuurlijk en realistisch mogelijk te maken wordt er goed gekeken naar de bestaande haren, de huid en haarkleur en wordt het pigment hierop aangepast. Om het beste resultaat te geven wordt de behandeling opgebouwd, en doorgaans met drie behandelsessies voltooid. Na de behandeling zal de huid een beetje rood zijn, dit trekt binnen 24-48 uur weer weg.

Tijdens de eerste sessie wordt samen met de techneut de haarlijn ontworpen. Deze wordt aangebracht met een wit potlood, en als deze goed is zal het pigment worden aangebracht. Deze behandel sessie is de basis laag.

Na 7 dagen vindt de tweede behandelsessie plaats. Deze keer worden er nieuwe puntjes aangebracht tussen het eerder geplaatste pigment. Ook kan de haarlijn nog worden aangepast. Na deze behandeling ziet het er al heel realistisch en vol uit. Na 4 weken is de derde sessie. Deze keer wordt er aandachtig gekeken waar nog werk nodig is, om het zo te zeggen worden de laatste puntjes op de i gezet.

 

 

Natuurlijk krijgt iedereen duidelijke nazorginstructies mee. Als dit goed wordt nageleefd zal het gemiddeld 3-6 jaar duren voor je terugkomt voor een touch up behandeling. Deze behandelingen zijn bedoeld om het pigment weer op te frissen als deze wat lichter wordt na een paar jaar.

Het voordeel van deze micro pigmentatie is dat het met je mee kan groeien. Elke haarkleur die kort wordt gedragen heeft een bepaalde grijstint, waardoor het heel makkelijk is om aan te passen of bij nieuwe kale plekken bij te werken. Ook is dit erg belangrijk, want stel je laat deze behandeling op je 30e uitvoeren, wil je niet op je 65e nog steeds hetzelfde uiterlijk hebben.

Dat maakt micro haar pigmentatie ook zo bijzonder. Je kan ervan genieten zo lang je wilt, als je het zat bent kan je er altijd voor kiezen om het pigment te laten vervagen. Ook als er nieuwe kale plekken ontstaan kan je dat snel worden weggewerkt. En naarmate je ouder en grijzer wordt kan het worden aangepast zodat het met je meegroeit.

 

Zijn er nadelen?

In principe niet. Wat belangrijk is om te weten, is dat MHP geen textuur geeft. Het is een soort medische tattoo. Het is daarom belangrijk om je eigen bestaande haren kort te scheren, tussen de 0 en 0.5 mm lang. Hierdoor loopt het naadloos over en is het een mooi geheel. De een zal misschien elke dag moeten scheren, terwijl een ander om de twee dagen zal moeten scheren.

Het is ook van belang om de hoofdhuid te beschermen met een zonnebrand tegen de zon en UV-straling. Hierdoor blijft het pigment langer mooi en duurt het langer om te vervagen. Met bepaald licht kan de hoofdhuid meer glans hebben dan normaal. Misschien maakt het je niet veel uit als mensen weten dat je een micro pigmentatie behandeling hebt ondergaan, maar als je dat liever voor jezelf houdt kan een matterende crème een oplossing zijn. Hierdoor reflecteert het licht niet zo sterk waardoor er geen glanzende huid zichtbaar is.

 

Afspraak maken?

Dat kan! Neem contact met ons op en we maken graag een afspraak met je voor een consult. Deze consulten zijn gratis en geheel vrijblijvend. Je kan via de website je gegevens achterlaten, ons een email sturen of natuurlijk telefonisch.

We raden altijd een consult aan. Dit is ideaal om al je vragen te stellen, je kan zien hoe onze kliniek eruitziet en met wat voor apparatuur wij werken, en resultaten te bekijken van mensen die je voor zijn gegaan. Omdat het precies werk is, kunnen wij tijdens het consult een goed beeld krijgen over wat jouw behandeling inhoudt. Je krijgt tijdens het gesprek de prijs die hierop is    gebaseerd.

Ook kan er tijdens het consult een simulatie foto worden gemaakt. Als je nog niet zo zeker bent of MHP de behandeling is die je wilt, geeft het een goede indruk hoe je eruit zou zien als je weer je haarlijn terug hebt. Ook hieraan zijn geen kosten verbonden.

www.skalpclinic.nl * contact@skalpclinic.nl * 0629242513 * Facebook * Instagram

 

Over ons

Skalp heeft meerdere klinieken over de wereld, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Sinds december zijn wij nu ook geopend in Nederland. Wij proberen ons te onderscheiden van andere klinieken door open en eerlijk advies te geven, hoge klantenservice bieden en consequent natuurlijke resultaten te leveren. Het is voor ons erg belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij ons, voorzien zijn van alle informatie en altijd contact kunnen opnemen als er vragen zijn zodat wij hen kunnen helpen. De techneuten van Skalp zijn allemaal gekwalificeerd, hebben jarenlange ervaring, zijn betrokken bij de cliënten en hebben oog voor detail, waardoor zij prachtige resultaten leveren.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.