Wees niet alleen rein van geest

Je lijf moet weer even gereset worden. De verhuizing, feestdagen, een mini vakantie en her en der wat feestjes verwarren je eetpatroon. Je 80/20 regel is ver te zoeken en je komt moeilijk weer in het gareel. Je houdt ook gewoon zoveel van eten en als er iets lekkers voor je neus staat kan je het bijna nooit weerstaan.

Tijd om het roer weer om te gooien. Diëten is niet aan mij besteed, ik houd dat niet vol. Een gezond eetpatroon wel, lekker lichte gerechten, afgewisseld met guilty pleasures. Het leven is te kort om niet te genieten. Maar goed, hoe vind je dan het balans tussen genieten en verantwoord eten en drinken? Dat is lastig. Maar wat nu veel gedaan wordt is het detoxen van je lijf. Nu denk je ‘oke, detoxen klinkt heel fancy’. Wees gerust – detoxen betekent niets meer dan ontgiften en het boekt wel degelijk resultaten. Je voelt je er beter van, je lichaam krijgt een reset en je darmflora wordt opgeschoond. Dus laten we er wat verder induiken en de voordelen en het doel van detoxen achterhalen.

 

Wat is een detox?

Een detox is dus bedoelt om je lijf te ontgiften, een soort van innerlijke reiniging. Tijdens de detox gebruik je gedurende een periode voeding die extra vitamines en mineralen bevat. Je eet en/of drinkt alleen producten die je lichaam helpen zichzelf te reinigen en die goed zijn voor de spijsvertering. Producten die slecht verteerbaar zijn zoals koemelk, vlees en suiker mag je tijdelijk niet nemen. Je kunt het op verschillende manieren doen, je kunt enkel sappen drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om heel basic te eten, dus enkel groente en fruit i.c.m. de sappen. Een detox zorgt voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie.

 

Iedere dag een beetje giftiger

Oke, dus je eet iedere dag vrij gezond. Zelfs dan word je lichaam iedere dag een beetje giftiger. Alleen al doordat je iedere dag ademt en je stofwisseling afvalstoffen veroorzaakt. Naast deze ‘basis’ afvalstoffen, hopen zich in jouw lichaam iedere dag afvalstoffen op van buitenaf. Hierbij kun je denken aan (onverteerde) etensresten, maar ook aan gifstoffen van bijvoorbeeld medicijnen of van emotionele stress (o.a. verdriet of boosheid), luchtvervuiling & cosmetica.
Deze afvalstoffen hopen zich niet alleen op in je vetcellen en rondom je organen, maar ook (een groot deel ervan) in je darmen waar het soms echt jaren en jaren vast kan zitten. Sommige mensen dragen echt tientallen kilo’s aan afvalstoffen in de vorm van ‘oude zooi’ bij zich in hun lichaam!

Afvalstoffen die te lang in je darmen blijven, veroorzaken rotting en daardoor een overmaat aan gassen en bacteriën. Uiteindelijk ontwikkelen deze samen een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriën. Hierdoor wordt je lichaam steeds giftiger. Je merkt dit aan energieverlies, een huid die er minder mooi uitziet, winderigheid, allergische reacties en een scala aan chronische aandoeningen dat zich uiteindelijk zal manifesteren.

Een middel als S-Acetyl-L-Glutathion 30 van Vitakruid helpt je lichaam om gifstoffen waar wij continu aan worden blootgesteld onschadelijk te maken. Het is het eerste stabiele vorm van glutathion ontwikkeld en wordt in tact opgenomen in de cellen van het lichaam, waar het zijn volledig beschermende effect kan ontketenen.

 

 

Vervuilde darmwand

Door de slijmachtige plaque-laag die al dit ‘interne afval’ vormt tegen de darmwand aan, worden de kleine ‘voelsprietjes’ die aan de darmwand zitten, vastgekleefd tegen de wand waardoor ze geen of minder voedingsstoffen meer op kunnen nemen en het lichaam heel langzaam uithongert. Je kan dan nog zo gezond eten en supplementen tot je nemen, wanneer de darmwand vervuild is worden al die bouwstoffen niet opgenomen door het lichaam. Daar komt nog bij dat het stofwisselingsafval en gifstoffen die via de bloedbaan terugkomen naar de darmen steeds moeilijker afgevoerd en uitgescheiden kunnen worden.

 

Emoties wonen in je darmen

Naast het hoofdverwerkingssysteem voor onze voeding, zijn de darmen een belangrijke verzamelplaats voor emoties. Het is dan ook geen wonder dat emotionele stress zoals oud zeer uit het verleden(trauma’s) – stemmingswisselingen en boosheid – hartzeer – angst – dingen die dwarszitten – moeite hebben met loslaten – controle vast willen houden hier vaak worden vastgehouden. Dit kan zijn door middel van lucht, maar ook in de vorm van verhardingen of verstoppingen waardoor je bijvoorbeeld maar minimaal naar de wc kunt of last hebt van chronische buikpijnen, krampen of harde buiken. Stress blijkt een van de belangrijkste oorzaken voor deze aandoeningen te zijn.

Gezond eten heeft alleen zin als je lichaam voeding op kan nemen. Je kunt nog zo gezond eten en alle regels voor een goede gezondheid toepassen, op het moment dat jouw darmen de voeding niet goed kunnen opnemen gebeurt er vaak bitter weinig.

Een gezonde en schone darm is dan ook een basisvoorwaarde voor een gezond en goed functionerend lichaam. Maar ook voor een frisse en heldere geest. Geef je darmen daarom af en toe de kans om zich te ontlasten van alle letterlijke en figuurlijke ‘oude zooi’ die je er misschien wel jarenlang hebt verzameld. Je voelt je hierdoor niet alleen kilo’s lichter, je wordt tevens beloond met een enorme hoeveelheid energie, een prachtige, stralende huid en een vermindering van een heel scala aan ongemakken!

 

Detoxen, grote schoonmaak voor je lichaam!

Goed, we hebben nu bepaald dat een grote schoonmaak op zijn tijd heel goed is voor je lichaam en geest. Maar hoe begin je dan met ontgiften?

Zoals je weet onderzoeken wij bij FNF Health altijd kwalitatief hoge producten die onze lezers kunnen helpen met hun problemen. In dit geval zijn wij opzoek gegaan naar een detox-producten welke goede resultaten leveren op zeer korte termijn. We hebben ze eerder al genoemd maar we willen je nu dan ook officieel kennis laten maken met Vitakruid!

 

 

Gezondheid is ons grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige supplementen die jou helpen je gezondheid en vitaliteit te behouden. Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk.

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten kijken zij in eerste instantie naar de kwaliteit van een formule (werkzaamheid en biologische beschikbaarheid).
Vitakruid wil voor iedereen relevante kennis beschikbaar stellen. Hierbij ligt de focus op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig andere mensen adviseren over orthomoleculaire suppletie. Hiervoor organiseert Vitakruid regelmatig kennisbijeenkomsten door het hele land. Kennis delen is bij uitstek de bron tot verbinden. Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculair therapeuten, die onze producten op grote schaal inzetten.

Vitakruid ziet gezondheid als uw grootste goed. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden producten ontwikkeld waarbij prijs, dosering, opneembaarheid en werkzaamheid centraal staan. Met deze filosofie is Vitakruid opgericht en gegroeid. Bezoek de website voor meer informatie.

Hun website bevat trouwens ook kwalitatieve supplementen welke je natuurlijke reserves aanvullen, zoals hun B12 voedingssupplement. Dit heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid, maar ook het versterken van het immuunsysteem, de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen.

 

 

Vitamine B12 zorgt tevens voor een verbeterde functie van het zenuwstelsel, de aanmaak van rode bloedcellen en het heeft een rol in het vernieuwingsproces. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak regulier blijft. Zeer handig als je besluit de lichaam te ontgiften! Speaking off…

 

Ontgiften: wat mag je wel en niet?

Hier ging het allemaal om; ontgiften…
Tijdens een ontgiftingskuur krijgt de darm rust doordat de spijsvertering op een heel laag pitje wordt gezet. Alle belastende voeding wordt vermeden en het lichaam wordt aan alle kanten geholpen om ‘grote schoonmaak’ te houden. Denk hierbij aan massages, darmspoelingen en ontgiftende kruiden, mineralen, enzymen en sporenelementen.

Eerst maar het slechte nieuws. Wat mag niet? Probeer granen die gluten bevatten, suiker, zoetstoffen, toevoegingen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen (ook wel E-nummers), koemelkproducten, cafeïne, vlees, alcohol, witte rijst, pasta, aardappelen zonder schil, alle voorverpakte, bewerkte producten en sojaproducten te vermijden.

Voor het ontgiften van een specifieke orgaan zoals de lever, verwijzen we je graag naar Vitakruid. Dit soort organen kunnen soms moeilijk zijn om enkel en alleen te draaiende te houden door op je voeding en drank inname te letten.
Wat dit goed zo complementeren is bijvoorbeeld de complete tinctuur van Vitakruid. Alle gezondheidsclaims terzijde, heeft dit product wel een positieve invloed op het reinigend vermogen van de lever.

 

 

Tips om zo min mogelijk ontgiftingsverschijnselen te ervaren

  • Bereid je goed voor! Zorg dat je niet à la minute start met je kuur. Minstens een paar dagen van tevoren start je met afbouwen, menu’s maken en rustig boodschapjes doen. Geen stress, ook niet in je lijf!
  • Koud douchen stimuleert het afvoeren van afvalstoffen
  • Drink veel water of kruidenthee om het lichaam van gifstoffen te reinigen. Dit zal helpen de gifstoffen uit je systeem te spoelen en de ontgifting versnellen.
  • Denk bij kruidenthee bijvoorbeeld aan kamille of pepermunt (bestrijden voor maagklachten), zoethoutthee of kaneelthee (tegen zin in suiker) venkel tegen een opgeblazen gevoel.
  • Gebruik psylliumvezels voor extra vezels. Voeg een eetlepel psyllium toe aan je eten. Dit helpt overtollige vloeistof op te nemen, stimuleert je darmen en het afvoeren van afvalstoffen. Psyllium is goedkoop en verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels.
  • Wees aardig voor jezelf, pak de rust die je nodig hebt. Als je je moe of slaperig voelt, luister dan naar je lijf. Ga slapen, ga mediteren, maak een ommetje of ga lekker naar de sauna.

Laat ons dan ook zeker weten hoe lang heeft het geduurd voordat je weer lekker op de rit was? Deel je ervaring hieronder! Ik wens je alle kracht in je detox kuur en uiteindelijk veel genot van het resultaat.

 

Groetje, Els 😊

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.