Voorbereiding op de Strong Vikingrun

Over een maand doe ik mee aan de Strong Vikingrun the Hills-edition van 13 kilometer. In maart heb ik de 7 kilometer zonder voorbereiding gedaan en dat ging prima op mijn basisconditie. Maar de 13 kilometer, daarvoor moet ik toch echt aan de bak en dan vooral voor het hardlopen.

De obstakels bij de 7 kilometer gingen mij makkelijk af omdat ik 3x per week aan krachttraining doe en veel lichaamsgewicht-oefingen als pull-ups, muscle-ups, touwklimmen e.d.

Aangezien ik hardlopen helemaal niet leuk vind, ga ik mij voorbereiden op een niet conventionele manier; geen lange saaie hardloopsessies.

Vanaf nu doe ik 2x per week een sprintsessie van hooguit 20 min en eindig ik elke work-out in de sportschool met een korte maar krachtige cardio-oefening als bijvoorbeeld roeien, fietsen, touwspringen of een superset leg-workout.

Met telkens een dag rust tussen de workouts ziet een schema er zo uit:

– Workout A
Upperbody 45 min.
15 min. intensieve cardiosessie

– Workout B
Lowerbody 60 min.
Sprintsessie

– Workout C
Upperbody 45 min.
15 min. intensieve cardiosessie

– Sprintsessie

– Workout D
Lowerbody 45 min.
30 min. Intensieve cardiosessie

– Workout-week begint opnieuw

Omdat het een vrij intensief schema is en ik niet de intensie heb te vermageren of te vervetten, moet ik vooral goed opletten dat ik genoeg calorieen binnenkrijg en natuurlijk goed gezond eet.

Ik ga voor zo’n 4000 kcal. per dag, waarvan het grootste gedeelte uit vet bestaat, ongeveer 180 gram eiwitten en maximaal 100 gram koolhydraten. De koolhydraten consumeer ik grotendeels rondom de workouts. Ik eet volgens het principe van Weston Price.

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe jullie je voorbereiden op obstakel-runs, marathons of andere doelen! Laat het ons weten! Hoe doen jullie dat?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.