Verzorgingsrituelen met een vrucht?!

Mensen die zich meer bewust zijn van hun gezondheid weten dat er een natuurlijke olie bestaat die onze gezondheid daadwerkelijk kan verbeteren? Een natuurlijke olie die je lichaam vitaler maakt wanneer je het regelmatig binnenkrijgt. Ik heb het hier over kokosolie en bij voorkeur biologische, onverhitte kokosolie. En het leuke aan kokosolie: het is ook nog eens een ontzettend goede middel om je huid mee te verzorgen.

 

Eigenschappen van kokosvet bij uitwendig gebruik

Kokosvet beschermt je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon, het heeft een natuurlijke beschermingsfactor 2. Maar in de winter beschermt kokosvet je tegen de kou, door het zachte wasachtige laagje dat het achterlaat op je huid indien het met kou in aanraking komt. Als je kokosvet mengt met een heerlijke heilzame etherische olie naar keus (lees m’n artikel over etherische oliën), kun je je huid en bindweefsel veel goeds doen. Als je bijvoorbeeld twee druppels mandarijnolie mengt met 1 lepel kokosvet kun je het op je billen en dijen smeren tegen cellulitis. Juist omdat het kokosvet en ook etherische oliën uit kleine moleculen bestaan, dringt het door je huid heen en kan het ter plekke je probleemzones aanpakken. Gewone cellulitis-cremes blijven op je huid liggen en doen dus zogoed als niets voor je.

Doordat kokosvet uit hele kleine moleculen bestaat is het in staat door je huidlagen heen te dringen. Het trekt dus daadwerkelijk in je huid (i.t.t. cremes obv minerale oliën) en laat toch een beschermlaagje achter boven op je huid (zonder je poriën af te sluiten zoals minerale cremes). Het laurinezuur heeft dezelfde PH waarde als je huid, daarom doet het je huid daadwerkelijk goed.

 

 

Verschillende onderzoeken hebben talloze voordelen van kokosolie aangetoond. Kokosolie is een gezond vet, dat de volgende bewezen voordelen heeft voor onze gezondheid:

 

 • Bevat laurinezuur dat onze weerstand verhoogt
 • Bevat gezonde, middellange ketenvetzuren (MCT’s)
 • Stabiel van structuur waardoor het beter bestand is tegen verhitting
 • Vermindert degeneratie (veroudering)

 

Dagcrème

Kokosolie is ook ideaal als dagcrème. Het hydrateert en maakt de huid babyzacht. Het schijnt zelfs dat het helpt tegen acné en littekens veroorzaakt door acné. Hoewel je natuurlijk zou denken dat als je last hebt van acné, je beter geen vet op je huid kunt doen. Maar dat schijnt met kokosolie juist niet het geval te zijn.

Kokosolie trekt snel in je huid, waardoor het gelukkig ook niet net lijkt alsof er een laagje op je huid ligt.

Omdat kokosolie degeneratie tegengaat is het één van ’s werelds beste middelen voor het jong en gezond houden van je huid. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kokosolie ’s avonds op hun gezicht smeren om hun huid jong te houden en uiteraard doen ze dat niet zomaar. Zie o.a. deze testimonial die ik van coconutdiet.com haalde:

” In addition to ingesting the coconut oil, I just have to tell you about another exciting way that coconut oil has helped me! I use it on my face and I can’t believe how much it has helped. I used to spend hundreds of dollars on face creams. I won’t waste my money on those empty promises again. I look ten years younger! Honestly! My pores are smaller, and my skin tone is much more even. I used to have breakouts once in awhile. Not any more thanks to coconut oil. Next March I will be 40 years old and with the help of coconut oil I will not only reach my weight loss/health goal, my face will look younger too! Kelly – Lander, WY”

Kokosolie is daarmee waarschijnlijk de meest natuurlijke gezichtscrème die te verkrijgen is, en waarschijnlijk nog de goedkoopste ook! Kokosolie is een body/ gezichtscrème gemaakt van kokosoliën die direct uit de natuur verkregen zijn. Ze zijn onbewerkt, organisch en puur natuur!

 

 

Veelzijdig

Dankzij de hypoallergene werking (zeer kleine kans op een allergische reactie) is kokosolie voor velen een zeer geschikt middel voor de verzorging van de huid. Zo wordt het in verschillende tropische landen gebruikt tegen rimpels, psoriasis en eczeem. De olie biedt als crème uitkomst voor de droge en schrale huid, als zonnebrandcrème en after sun. Zonder make-up even ontspannen? Kokosolie fungeert ook als een geweldige make-up remover en fijne massageolie.

De kokosolie van Royal Green is gemaakt van kokosoliën die direct uit de natuur verkregen zijn: 100% onbewerkt, organisch en puur natuur!

Eigenschappen:

 • 100% gecertificeerd biologisch.
 • 100% pure koudgeperste kokosolie (niet vermengd).
 • Binnen 24 uur na oogst geperst.
 • Fluweelzachte kokossmaak.
 • Duurzaam verbouwd.
 • Altijd getest en gecontroleerd op onzuiverheden.

Toepassingen:

 • Ideale kookolie (bakken, braden, wokken en frituren).
 • Behoudt al haar goede eigenschappen bij verhitting.
 • Vervanger van olijfolie, boter of margarine.
 • Verzorging van de (droge) huid.
 • Oil-pulling voor mondverzorging.
 • Heerlijk voedend haarmasker.
 • Massage olie.
 • Biologische deodorant.

Royal Green is trots op haar premium extra virgin, 100% koudgeperste kokosolie. Al vanaf 2008 werken zij samen met kokosboeren uit de Filipijnen welke op ambachtelijk manier, met liefde en zorg, kokosnoten verwerken tot de zuiverste kokosolie beschikbaar op aarde. Altijd gecertificeerd biologisch.

Het ambachtelijke proces
Nadat alle kokosnoten uit de kokosbomen gehaald zijn, wordt elke kokosnoot eerst ontdaan van zijn groene schil. Dan blijft er een kokosnoot over met een bruine harde bast. Deze bast wordt gebroken waarna handmatig het verse kokosvlees uit de noot word gehaald. Hierna krijgt het kokosvlees een ijskoud bad, wordt het schoongespoeld en klaargemaakt voor de koude persing. Na de koud persing ondergaat de kokosolie eerst een intensieve kwaliteitscontrole. Zodra de kokosolie voldoet aan de zuiverheidseisen wordt de kokosolie afgevuld in glazen potten. Alleen op deze wijze kan de zuiverste kwaliteit gewaarborgd worden.

Bezoek de webwinkel www.royal-green.eu en probeer Royal Green zelf!

Al met al is kokosolie een veelzijdig en natuurlijk alternatief die je kan gebruiken in plaats van bestaande vaak chemische producten. Ik raad je absoluut aan dit toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine. Laat jouw ervaring met kokosolie achter in een reactie hieronder! Groetjes Sabine 🙂

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.