Verwijder je dode haar- en huidcellen!

Je huid verliest zo’n 30.000 tot 40.000 cellen per minuut. Dat is een natuurlijk proces dat de huid doormaakt: nieuwe huidcellen worden aangemaakt en oude cellen worden naar de oppervlakte van je huid afgevoerd. Een groot deel van die dode cellen verlies je vanzelf. Maar een deel van die cellen blijft aan de huid kleven. Te veel van die dode huidcellen kunnen je huid dof en minder glad maken.

Een deel van die achtergebleven dode cellen kunnen ook poriën verstoppen. Het talg dat je huid produceert en de afvalstoffen die via je huid worden afgevoerd, hopen zich op in de poriën die daardoor verstoppen. Hierdoor kun je last van puistjes en andere oneffenheden krijgen. Exfoliëren maakt je huid dus niet alleen mooier, maar ook gezonder.

 
Manieren van exfoliëren

Je kunt je huid op verschillende manieren exfoliëren of ontdoen van dode huidcellen: door te scrubben met een applicator of met een exfoliërende crème. Verder heb je nog hulpmiddelen als borstels, sponzen of scrubhandschoenen die vaak meer geschikt zijn voor je lichaam en niet voor je gezicht.

 
Hoe en hoe vaak?

Gebruik lauw water, heet water droogt je huid meer uit en kan irriteren. Breng wat scrubmiddel aan op je huid en maak zachte draaiende bewegingen alsof je de huidmasseert. Hard wrijven is echt niet nodig en niet goed voor je huid. Als je klaar bent spoel je de huid af en breng je een vochtinbrengende crème aan.
Hoe vaak je moet scrubben hangt af van je huidtype. Als je een normale huid hebt is 1 tot 2 keer scrubben voldoende. Een vettere huid kun je iets vaker scrubben een droge huid niet meer dan 1 keer in de week.

 

Handige tools

De Kristalpad. Snel en makkelijk pijnloos en droog dode huidcellen verwijderen en ontharen. Ik vind vooral het gemak van even snel tussendoor droog ontharen wel heel erg handig én dat het meteen dode huidcellen verwijdert en ik er een mega zachte aaibare huid van krijg. Ook handig voor op reis!

 
P1390895
Je gebruikt de Kristalpad op een droge huid, zonder crème. Dan draaien maar! Je maakt kleine snelle ronddraaiende bewegingen, vijf naar links, vijf naar rechts. Net zolang tot de haartjes weg zijn. De eerste keer dat ik aan de slag ging was ik echt verbaasd: het werkt dus echt en je voelt er niks van. Na gebruik voelt mijn huid mega zacht omdat ook de dode huidcellen verwijderd zijn. En natuurlijk omdat de haartjes zijn verdwenen.

Als je meteen je huid wilt exfolieren én droog wilt ontharen, dan pak heb je aan de Kristalpad goede. Hieronder wat meer informatie:

 1. Hoe werkt de Allure Kristalpad?
  Allure Kristalpad is een applicator waarmee met ronddraaiende bewegingen, ongewenst haar en dode huidcellen snel en pijnloos worden verwijderd.
  Het resultaat is na elke behandeling direct zichtbaar: een gladde, gezonde en zijdezachte huid.
 1. Blijft mijn haar langer weg?
  Ja, door de draaibewegingen worden de haarzakjes maximaal geopend en is een veel diepere ontharing als met scheermesjes mogelijk.
  Na een paar behandelingen blijven haartjes tot wel twee weken weg.
 1. Is Allure Kristalpad pijnlijk?
  Nee, Allure Kristalpad is een 100% pijnloos en veilig ontharingssysteem. Met Allure Kristalpad kunt u niet in uw huid snijden en het veroorzaakt geen irritatie.
  Dermatologisch getest, met als uitslag “Zeer Goed”.
 1. Kan ik Allure Kristalpad elke dag gebruiken?
  Ja, Allure Kristalpad kan elke dag worden gebruikt – een lichte aanraking (met de klok mee en tegen de klok in) is voldoende voor een perfect resultaat.
 1. Hoe lang gaat een kristalschijfje mee?
  Dit hangt af van de hoeveelheid en de grofheid van de haar.
  Als het kristalschijfje glad aanvoelt en niet meer onthaart, is deze versleten.
 1. Vervangen is heel gemakkelijk: Trek het oude kristalschijfje van de applicator en plak er een nieuw zelfklevend kristalschijfje op.
 1. Hoe lang moet mijn haar zijn?
  Allure Kristalpad werkt op stoppels en op kort en lang haar.
  Het is ook geschikt voor het verwijderen van borst- en rughaar bij mannen.
 1. Groeien haren dikker terug (in mijn gezicht)?
  Nee, haren komen niet dikker terug. Na herhaaldelijk gebruik, komen haren steeds dunner, zachter en minder snel terug.

 

P1390893

 

Conclusie

Wanneer je in aanraking komt met de Allure Kristalpad, denk je: ja ja.., dat zal wel. Maar onze testers zijn aangenaam verrast! Zeker het proberen waard. De starterset kost tussen de €25 en €35. Hoe lang je er mee doet hangt af van de grofheid en lengte van de haren. Na enkele keren gebruiken is de schijf glad en onthaart deze niet meer, dan moet je hem vervangen. Onthaar je de onderbenen elke drie dagen, dan doe je ongeveer twee weken met een pad. Dus acht weken met de starterset.

De starterset van de Allure Kristalpad is in de online winkel van Allure te koop en op beurzen. Hier vind je een goede instructievideo:

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.