Het verschil tussen natrium en zout

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zout. Naast water en zuurstof is Zout onmisbaar voor het lichaam. Maar zout werkt alleen maar als het door het lichaam wordt opgenomen. (Natriumchloride) gewoon keukenzout is een chemische stof die niet opgenomen wordt, maar het lichaam belast. Maar wat is dan het alternatief? Het blijkt Himalayazout!

 

Dit weten we:

Het is bekend dat we moeten oppassen met het eten van te veel zout. Door de groei van bewerkte voedingsmiddelen en het ruime aanbod is het relatief simpel om over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 6 gram heen te komen. Volgens sommige bronnen wordt zout zelfs geclassificeerd als de nummer 1 oorzaak van bijv. hoge bloeddruk.
Het klopt dat er een correlatie bestaat tussen het consumeren van veel zout en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Maar dit gaat vaak gepaard met andere ‘’ongezonde’’ leefstijl factoren zoals veel verzadigd vet, weinig bewegen en stress. Zout is namelijk essentieel voor het lichaam, je kunt niet zonder zout. Maar veel mensen weten niet dat er een ENORM verschil bestaat tussen standaard keukenzout en bijvoorbeeld Himalaya zout.

 
Natrium & Zout: de verschillen

Voor de duidelijkheid bestaat zout uit 2 delen, namelijk natrium en chloride. Concreet houdt dit in dat zout 2.5 maal zo zwaar is als natrium en daar moet zeker rekening mee gehouden worden bij de consumptie. Als je op de ingrediënten lijst natrium ziet staat weet je automatisch dat de hoeveelheid zout 2.5 x meer is. Dit is handig om te weten omdat de hoeveelheid natrium relatief ‘’weinig’’ lijkt vergeleken met zout alleen.

 

Hoeveel zout mag je per dag binnen krijgen?

Tegenwoordig wordt er ongeveer 3700 milligram natrium per dag geconsumeerd, oftewel 3,7 gram natrium en 9,25 gram zout. Evenals is de aanbevolen hoeveelheid nooit gericht op individuele omstandigheden. Zo heeft een sporter veel meer zout nodig vanwege de verhoogde lichamelijke activiteit.

 

Welk zout zou je moeten eten?

Veel mensen kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Het grootste verschil tussen ‘’natuurlijk’’ zout en tafelzout is de hoeveelheid sporenelementen en mineralen. Specifiek bij Himalaya zout zit veel meer sporenelementen en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Himalayazout is volkomen natuurzuiver. Het heeft al zijn oorspronkelijke elementen behouden en wat minstens zo belangrijk is: Himalayazout is volledig opneembaar. Het bevat 84 mineralen en sporenelementen. Zij bevinden zich in het kristal in zulke kleine deeltjes (colloïdaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Tafelzout is geraffineerd wat betekent dat vrijwel alle sporenelementen en mineralen verwijderd zijn. Daarbij kunnen er ook toegevoegde additieven te vinden zijn en zelfs suiker wat het een slechte keuze maakt.

 

91

 

Himalaya zout is dus de winnaar, maar waarom?

Himalaya zout heeft dus maar liefst 84 natuurlijke mineralen en elementen waardoor het velen malen beter is dan normaal tafelzout. Het is miljoenen jaren oud en over het algemeen puur en vrij van toxines zoals je bij zeezout wel hebt. Vandaar dat het ook wel ‘’wit goud’’ wordt genoemd en kun je stellen als de beste soort zout. De voordelen even voor je op een rijtje:

  • het voorziet je lichaam van 84 verschillende mineralen en oligo-elementen
  • het versterkt je afweersysteem
  • helpt de bloeddruk in balans te brengen/houden
  • verhoogt je hydratatie
  • verwijdert gifstoffen
  • verhoogt je energie
  • het brengt de alkalisch niveaus van je lichaam in balans
  • voorkomt spierkramp

 

Nog 1 ding

Himalaya zout is weliswaar de beste bron natuurlijk zout. Maar vergeet niet dat het om zout blijft en de aanbevolen hoeveelheid van maximaal 6 gram in de gaten houdt. Door te minderen met het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen en normaal tafelzout te vervangen door Himalaya zout zet een belangrijke stap in de goede richting. Wij hebben diverse producten van deze partij al een tijdje mogen testen middels de Healthbox en raden dan ook aan dat jij het ook eens probeert! Haal daarom jouw Himalaya zout producten bij BodyRevitaliser.nl.

Bodyrevitaliser richt zich op gezondheidsbewuste en geïnteresseerde consumenten en bedrijven in de hotel-, wellness & restaurant-branche, agrarische sector. Zij werken met het basisprincipe dat de natuur alles bevat wat wij nodig hebben om een perfecte en jeugdige gezondheid te bereiken en te behouden. Alle producten in het assortiment van Body Revitaliser komen direct uit de natuur en stellen jouw immuunsysteem in staat zijn werk succesvol uit te voeren.

 

Product-Filosofie

Op basis van deze basisprincipe zoeken zij per gezondheidsbehoefte wereldwijd naar – zo mogelijk bio-gecertificeerde – zuiver natuurlijke producten en eventuele alternatieven. Weleens gebarbecued op een plaat gemaakt van Himalaya zout? Of misschien in bad gegaan met Himalya badzout, waarmee je jouw lichaam van maar liefst 84 natuurlijke mineralen voorziet. In de webwinkel vind je diverse natuurlijke producten die jouw eerste ervaring met Himalaya zout prettig en trendy maken.

 

good

 

Producten van verschillende leveranciers worden eerst uitvoerig getest en na minimaal 3 maanden maakt Bodyrevitaliser pas een besluit, over welk product de beste resultaten – en geheel ZONDER bijwerkingen – laat zien. Zij verkiezen direct contact met de producent, zodat ze snel, volledig en ongefilterd alle beschikbare productinformatie verkrijgen en voor jou een voordelige prijs kunnen maken. Heb jij weleens gekookt met Himalya zout? Laat het ons weten in een reactie hier beneden 😉

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.