Vergeet je niet om zorg te dragen voor je handen?

Je handen verzorgen is cruciaal tijdens deze koude dagen. Maar niet alleen in de winter. We moeten onze handen eigenlijk dagelijks gaan verzorgen maar bijna niemand doet dit. In de zomer hebben we bijna geen last van droge handen en verzorgen we onze handen niet, maar in de winter krijgen we er plots mee te maken en dan pas gaan we onze handen gaan verzorgen. Dit is eigenlijk al te laat, we mogen onze handen niet enkel pas beginnen te verzorgen in de winter omdat we dan last gaan krijgen van droge handen maar we zouden dit dus elke dag moeten doen.

Je handen krijgen doorheen het jaar veel te verduren, denk maar aan alle huishoudelijke taken die we moeten doen: afwassen, poetsen, onze handen komen voortdurend in aanraking met water en schoonmaakmiddelen, dit is niet goed voor onze huid en daar gaat het van uitdrogen. Ook de koude wind is niet goed voor onze handen en daarom moeten we ze ook wanneer het koud is extra gaan beschermen. Wanneer je naar buiten gaat in dit koude weer kan je je handen best gaan beschermen door handschoenen te gaan dragen. Niet alleen met het koude weer, maar als we zouden gaan poetsen in huis kunnen we onze handen ook best beschermen door handschoenen aan te doen waar je mee kan poetsen. Je handen komen dan minder in aanraking met water en alle chemische schoonmaakmiddelen.

 

Waarom moeten we juist in de winter extra aandacht besteden aan onze handen?

 • Blootstelling aan barre weersomstandigheden buitenshuis – De belangrijkste reden is het koude winterweer, de wind en de regen.
 • Droge lucht binnenshuis – De koude buiten doet ons al sneller de verwarming hoger draaien, zodat het lekker warm en gezellig is in huis. Daardoor daalt de luchtvochtigheid echter, want de verwarming verdampt het vocht in de lucht. Koude buitenlucht zorgt voor een extra daling van de luchtvochtigheid in huis.
 • Huishoudelijke taken – Huiselijke klusjes uitvoeren met natte handen, droogt je handen weer sterker uit. Zeep, wasmiddelen en detergenten zijn daarbij de grote boosdoeners.
 • Zon en warmte zorgen ervoor dat we ons goed voelen in ons vel. Veel mensen kijken daarom op tegen de donkere en koude wintermaanden, sommigen lijden zelfs aan een winterdepressie. Dergelijke stress beïnvloedt ook onze huid. We hebben moeite met in slaap vallen of in slaap te blijven. De huid vernieuwt zich ’s nachts. We doen ons te goed aan zware, vette maaltijden en zoetigheden als troost of eten net heel onregelmatig. Onze huid van onze handen draagt daar ook de gevolgen van.
 • Te heet water bij het douchen: wanneer het buiten kouder wordt gaan we automatisch het water bij het douchen warmer zetten, dit droogt onze huid uit.

 

 

Hoe moeten we onze handen nu gaan verzorgen door het jaar heen?

Als eerste kan ik iedereen aanraden om zijn handen elke dag in te smeren met een handcrème, liefst s’morgens en s’avonds voor het slapen gaan. Maak er een gewoonte van om dit bij je ochtend – en avond routine te doen. Ook wanneer je hebt afgewassen en de hele tijd in het water hebt gezeten met je handen kun je ze best even insmeren met een crème. Ook voor diegene die vaak gaan zwemmen is het nodig om na het zwemmen ze in te smeren. In de winter lijden onze handen het meest aan deze slechte weersomstandigheden en moeten we ze dus extra gaan verzorgen.

 

Wat kunnen we hiervoor doen?

Verzorg je handen goed en neem altijd voor de zekerheid een handcrème mee, wanneer je voelt dat je handen droog beginnen te worden smeer je ze in, er zit geen limiet op en wees niet zuinig op handcrème, smeer ze dus zo vaak als je wil in. Het best kan je door de dag kiezen voor een handcrème die niet vettig is en snel intrekt in de huid zodat we snel kunnen doorgaan met onze dagelijkse activiteiten. Voor we gaan slapen kunnen we ze wel in smeren met een handcrème die wat vetter is, deze hebben meestal een verzorgende werking en herstelt de huid van onze handen beter.

We kunnen onze handen ook verzorgen met een olie: amandelolie is hier heel geschikt voor en heeft een verzachtende en voedende werking op zowel je handen als je nagels. Dit hoeft niet elke dag maar kan wel, 1 keer in de week is eigenlijk al voldoende.

Het beste wat je kunt doen is investeren in een kwalitatieve handcrème waarmee je heel de dag door kunt gaan. De producent en hoe deze de crème maakt is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt het liefst een crème met eerlijke ingrediënten en die de huid verstevigd en bovenal voedt. Je zou daarom de Hand Cream Daily Protection kunnen overwegen. Dit is een product uit het assortiment van Herome.

Over Herôme
Herôme Cosmetics is al sinds 1982 de expert op het gebied van Hand & Nail Care. Of je nu splijtende nagels, beschadigde nagelriemen of droge handen hebt: Herôme biedt voor ieder hand- en nagelprobleem de perfecte oplossing!

 

 

De rijke handcrème Hand Cream Daily Protection trekt snel in, herstelt de huid en beschermt de handen tegen uitdroging. De handhuid wordt intensief verzorgd met vochtbinders en krijgt stevigheid en glans. De handen voelen weer zacht en soepel aan. Bovendien vertraagt de Hand Cream Daily Protection het proces van vroegtijdige huidveroudering. De crème smeert makkelijk uit, is niet vet en wordt direct door de huid opgenomen. De crème is verkrijgbaar in: 30ml, 75ml en 200ml en je kunt deze hier bestellen. Hieronder vind je een aantal eigenschappen:

 • Bevat SPF8.
 • Vertraagt vroegtijdige huidveroudering.
 • Met UV-A en UV-B filter.
 • Biedt intensieve hydratatie.
 • Beschermt de natuurlijke huidflora.
 • Verbetert de elasticiteit van de huid.
 • Heeft een aangename bloemige geur.

 

Heb je last van droger huid en daarmee ruwere handen? De 24 Hour Protective Hand Cream zorgt voor een fluweelzacht gevoel en verzorgt je handen 24 uur lang. De crème maakt de handhuid fluweelzacht, hydrateert, herstelt en beschermt de handen 24 uur lang.
Het heeft een hoge zonbeschermingsfactor (SPF15) en verbetert de huidconditie: bewezen resultaat binnen twee weken.

 

 

De handcrème laat een ultrafijn laagje achter op de handen, die de huid versterkt en uitdroging voorkomt. Door een hoge zonbeschermingsfactor van de 24 Hour Protective Hand Cream zijn je handen optimaal beschermd tegen de schadelijke invloeden van zonlicht en wordt huidveroudering tegengegaan.

 

Ten slotte biedt Herome ook een oplossing voor handen met een gevoelige huid.
De kalmerende Hand Cream Sensitive biedt een optimale dagelijkse verzorging voor de gevoelige handhuid. Het product bevat een verfrissend komkommerextract dat een verzachtend effect heeft op de huid. Bovendien zorgt het toegevoegde kamille-extract ervoor dat de gevoelige huid kalmeert en helpt het irritaties voorkomen. Goed om te weten: de handcrème is PH-neutraal en parfumvrij.

 • Voor de gevoelige huid.
 • Trekt snel in.
 • Komkommer- en kamille-extracten kalmeren en verzachten de handhuid.
 • PH-neutraal en parfumvrij.
 • Vrij van parabenen en kleurstoffen.

 

 

Draag handschoenen

Draag altijd handschoenen wanneer je buiten gaat bij dit koude weer, dit is heel belangrijk want je handen drogen heel snel uit bij dit weer. Handschoenen beschermen je handen tegen de koude en houden je handen ook warm. Je handen drogen hierdoor ook minder snel uit. Ook wanneer je dus buiten de ramen gaat wassen bij dit weer of wanneer je de afwas gaat doen is het belangrijk om plastieken handschoenen te dragen zodat je zo weinig mogelijk in contact komt met water. Wil je liever geen handschoenen aandoen wanneer je naar buiten gaat of wanneer je gaat poetsen? Smeer ze erna dan altijd even in met een rijke handcrème zodat ze zeker niet kunnen uitdrogen. Dep je handen ook altijd goed droog na het blootstellen aan water en ga zeker niet met natte handen naar buiten.

Ook na het douchen is het belangrijk om even je handen in te smeren, net zoals we onze armen en benen insmeren met een bodylotion hebben onze handen dus ook baat bij een handcrème.

 

 

 

Vergeet je nagels niet!

Naast het verzorgen van uw handen, speelt de verzorging van uw nagels ook een belangrijke rol bij het handen verzorgen. Als nagels ongezond zijn, is dit namelijk goed te zien.

Om je nagels goed te verzorgen is het ten eerste belangrijk om voldoende te drinken. Wanneer je vocht tekort komt, zult u dit zien aan de kwaliteit van uw nagels. Uw nagels worden harder en droog en zullen ribbels krijgen. Gezonde nagels zijn door voldoende hydratatie wat zachter en flexibeler.

Om je nagels extra te verzorgen, kunt je ervoor kiezen om een nagelolie aan te brengen. Hier kun je speciale nagelolie voor kopen, maar een badje met olijfolie werkt ook al erg goed. Neem een kommetje met lauwwarm water en voeg daar olijfolie aan toe. Laat je nagels hier even in weken.

Haal vervolgens je handen uit het kommetje en dompel een tiental wattenschijfjes in het water. Leg de wattenschijfjes vervolgens op uw nagels en laat ze hier enkele minuten liggen. Was daarna je handen goed. Wanneer je dit meerdere keren per week herhaalt, zult u zien dat het resulteert in sterkere nagels.

Nadat je jouw handen hebt drooggedept, kun je nog kijken naar je nagelriemen. Door het weken zijn je nagels minder droog waardoor je gemakkelijker je nagelriemen iets terug kunt duwen. In nagelsetjes zit vaak een bokkenpootje, dat speciaal gemaakt is om je nagelriemen terug te duwen. Let bij het terugduwen van je nagelriemen op dat je de nagelriem niet kapot maakt, de huid is namelijk erg fragiel. Doe dit dan ook niet te vaak. Eens per week is voldoende.

 

Conclusie

Je handen iedere dag verzorgen is een must, aan onze handen kunnen we onze leeftijd zien en onze handen verouderen ook het snelst, we moeten ze daarom ook iedere dag goed verzorgen en een handcrème is daar de oplossing voor. Zo voorkomen we kwaaltjes zoals, kloven, eczeem, winterhanden en droge handen. Handcrème’s zijn te verkrijgen in verschillende varianten, zo heb je verzorgende crème’s, hydraterende crème’s, voedende crème’s, vette crème’s,.. Noem maar op.

Zoals we eerder hebben verteld, raden wij een eerlijk en huidvriendelijk product aan als die in het assortiment van Herome. Mooie handen en nagels zijn voor iedereen mogelijk! Dat is dé belofte die Herôme uitdraagt en waarmaakt. Hun producten van hoge kwaliteit, waarvan de werking daadwerkelijk is aangetoond. Daarnaast is zijn ze één van de weinige zelfstandige Nederlandse producenten van cosmetica.

De producten worden zelf ontwikkelt, geproduceerd, gedistribueerd en verkocht in binnen- en buitenland. Er is voor ieder wat wils. Bezoek daarom de website www.herome.com en bestel jouw hydraterende crème. Abonneer ook zeker op hun nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van de laatste acties en adviezen van Herome!

Heb jij nog trucjes die je toepast voor zachte en verzorgde handen of voor sterke en gezonde nagels? Laat het ons weten in een reactie! Groetjes, Nadine 😊

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.