Vergeet de salon! Nagelverzorging vanuit huis

­­Even naar een schoonheidssalon gaan voor een manicure zit er momenteel niet in! Kunnen jouw nagels wel een oppepper gebruiken, maar weet je niet precies hoe je dat zelf kunt doen? In dit artikel geven we je exclusieve tips om je nagels er nóg beter uit te laten zien. Het is zonde om ze niet te verzorgen, want je nagels worden wel het ‘visitekaartje’ van jezelf genoemd. En door onze tips te volgen kan je jezelf ook nog eens een hoop kosten besparen. Hier is een stap voor stap handleiding! Lees verder voor al onze tips voor een goede nagelverzorging!

Handverzorging

Niet alleen je nagels, maar ook je handen zijn je visitekaartje. En net zoals het verzorgen van je hele lichaam is het hebben van een goede vochtbalans belangrijk bij het verzorgen van je nagels en handen. Wil je mooie nagels hebben, dan is het essentieel dat je ze van genoeg vocht voorziet. Begin dan ook met het gebruiken van een goede handcrème. Welke handcrème je kiest, ligt geheel aan je eigen keuzes. Vind je het belangrijk dat een handcrème goed ruikt? Of vind je het juist belangrijker dat er juist geen parfum inziet? Wat daarentegen altijd belangrijk is aan een goede handcrème, is dat deze zijn werking goed doet. Het moet goed in je huid trekken en daarna horen je handen lekker zacht aan te voelen. De eerste stap voor een goede nagelverzorging is dus zorgen voor een goed vochtbalans.

van: Trind.com

Nagelverzorging: stap voor stap

Zo! Nu je een heerlijke handcrème hebt aangebracht, is het tijd voor een goede nagelverzorging. Het is het tijd om je gereedschappen bij elkaar te rapen en om met je nagels aan de slag te gaan:

  1. Nagels te lang? Knip ze dan niet met een nagel clipper! Als je nagels te lang zijn chippen ze sneller. Lange nagels kunnen ook erg vervelend zijn omdat ze in je kleding kunnen blijven haken. Wij geven als tip om nooit je nagels te knippen. Dit kan namelijk je nagels splitten en de matrix van je nagels afbreken. Hierdoor zijn ze dan ook zwakker en zullen ze sneller beschadigd worden, scheurtjes krijgen, of zelfs afbreken. Gebruik daarom altijd een vijl.

  2. Met een vijl geef je jouw nagels vorm. Vijl ze met je vijltje totdat ze een rechthoekige vorm met afgeronde zijkanten hebben. Handig is om een glas vijl te gebruiken: door de zeer fijne oppervlakte van een glas vijl voorkom je dat je nagels splijten. Als je gewend bent je nagels in een ovale vorm te hebben zou je dat moeten veranderen. De beste vorm is rechthoekig met afgeronde zijkanten. Met deze klassieke vorm voor je nagels breken ze niet makkelijk af en blijven ze niet aan je kleding haken.

Tip: Vijl je nagels altijd in één en dezelfde richting. Vijl niet alsof je aan het zagen bent want daardoor kunnen je nagels splijten.

Geef je nagels om het af te maken nog een voorzichtige buffering zodat ze wat meer glans krijgen. Zachtjes bufferen bevordert ook de bloedsomloop onder de nagels wat weer helpt bij een gezonde groei. Doe dit niet vaker dan 1x per maand om te voorkomen dat je te veel van de bovenste laag van je nagel weghaalt. Heb je last van droge nagels die snel splijten of inscheuren? Dan kun je de nagel balsem van TRIND gebruiken. Een voedende lak is dan weer belangrijk om te gebruiken nadat je eventuele kunstnagels hebt verwijderd. Kunstnagels drogen je nagels namelijk ontzettend uit!

Daarnaast kun je ook Nail Repair gebruiken. Dit is een speciaal soort nagellak wat je op je nagels aanbrengt en tevens goed werkt als base coat! Het zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in je nagel weer aan elkaar worden gekoppeld, zodat de structuur van je nagel verbeterd wordt. Zo worden je nagels weer sterker en worden ze ook goed gehydrateerd. Kunstnagels gehad? Gebruik dan zoals we eerder hebben verteld een speciaal voedend lakje als de Keratin Nail Restorer en Protector. Dit werkt ook erg goed nadat je nagel tips of kunstnagels hebt gebruikt.

Wanneer je nagellak op je nagels wilt aanbrengen, begin dan eerst met een (doorzichtige) base coat. Dit voorkomt dat de kleurpigmenten van de nagellak in je nagels trekken, waardoor je nagels er niet geel gaan uitzien. Nadat je nagellak hebt aangebracht, kun je ook nog een top coat aanbrengen. Zo blijft je nagellak langer zitten en heb je er veel meer plezier van! Ook zorgt dit ervoor dat je nagels nog meer gaan glanzen.

Nagelriemverzorging

Ook je nagelriemen hebben wat extra aandacht en liefde nodig! De nagelriemen vormen een barrière tegen bacteriën en ziektekiemen. Deze kunnen daardoor niet het nagelbed binnendringen en daar infecties veroorzaken. Hier is een stap voor stap handleiding om je nagelriemen gezond te houden.

Als je nagellak helemaal is opgedroogd, kun je je nagelriemen nog even extra verzorgen. Dit kun je doen met een voedende nagelriem balsem. Zorg er wel altijd voor dat je dit doet nadat je je nagellak hebt aangebracht, want met de vettigheid die van de nagelriemolie afkomt kun je niet fijn je nagels lakken. Je kunt het ook als eerste stap doen, maar dan moet je daarna je nagels weer even ontvetten met bijvoorbeeld een nagellakremover. Maar dan ben je wel een groot deel van je verzorging kwijt en dat is hartstikke zonde! Nadat je nagelriemolie is ingetrokken, kun je met een bokkenpootje je nagelriemen zachtjes terugduwen. Knip ze dus NIET af, je nagelriemen dienen als bescherming voor je nagelwortel.


Nog wat preventieve maatregelen voor sterke nagels:

Je nagels verzorgen is één ding. En als je van nature al mooie en gezonde nagels hebt dan heb je dat mee. Maar helaas is niet iedereen gezegend met sterke nagels. Ben jij er ook zo klaar mee dat je nagels elke keer afbreken wanneer je ze hebt voorzien van een prachtige verzorgingsroutine?

Geef je nagels wekelijks een manicure. Dit is belangrijk voor sterke en gezonde nagels. Vooral de nagelriemen moeten dagelijks goed gehydrateerd en ingesmeerd worden. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor mooie, gezonde en lange nagels. Flexibele nagelriemen die soepel op de nagel liggen bevorderen de groei van de nagels. En de handen zien er ook meteen een stuk verzorgder uit.

Voed de nagelriemen dagelijks met de TRIND Extra moisturizing creme om de droge huid rond de nagelplaat zachter en flexibeler te maken. Je verwent hiermee de nagelriemen daarna door ze zachtjes te masseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en daarmee ook de nagelgroei. Ook de Trind Cuticle Balsam voedt de huid rondom de nagel en de nagelwortel. De actieve ingrediënten d-panthenol, hyaluronzuur, phytantriol en allantoïne verzorgen de kwetsbare huid rondom de nagels en de nagelwortels.

Neem ook deze volgende tips ter harte en je houdt jouw nagels sterk en gezond:

  • Eén ding wat je absoluut niet moet doen is bijten. Het bijten van je nagels of de velletjes rondom je nagels kan voor behoorlijk wat problemen zorgen. Door de hoeveelheid bacteriën die op je hand zitten ontstaan er snel ontstekingen bij te ver doorgebeten velletjes. Probeer dus zoveel mogelijk van je nagels af te blijven en bedenk telkens wanneer je je hand naar je mond brengt hoeveel bacteriën er je lichaam dan direct binnendringen. En lukt het niet om te stoppen met bijten? Dan zijn er ook hiervoor nagellakjes die kunnen helpen.
  • Draag tijdens schoonmaken altijd schoonmaak handschoenen. Door schoonmaakmiddelen beschadigen niet alleen je nagels, ook de handen drogen snel uit.
  • Je nagels breken sneller af als je heel veel met water in contact komt. Nagels zijn zacht en absorberen water snel waardoor ze ook sneller scheuren. Zorg dat je nagels droog zijn zodra je weer aan de slag gaat met je handen.

TRIND is een prachtig merk die je bijstaat bij het verzorgen van jouw nagels. Het assortiment is ruim en juist nu wanneer je thuis zit met onverzorgde nagels komt dat heel goed van pas. Op de website www.trind.com vind je fijne nagelverzorgde producten. Je kunt deze ook bestellen via de Etos en de Douglas.

En wanneer je de juiste producten in huis hebt gehaald en alle eerder genoemde stappen hebt uitgevoerd, heb je zeker je best op een goede nagelverzorging gedaan! Het resultaat: glanzende nagels en mooie, verzorgde handen.

Laat je ons weten hoe het je is afgegaan? Groetjes Eline 😉

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.