Vandaag ga ik even helemaal back to basic!

Back to basic! Want we bloggen ondertussen al een tijdje en hebben in al deze jaren eigenlijk alleen maar natuurlijke producten gebruikt. En daar heb ik uiteraard een goede reden voor! Ik zette de (voor mij) 10 belangrijkste redenen om natuurlijke producten te gebruiken onder elkaar, maar eerst nog even je geheugen opfrissen!

 

Liever natuurlijk?

De term ‘groene cosmetica’ is niet beschermd. Zodra er een druppeltje natuurlijke olie in een product zit, mag er al op staan dat het groen is. Bij echte natuurcosmetica worden de zaken serieuzer aangepakt. Deze producten zijn te herkennen aan een keurmerk: BDIH, Ecocert of NaTrue.

In producten met zo’n keurmerk zit geen synthetisch conserveringsmiddel, maar bijvoorbeeld plantaardig salicylzuur. En in plaats van geurstof wordt er natuurlijke olie gebruikt. Dat een ecologisch product per definitie beter is voor de huid, is een fabeltje. Een gevoelige huid kan heftig reageren op natuurlijke ingrediënten zoals etherische olie of menthol.

Werkstoffen die gemaakt worden in het laboratorium, worden uit en te na getest op tolerantie door de huid voordat ze in een crème worden gebruikt. Bovendien hebben stoffen uit een laboratorium altijd dezelfde, constante en gecontroleerde samenstelling. Dit biedt trouwens ook geen waterdichte garantie tegen huidklachten. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel blijkt dat huisartsen afgelopen jaar 17.000 patiënten op het spreekuur kregen met klachten die te wijten waren aan cosmetica. Daarbij ging het vooral om jeuk en roodheid. De boosdoeners waren meestal de geurstoffen en/of conserveringsmiddelen.

 

Voor de veiligheid

Alle cosmetica – natuurlijk, synthetisch of een mengvorm – moet aan strenge eisen voldoen. Fijn voor het milieu is dat de verpak­kingen van natuurcosmetica recycle­baar of snel afbreekbaar zijn. Tot voor kort was het bijzonder wanneer eindproduct of afzonderlijke werkstoffen niet op dieren waren getest. Eerder dit jaar werd de maatregel van kracht dat alle nieuwe cosmetica volledig dierproefvrij moet zijn.

  1. Ik geloof niet dat je mooier kan worden van het gebruiken van synthetische ingrediënten. Het is voor mij gewoon absoluut niet logisch om jezelf te verzorgen met goedkope chemische ingrediënen. Als ik het heb over mezelf verzorgen en vertroetelen, dan denk ik aan pure ingrediënten en luxe geuren. Niet aan chemische reinigers en synthetische geuren.

 

  1. Mijn gevoelige huid kan niet goed tegen synthetische ingrediënten. Voordat ik overstapte op natuurlijke cosmetica had ik echt vaak last van allergische reacties op producten, zeker in mijn gezicht. Vooral mijn ogen zijn erg gevoelig en ook mijn huid reageerde niet goed op synthetische ingrediënten. Ik kreeg een ontzettend droge huid en gezien mijn tint, leek het er vaak op alsof mijn huid wit afschilferde. Het is niet zo dat natuurlijke producten de huid niet kunnen irriteren maar ik gebruik nu al jaren alleen maar natuurlijke producten en vochtinbrengende producten op natuurlijke basis werken voor mij momenteel dus erg goed!

 

vochtinbrengendeproducten

 

  1. De ingrediënten in conventionele producten camoufleren soms meer dan dat ze verzorgen. Wat dacht je van siliconen die een laagje om je doffe haar heen leggen waardoor je haar er glanzender uitziet? Of dan niet eens te spreken over je huid. Nooit gehad dat je ontzettend veel jeuk kreeg na het gebruik van commerciële douchegel producten die lang en breed geadverteerd worden op de tv? Ik kies liever voor een verzorgende olie die je huid en haar herstelt! Een gezonde glans is toch altijd fijn 🙂

 

energydouchepeeling

 

  1. Natuurlijke producten zijn vaak beter voor het milieu. Het gemiddelde natuurlijke merk is zich meer bewust van de impact en voetafdruk die het fabriceren van een verzorgingsproduct op de natuur heeft. Zo is de verpakking vaak van duurzamer materiaal gemaakt. Maar laten we ook de producten zelf niet vergeten. Zo lossen micro-beans (de plastic balletjes die in sommige scrubs zitten) niet op in water. Deze balletjes verdwijnen in het afvoerputje, riool, zo de zee in. Hier worden ze door vissen opgegeten, waardoor ze zo in onze kringloop terecht komen. Of wat dacht je van alle andere chemische ingrediënten die zo het afvoerputje in gaan? Als er dan toch dingen door het afvoerputje moeten gaan, dan maar natuurlijke.

 

  1. Niet alle synthetische ingrediënten zijn even goed voor onze gezondheid. Sterker nog: er zijn best veel ingrediënten die volgens onderzoeken onze gezondheid kunnen schaden en bijvoorbeeld in verband worden gebracht met kanker. De meest gebruikte huidproduct die ik gebruik is toch wel handcreme. Ik vind gezonde, glanzende handen fijn. Daarom is het voor mij dus van extreem belang dat ik dus natuurlijke handcreme Ik vraag me soms gewoon af: waarom zou je producten op je huid smeren die mogelijk je gezondheid kunnen schaden als het niet nodig is? De handcreme van Nonique zou een goede uitkomst zijn als je net als ik, geeft om je gezondheid!

 

  1. Natuurlijke producten zijn gewoon leuker om te gebruiken. In de gemiddelde drogist staan duizenden producten. En wat mij betreft lijken ze allemaal op elkaar. Natuurlijke producten zijn er in alle vormen en maten, maar in de regel zijn ze vaak net iets anders dan de producten van de drogist. Zo hebben ze bijvoorbeeld een andere geur, bijzondere verpakking of andere look & feel.

 

  1. Door mij meer te verdiepen in natuurlijke cosmetica heb ik veel geleerd over ingrediënten. En in de regel weet ik van alle ingrediënten die in een product zitten wat het is (zo niet, dan zoek ik dit op). Hierdoor weet ik wat ik op mijn huid smeer. Fijn, want hierdoor kan ik een keuze maken die niet gebaseerd is op mooie kreten op de verpakking. Bovendien kan ik zo ontdekken welke ingrediënten wel- of juist niet voor mij werken.

 

  1. Bedrijven die respectvol met de aarde omgaan hebben de toekomst. Misschien wel letterlijk. Ik geef veel liever mijn geld uit aan een merk of bedrijf wat hier oog voor heeft en zijn steentje aan bijdraagt, dan dat ik een bedrijf sponsor wat enkel en alleen is gericht op verkoopcijfers en geld. Naast het natuurlijke en duurzame aspect heeft ik mijn geld het liefst aan merken die ook veel werken met biologische producten, niet op dieren testen en fair trade zijn. Vegan producten zijn voor mijn geen must, maar ik waardeer het enorm als merken hier aandacht aan besteden.

 

lippenbalsemset

 

  1. Natuurlijke producten geven mij een gevoel van luxe. Wat sommige meiden met producten van Chanel hebben, heb ik met natuurlijke producten. De pure ingrediënten en natuurlijke geuren geven mij het gevoel echt iets deftigs voor mijn haar en huid te doen.

 

  1. Waarom niet? Als ik zeg dat ik alleen maar natuurlijke producten gebruik, dan krijg ik vaak de vraag ‘Maar WAAROM?!’. Een terechte vraag, waar ik in dit artikel antwoord op geef. Maar eigenlijk kan de vraag net zo goed zijn: waarom niet? Ja, conventionele producten zijn veel makkelijker verkrijgbaar en in de regel ook goedkoper. En soms werken ze net wat makkelijker of beter (zo is het bijvoorbeeld best lastig een goede natuurlijke deodorant of foundation te vinden). Maar verder?? Je hoeft niet iets te kopen omdat het makkelijk verkrijgbaar is en goedkoop. Zelf koop ik graag producten waar ik in geloof, van bedrijven die ik wil steunen. Zoals Basic by Nature.

 

antiagingproducten

 

Zelf kopen

Basic by Nature houdt van de natuur, daarom hebben zij het welzijn van mens en dier hoog in het vaandel staan. Ze zijn exclusief distributeur in Nederland en België van het merk Nonique. Het natuurlijke cosmetica merk is 100% biologischvegandierproefvrijBDIH gecertificeerd en bovendien heel betaalbaar!

De Nonique producten bevatten alle werkzame stoffen uit de Nonivrucht die de Duitse fabrikant Yeauty op eigen plantage in Panama verbouwt. De Nonivrucht bevat verhoudingsgewijs 800 keer meer vitamines en enzymen ten opzichte van een ananas. Xeronine tekort is de oorzaak van talrijke huidproblemen en veroorzaakt verslechterde celstofwisseling. Nonivruchten bevatten een zeer hoge concentratie Xeronine. Bovendien zijn alle Nonique producten vrij van ingrediënten op basis van minerale olieproducten en aardolie componenten en bevatten ze geen paraffine, PEG’s, siliconen of kunstmatige en synthetische geuren of kleuren.

De huidige verzorgingslijnen; anti-aging, vochtinbrengend en extreme energy zijn gericht op dames maar binnenkort komen zij echter ook met een complete mannenlijn.

Basic by Nature wil het voor iedereen in Nederland mogelijk maken tegen een betaalbare prijs een bewuste keuze voor zichzelf maar ook voor zijn omgeving te maken! Daarom krijg jij met de unieke kortingscode HEALTHY maar liefst 15% korting op alle Nonique producten. De actie is geldig t/m 1 maart 2017! Neem je dus even snel een kijkje op de website? Super!

Deel uiteraard ook even jouw ervaring met natuurlijke cosmetica. Je kan een reactie achterlaten hieronder! Groetjes Nicole 🙂

logobbn

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.