Superfoods zijn nog steeds een trend!

Wellicht heb je al eens van superfoods gehoord. Mocht dit niet zo zijn dan durf ik te wedden dat je in ieder geval al eens iets over een product hebt gehoord dat wordt gerekend tot superfoods. Superfoods lijkt een flinke trend te zijn de laatste tijd. Vooral mensen die bewuster met eten om willen gaan lijken er meer en meer gebruik van te maken en misschien heb jij het onbewust ook al eens gegeten. Ik leg je vandaag uit wat superfoods zijn, welke producten je er onder kunt scharen en waarom het zo gezond is.

 

Superfood?

Wellicht denk je bij de term Superfood aan immens grote gerechten maar het is alles behalve dat. Het zijn voedingsmiddelen waarvan is bewezen dat ze goed zijn voor je lichaam en die echt aan te raden zijn om regelmatig te nuttigen. Ze zijn 100% natuurlijk en bevatten veel vitamines, mineralen, nuttige voedingsstoffen en zijn altijd onbewerkt. Waar veel voedingsmiddelen vaak twee of drie eigenschappen bevatten die goed zijn voor je gezondheid, bevatten degene die behoren tot Superfoods maarliefst 12 of meer goede eigenschappen. Iets om even bij stil te staan dus.

 

Welke moet je hebben?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die tot Superfoods gerekend mogen worden. Allemaal behandelen zal ik niet doen, dan word je niet vrolijk van de lengte van dit artikel, maar ik zal er een paar uitplukken die vandaag de dag enorm populair zijn en waarvan je je misschien afvraagt waar ze nu goed voor zijn:

 

original-superfoods-biologische-chiazaad-400-gram

 

Chiazaad

Chiazaadjes zijn zaden die hun oorsprong kennen in Mexico waar ze al jaren gebruikt worden in de keuken. En terecht, want 28 gram van deze krachtpatser bevat 9% van de dagelijkse hoeveelheid proteïne. Daarnaast bevat chiazaad ook mineralen en bestaat het voor 40% uit voedingsvezels wat op zijn beurt weer goed is voor de darmwerking. Een leuk weetje: chiazaad bevat drie keer meer ijzer dan spinazie.

 

gojibessen_400-gram

 

Goji bessen

Goji bessen bevatten van alle fruitsoorten op de hele wereld de meeste voedingsstoffen die gezond voor je zijn. De Chinezen geloven er sterk in de dat Goji bessen levensverlengde eigenschappen hebben en de bes wordt hier dan ook al honderden jaren gegeten. Goji bessen bevatten meer dan 20 mineralen en 18 amino-zuren. De kleine besjes zijn onder andere rijk aan calcium, fosfor, ijzer en beta-caroteen (zelfs meer dan in wortels).

 

original_superfoods_biologische_havervlokken_grof-300_gram

 


Haver

Haver bevat onder andere magnesium, ijzer, carotenen en diverse vitaminen. Havermout is de bekendste verwerking van dit Superfood en hiermee kun je eindeloos variëren. Maak havermoutpap met verse vruchten, bak er pannenkoekjes van of verwerk het in een smoothie en je voldoet al gauw aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Haver is goed voor je cholesterol en zet je darmen flink aan het werk op de positieve manier.

 

Soja

Tot slot is daar Soja, een product dat vandaag de dag steeds meer geaccepteerd wordt in ons land. Waar het voorheen enkel als sojamelk verkrijgbaar was, zien we steeds meer producten in de supermarkten verschijnen. Gelukkig maar want soja werkt cholesterol verlagend, zeker wanneer je het nuttigt in de vorm van sojamelk of tofu. Sojabonen bevatten gezonde omega-3-vetzuren en zijn vergeleken met andere peulvruchten een betere bron van essentiële vetzuren.

 

Positieve werking

Zoals ik net al vertelde zijn superfoods heel gezond maar het is altijd fijn om te weten waar ze dan precies voor zorgen. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de werking van deze voedingsmiddelen en hieruit is gebleken dat wanneer je dagelijks meerdere superfoods eet, je:

 • Beter slaapt en je gedurende de dag energieker bent
 • fitter bent
 • beter gehumeurd bent
 • minder last hebt van kwaaltjes als hoofdpijn, buikpijn of maagkrampen
 • een beter uithoudingsvermogen hebt
 • minder last van huidveroudering hebt
 • Studies naar Superfoods zijn nog altijd gaande omdat het echt een trend van de laatste tijd lijkt te zijn. In ieder geval lijken de huidige onderzoeksresultaten enorm positief te zijn en daarom kan het geen kwaad om eens meer van dit soort voedingsmiddelen in je dagelijkse eetpatroon te verwerken.

Wil jij nou ook genieten van gezonde en heerlijke superfoods? Bezoek dan eens de webshop van Unlimited Health! De winkel is gevestigd in Amsterdam en is dé plek voor een zeer breed assortiment kwalitatieve superfoods en supplementen. De webshop bevat honderden producten (waaronder degene in dit artikel genoemd), die in te delen zijn in diverse categorieën:

 

 • Superfoods: Goji bessen, chia zaad, maca, rauwe cacao, spirulina, tarwegras – en meer.
 • Whole foods: Ongebrande noten, diverse pitten en zaden, waaronder het immens populaire quinoa.
 • Supplementen en vitaminen: Proteïnen (eiwitten), greens – en meer.
 • Raw food snacks & repen: Rauwe chocolade repen, proteïne bars en meer guilt-free snacks!
 • Verzorging: Natuurlijke gezichtsverzorging en mondhygiëne.
 • Non-food: Keuken apparatuur, dehydrators en boeken.

 

Raw & kwaliteit

Alle producten in de webshop van Unlimited Health zijn aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen. Kwaliteit is voor Unlimited Health prioriteit nummer één. Zij zijn dan ook altijd op zoek naar vernieuwende producten van de beste kwaliteit. Veel producten zijn tevens raw, wat wil zeggen dat het niet verhit is boven 42 graden Celsius, waardoor alle vitaminen, mineralen en enzymen behouden blijven – dit in tegenstelling tot niet rauwe producten. Probeer ze uit zou ik zeggen!

Unlimited Health geeft je tot 30 november 2016 maar liefst 10% korting op heel het assortiment superfoods van Original Superfoods! Maak eerst een account aan op de website en gebruik vervolgens de kortingscode MAOSF001 bij het afrekenen!

Groetjes Sharon 🙂
logo

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.