Straalt jouw lichaam?

Als ik denk aan huidverzorging en huidverbetering, dan moet ik het toegeven: ik ben niet altijd even lief geweest voor mijn huid. Ik heb liggen bakken in de zon om een mooie bruine teint te krijgen en ik heb niet altijd de tijd genomen om mijn huid goed te verzorgen. Guilty as charged! Ik was jong en dacht er niet bij na; ik dacht dat het wel los zou lopen. Bovendien had ik geen probleemhuid, dus ik had geen dringende reden om mijn huid te verzorgen. Maar nu is het toch tijd om mijn leven te beteren. Het is nooit te laat om lief te worden voor je huid!

 

Goede verzorging maakt het verschil

Nu ik de dertig gepasseerd ben, zie ik dat mijn huid verandert. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit waardoor er rimpels kunnen ontstaan. Dit proces wordt bij mij nu langzaam maar zeker zichtbaar. Daarom zocht ik uit wat de oorzaken zijn van een normale en een versnelde huidveroudering. En uit mijn onderzoek blijkt dat je zelf veel kunt doen om het huidverouderingsproces te vertragen of uit te stellen. Eén van die factoren bleek een goede verzorging van de huid. En dat is iets wat je zelf in de hand hebt!

 

Waarom moet je je huid goed verzorgen?

Een goede verzorging van de gezichtshuid vormt de basis van een gezonde huid en draagt bij aan het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Wanneer je jong begint met een goede verzorging van de gezichtshuid, heb je daar op oudere leeftijd profijt van. Ook wanneer je pas op latere leeftijd start met goede gezichtsverzorging kun je nog uitstekende resultaten behalen in het verbeteren van je huid. Ik ben op zoek gegaan naar de belangrijkste aspecten van een goede verzorging en wil dit graag met je delen zodat ook jij je huid kunt verbeteren! Bovendien wil ik je kennis laten maken met FeelingGoods!

 

Op zoek naar de juiste producten, hoe doe je dat?

Om je huid optimaal te kunnen verzorgen, moet je eerst jouw huidtype bepalen. Een onzuivere huid heeft immers andere behoeften dan een droge huid. Het gebruik van producten die niet bestemd zijn voor jouw type huid kan zelfs huidproblemen vergroten. Een goed product is het halve werk; Tijdens mijn zoektocht naar de juiste producten kwam ik het verzorgingsmerk FeelingGoods tegen. Dit zijn producten die in Nederland worden gemaakt en zijn ontwikkeld door specialisten die meer dan veertig jaar ervaring hebben op het gebied van natuurcosmetica.

 

Alle crèmes zijn samengesteld op basis van olie in water. Dit type emulsie wordt het best door de huid opgenomen, omdat het verwant is aan huidvet en deze het biologisch evenwicht van de huid niet verstoort. De zeer uitgebalanceerde crèmes zijn geschikt voor je huid en bevatten natuurlijke en biologische ingrediënten zoals aloë vera, sheaboter, groenethee-extract, calendula, ceramide, q-10 en veel fijne, zachte oliën van kruiden, planten en noten. De 100% natuurlijke geurcomposities zijn zacht van geur en afkomstig van zuivere plantaardige, biologische oliën.

 

2018-06-25 11_23_28-Straalt jouw lichaam_CvG-JdG-versie2.docx - Compatibility Mode - Word

 

Gebruik altijd voedende producten die aansluiten op jouw type huid: een vette huid heeft geen baat bij een vette crème en een beschadigde huid moet je niet reinigen met een agressief reinigend product. Hieronder volgt een aantal adviezen voor verschillende veelvoorkomende typen huid.

 

Droge huid

Gebruik producten die vochtvasthoudend zijn, maar die ook zorgen dat de huid voldoende vetten krijgt.

 1.  een crème met vitamine E is zeker aan te raden (huidherstel).
 2.  kies voor een (milde) reiniging die de huid niet uitdroogt.
 3. gebruik een nachtcrème met kalmerende ingrediënten zoals ceramiden, q10, aloë vera, sheaboter of arganolie.
 4. om jezelf extra te verzorgen: eenmaal per week een gezichtsserum (dit gebruik je onder je dagcrème of nachtcrème).

 

Normale huid

 1. een reinigingsmelk helpt je om je gezicht te reinigen.
 2. gebruik een nachtcrème met celactiverende stoffen.
 3. gebruik een dagcrème die niet alleen vocht inbrengt, maar ook bescherming biedt.
 4. gebruik elke week een vochtvasthoudend masker of een sleepmasker dat je heel de nacht laat intrekken.

 

Gecombineerde huid

Gebruik crèmes die op waterbasis zijn, want die zijn speciaal geschikt voor de gecombineerde huid.

 1. verzorg je gezicht met schuimende reinigingsmousse of reinigingsmelk.
 2. gebruik een nachtcrème met celactiverende stoffen.
 3. gebruik een vochtinbrengende dagcrème die niet al te vet is, maar die wel bescherming biedt.
 4. gebruik een reinigend masker op je T-zone (bijvoorbeeld een kleimasker).

 

Vette huid

Gebruik geen agressieve producten! Doe je dit wel, dan wordt de huid nog vetter.

 1. gebruik een speciale gezichtsreiniger (op oliebasis) of reinigingsmelk.
 2. je kunt beter geen nachtcrème gebruiken, omdat de huid hierdoor nog vetter wordt.
 3. gebruik een hydraterende crème met bescherming.
 4. peel de huid met een zachte korreltjespeeling (voornamelijk in de T-zone aanbrengen). Als je last hebt van puistjes, scrub daar dan omheen.

2018-06-25 11_23_41-Straalt jouw lichaam_CvG-JdG-versie2.docx - Compatibility Mode - Word

 

FeelingGoods

De crèmes, reinigers, oliën en lotions van FeelingGoods worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, zuivere en hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Zo veel mogelijk op basis van biologische teelt. Verder bevatten de crèmes ook veel verzorgende ingrediënten als sheaboter, arganolie, macadamiaolie, aloë vera, wittethee-extract, ceramiden, calendula, kamille, IJslands mos en q10. De subtiele, zachte geuren komen van extracten van etherische oliën van planten, kruiden en fruit.

 

Scrub Petipo de Patapo

De scrub Petipo de Patapo krijgt bijzondere aandacht omdat deze scrub een uniek product is. Deze natuurlijke scrub is superzacht en geschikt voor alle huidtypen. Gemaakt van (ggo-vrij) mais waaraan calendula, kamille en meiroos zijn toegevoegd. De scrub zorgt voor een heel gladde en frisse huid. Petipo de Patapo heeft al verschillende prijzen gewonnen vanwege haar bijzondere eigenschappen. Je kunt ‘m op je gezicht gebruiken maar ook voor je lichaam.

2018-06-25 11_23_58-Straalt jouw lichaam_CvG-JdG-versie2.docx - Compatibility Mode - Word

 

Gecertificeerde natuurcosmetica

FeelingGoods laat graag zien dat haar producten daadwerkelijk van natuurlijke oorsprong zijn. Daarom hebben zij hun producten laten controleren door Eco Control, een Duitse instantie die de producten keurt en bekijkt of alle gebruikte ingrediënten wel natuurzuiver zijn.

Voor consumenten wordt zo’n keurmerk steeds belangrijker. Zeker ook omdat veel merken uitstralen of beweren dat ze natuurlijk zijn, ook al zit er maar een enkel natuurlijk ingrediënt in hun producten. Met een keurmerk weet je zeker dat je ook werkelijk een natuurlijk product in handen hebt.

2018-06-25 11_23_49-Straalt jouw lichaam_CvG-JdG-versie2.docx - Compatibility Mode - Word
Natural Cosmetics Standards

95% van het assortiment van FeelingGoods is door Eco Control gecertificeerd en valt onder Natural Cosmetics Standards (NCS). Dat houdt in dat de producten van FeelingGoods:

 • 100% natuurlijk zijn;
 • biologisch/organic zijn: alle grondstoffen bijna uitsluitend afkomstig zijn van biologische teelt;
 • duurzaam en ecologisch zijn (niet belastend voor het milieu);
 • vrij zijn van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen;
 • vrij zijn van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG’s;
 • dermatologisch getest zijn op mensen om de verdraagzaamheid te onderzoeken;
 • dierproefvrij zijn;
 • op fair trade-wijze gemaakt zijn.

Onthoud wel: minder producten doen meer (less is more). Houd het ook bij minder, anders loop je de kans op een geïrriteerde huid of zelfs huidallergie! Koop dus geen overbodige producten!

2018-06-25 11_24_06-Straalt jouw lichaam_CvG-JdG-versie2.docx - Compatibility Mode - Word

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.