Schoonheidstips uit het Verre Oosten

Oh die prachtige porseleinen huid zonder poriën van veel Aziatische vrouwen… je kent het wel. Vandaag duiken we in de skincare geheimen van het Verre Oosten en starten we met de zoektocht naar de ultieme skincare routine. Aziatische dames hebben namelijk slimme en makkelijke trucs om de huid te doen stralen. Hoe dan? Dat lees je hieronder!

Het westen vs. oosten

Verzorg jij jouw gezicht met dagcrème, nachtcrème en zo nu en dan een masker? In Azië doen ze het net even wat anders. Huidverzorging is er een bloedserieuze zaak. Het is voor Aziatische vrouwen dan ook niet ongebruikelijk een skincare routine te hanteren die uit 10 (!) stappen bestaat. Naast alle high-tech beautyproducten, vertrouwen veel vrouwen echter ook op beautygeheimen die soms al duizenden jaren oud zijn.

Wij vinden het al heel wat als je je gezicht elke ochtend en avond reinigt met één product en er vervolgens een lik crème op kwakt. Neem dan het Aziatische ritueel van double cleansing; hierbij wordt het gezicht eerst gereinigd met een pure olie of een oil cleanser. Zo ontdoe je de huid van make-up en vuil. Hierna volgt een cleanser waarmee je de huid zuivert van talg en vuil, zodat onzuiverheden minder kans krijgen. Hierna breng je een toner en crème aan. Dat is de beknopte versie…

Ga voor 10 stappen

Het geheim van de stralende huid van Aziatische vrouwen zit ‘m in verschillende factoren. De producten, de toewijding en regelmaat waarmee de huid verzorgd wordt en ook het ‘layeren’ van verschillende producten. Naast basisproducten zoals reinigingsproducten en vochtinbrengende crèmes gebruiken de Aziatische vrouwen ook allerlei serums en essences om de huid een extra boost te geven.

Je bent nu vast benieuwd naar de beauty routine! Hier zijn 10 stappen die in de regel worden gevolgd:

Stap 1: Make-up verwijderen. Eerst oog- en lipmake-up afhalen met een specifiek product. Dit is logisch want doe je dit niet dan smeer je tijdens het reinigen van je gezichtshuid de make-up (oogschaduw, oogpotlood en lippenstift) over de rest van je gezichtshuid.

Stap 2: Je verwijdert naast make-up ook het vuil. Reinigen van de gezichtshuid doe je dan ook met een reinigingsolie en met watjes (en voor de ogen wattenstaafjes). Het is namelijk van belang dat je de huid niet ruw behandeld tijdens dit proces; be gentle 😊

Stap 3: Reinigen van de gezichtshuid met een foaming cleanser (reinigingsproduct met schuim) en warm water om de poriën te open en reinigen. Er worden dus twee reiningsproducten gebruikt. Dit principe staat bekend als ‘double cleansing’.

Stap 4: Het openen van de poriën en het verwijderen van dode huidcellen noemen we exfoliëren. Dit is belangrijk zodat al dat goeie wat je straks aanbrengt op je huid goed wordt geabsorbeerd. Net zo belangrijk is het nawassen van de gezichtshuid. Dit doe je met lauwwarm water en uiteindelijk met koud water om de poriën weer te sluiten. Eventueel wordt hierna nog een toner gebruikt. Hiermee balanceer je de PH-waarde van je huid na het reinigen.

Stap 5: Eén of twee keer per week scrubben of peelen om de de poriën grondig te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Zo blijft de huid mooi glad en effen. Wat dan natuurlijk niet mag ontbreken is de huid voeden.

Stap 6: De huid voeden doe je met een essence of serum. Deze producten zijn geconcentreerder dan voedende crèmes en zouden kleinere moleculen hebben waardoor de actieve bestanddelen beter in de huid doordringen.

Een essence is lichter dan een serum en wordt daarom voor de dag aangeraden, de serums zijn voor de avond. Bezoek www.saranghae.nl voor een essence of serum die goed past bij jouw huid. Het assortiment is ruim en blijft zich ook uitbreiden. Denk aan maskers, toners, peeling en natuurlijk serums die passen bij jouw huid. 

Heb je een essence of serum gevonden op Saranghae vergeet deze dan niet 10 minuten de tijd te geven om in te trekken voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 7: Maskers! Om de je huid dan even te verwennen na al die reiniging en pre-treatment kan je een maskertje opdoen. Maskers zijn uitermate geschikt om te ontspannen en je huidconditie te verbeteren. Belangrijk is natuurlijk een masker te kiezen die past bij jouw huidtype.
Maar wanneer je er een aantal hebt gekozen zal je zien dat positieve effecten direct zichtbaar worden.

Stap 8: Je huid zal producten beter opnemen, oneffenheden zullen minder zichtbaar zijn, je poriën raken minder verstopt en je huid zal minder droog aanvoelen. Wederom verwijzen we je voor een goed gezichtsmasker naar saranghae.nl.

De volgens stap is het verzorgen van je oog huid! Oogcrème aanbrengen om te voorkomen dat huid van de oogleden verslapt en om rimpels tegen te gaan.

Stap 9: Vocht inbrengende of voedende crème aanbrengen om de huid te hydrateren en voeden zodat deze zacht en soepel blijft. De crème wordt eerst even op de vingertoppen verwarmd en dan met uitwaartse en neergaande bewegingen op het gezicht aangebracht.

Stap 10: Masker voor de nacht om de huid extra te liften, hydrateren en voeden. Dit is de ‘klassieke’ avondroutine. Overdag gebruiken Aziatische vrouwen natuurlijk allemaal een crème met UV-filter om de huid tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen

Zoals je ziet, moet er voor een mooie huid hard gewerkt worden en vergt het heel wat discipline.

We hebben ze eerder al genoemd, maar bezoek www.saranghae.nl voor alle benodigde producten om jouw skincare routine te optimaliseren.
Haal uit deze beauty routine de stappen die voor jou kunnen werken en geef je eigen huid (routine) hiermee een boost. Een mooie huid is immers iets dat je in de tijd opbouwt. Je kunt daarom beter meteen beginnen!

Laat je ons weten wat je vond van het artikel? En deel je ook jouw skincare tips met ons? We zijn benieuwd!

Groetjes Eline 😉

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.