Review: Dee’s Wholefoods

Wanneer men trek heeft in een tussendoortje grijpen ze al snel naar een ongezonde snack. Het is wellicht ongezond, maar makkelijk, vullend en erg lekker. Maar ja, zo houd je de kilo’s ook niet in bedwang. Vaak zijn deze snacks ook niet biologisch en volledig veganistisch. Dus waarom zijn er zo weinig veganistische tussendoortjes die makkelijk, vullend, lekker én gezond voor je zijn? Dit is de vraag die Deirdre Collins probeerde te beantwoorden met haar Dee’s Wholefoods lijn van producten.

Impressie:
De twee producten die ik vandaag mocht uitproberen waren de klassieke Ierse vegan worstjes en het Marokkaans groentepotje, beiden geproduceerd voor veganisten en geheel glutenvrij. De producten komen in compacte kartonnen en plastic verpakkingen. Makkelijk te vervoeren en makkelijk te verwijderen. Voor het bereiden van de worstjes moet je gebruikmaken van een pan, oven of gril, maar voor het groentepotje is een magnetron genoeg. Erg handig indien er een magnetron op werk beschikbaar is.

dees-package

Bijgeleverd bij de Ierse vegan worstjes zat een boekje. Hierin stond een leuke introductie van het bedrijf en verdere informatie over bijvoorbeeld de link tussen het eten van vlees en hogere broeikasgassen, maar ook verschillende recepten voor Dee’s producten en een specifieke bereidingswijze voor de vleesproducten. Ja, omdat de worstjes geen varkensdarm maar zeewier gebruiken zijn deze namelijk behoorlijk fragiel. Als je het mooie langwerpige vorm van de worst wilt behouden is daarom aangeraden om de worstjes zo min mogelijk aan te raken tijdens het bakproces. Indien de worstjes in de vriezer zijn bewaard wordt aangeraden deze eerst te ontdooien, omdat het lastig kan zijn de worsten van elkaar te onderscheiden zonder deze te ‘beschadigen’.

dees-manual

Verpakking:
Het eerste wat opvalt na openen van de verpakking is de geur. De sterke zeewier aroma deed me eerder denken aan een oriëntaalse sushi tent dan Ierse worstjes. Zelfs na het bakken zijn de worstjes zo zacht dat deze makkelijk geprakt kunnen worden tot Ierse vegan gehakt. De smaak is echter erg lekker. Als ik niet beter wist, had ik waarschijnlijk gedacht dat ik de restanten van een dier naar binnen zat te werken. Dit effect wordt bereikt met een hoog gebruik van kruiden dus verwacht een sterke nasmaak.

Het Marokkaanse groentepotje zit in een plastic bekertje en is erg makkelijk te bereiden met een magnetron. Twee minuten op volle toeren, even omscheppen, nogmaals twee minuten in de magnetron en klaas is kees. Aangeraden is om het potje 1 minuut af te koelen anders proeft je tong de rest van de dag niks meer. De inhoud van het plastic bakje kan natuurlijk ook omgegoten worden in een soepkom.

dee-food

Smaak:
Net als de Ierse worstjes is het groentepotje lekker gekruid. Het lijkt een dun soepje, maar onderschat het niet! Het groentepotje bestaat grotendeels uit tomatensaus met kikkererwten, maar bevat ook genoeg courgette, wortels en aardappelen. Het potje bevat 284 calorieën in 400g en zal zelf meer dan genoeg zijn voor een middagsnack. Het kan zelfs een substitutie zijn voor een avondmaal. Je moet alleen zelf je drinken en bestek bijleveren.

Al in al zijn beide producten erg vullend en erg lekker. Daarnaast is het voorbereiden erg simpel en zijn ze nog gezond ook. Naar mijn idee heeft Dee’s met deze producten in ieder geval haar streven bereikt. En de prijs? Met € 3,50 voor de Ierse worstjes en € 4,- voor het groentepotje zijn beide producten redelijk geprijsd. Voor veganisten een geweldig product, voor de overige groepen een lekker alternatief.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.