Review: Baker and Moore

Een aantal weken geleden mochten Mischa en ik lekker genieten van een gezonde high tea. Dit is een high tea zonder suiker, gluten en lactose en met voornamelijk rauwe en veganistische ingrediënten.  Waar vraag je? Bij Baker & Moore!

Baker & Moore is een lunchroom en hotspot aan de Westblaak, in Rotterdam. Het is één van de van meest favoriete horecagelegenheden van de stad (zeker bij bloggers) en spreekt een uiteenlopend publiek aan: van moeders met dochters tot kantoorlui en van studenten tot flexwerkers.

 

HOE HET BEGON

Het plan voor Baker & Moore ontstond in Azië, waar Paul en Eline op wereldreis waren na beiden jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. Baker & Moore moest een horecahotspot voor ontbijt en lunch worden waar brood de hoofdrol speelt en waar je zelf je ideale broodje kunt samenstellen. Door middel van crowdfunding kregen ze binnen korte tijd de financiering rond.

 

IMG-20160420-WA0025

 

WE ZIJN ER!

Bij binnenkomst maakt Baker & Moore meteen indruk met haar prachtige industriële inrichting! We werden vriendelijk onthaald door een medewerker die ons naar een mooi tafeltje in de zon bracht. Na lekker te zijn ingesetteld (en wat foto’s gemaakt te hebben) zagen we dat er een prachtig etagère naar buiten werd gebracht… de healthy raw tea kan beginnen!

 

IMG-20160420-WA0028

 

HEALTHY RAW TEA

De hapjes op de etagère zien er goed uit! De medewerker verteld wat ons zojuist werd voorgeschoteld: Heerlijke sandwiches met avocado en humus. Een verdieping hoger lagen verschillende soorten taartjes zoals appeltaart, chocoladetaart en verse bounty en nog een verdieping hoger lagen verse truffels, bonbons en bananenbrood. Alles was suiker-, lactose- en glutenvrij.

De broodjes waren heerlijk knapperig en smaken prima. Bij de taartjes heb je gewoon niet in de gaten dat er geen gebruik is gemaakt van suiker. Toen we halverwege waren, kwam mede oprichter Paul even kennis maken en vragen of alles naar wens is.

 

IMG-20160420-WA0023 IMG-20160420-WA0022

 

Wanneer je de hartige hapjes hebt weggewerkt kom je bovenin het plateau aan. zelfgemaakte truffels en bonbons zijn binnen één hap weg. Ze zijn heerlijk … en machtig maar zeker Prima! We zijn echter vergeten te vragen hoe het kan dat iets zonder suiker zo zoet kon smaken. Mischa en ik hebben hierover gebrainstormed en zijn tot de conclusie gekomen dat het wel kokosbloemsuiker had moeten zijn, we’ll never know :(

 

bon

 

AANRADER

Toegegeven, we hadden geen idee wat we moesten verwachten voordat we kwamen. Twee gasten, met baarden en sneaker die maar eens een High Tea gingen doen? Klinkt als het begin van goede grap! Maar niets is minder waar.

De healthy high tea van Baker and Moore was heerlijk! Het is een creatieve take op het al bestaande (en verouderde) high teaconcept. De high tea is volledig gluten-, lactose en suikervrij en bestaat voornamelijk uit veganistische en rauwe ingrediënten. Deze gezonde versie bestaat uit hapjes en drankjes van verschillende bedrijven uit de regio: Kim Sue Palm van SUE Zoet Zonder Suiker (de zoete hapjes), de meiden van Kromkommer (de gazpacho, een koude soep) en bakkerij Bussing (de bakkerij die het brood van Baker & Moore verzorgt). Naast de hapjes krijg je diverse slowjuice sapjes, door Baker & Moore zelf gemaakt.

Onze ervaring? De Healthy Raw Tea is een aanrader! De hapjes vullen enorm dankzij de rauwe en onbewerkte ingrediënten. De slowjuice en bananenbrood was onze favoriet en het geheel is zeker voor herhaling vatbaar.

Ook een keer de Healthy Raw Tea proberen? Het kost € 19,95 en is dagelijks vanaf 15.00 uur te reserveren. Meer info vind je op de website. Speciale dank aan Mischa van Tol voor het schieten van de mooie plaatjes 😉

 

IMG-20160420-WA0015

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.