Op zoek naar de juiste behandeling voor je huid?

In dit artikel vertellen we je meer over het reinigen en verzorgen van de huid met natuurlijke producten; de basis van alles!

De term ‘natuurlijk’ in ‘natuurlijke huidverzorging’ lijkt een hoop te betekenen, maar pas op. ‘Natuurlijk’ is helaas nog steeds niet beschermd. Veel fabrikanten claimen een natuurlijk product op de markt te brengen, maar voegen aan een enkel natuurlijk ingrediënt vele synthetische stoffen toe. Al zitten er slechts 10% natuurlijke grondstoffen in, dan kan een fabrikant zijn product toch ‘natuurlijk’ noemen. Wat verstaan wij dan wel onder natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica? Producten dus zonder giftige toevoegingen, producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn en natuurlijk dierproefvrij.
De basis van alles

De verzorgingsroutine met natuurlijke producten begint altijd met het reinigen van de huid, dat is de basis en als die niet goed is, dan heb je een grote kans dat de producten die je erna gebruikt niet optimaal functioneren. Ik zal het puntsgewijs proberen uit te leggen, aan de hand van een aantal vragen die regelmatig voorbij komen. Maar eerst moeten we goed begrijpen dat voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging diverse natuurlijke hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zijn zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Natuurlijke en biologische producten bevatten uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten. Ze komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet gemaakt zijn in het laboratorium.

 

Is natuurlijke huidverzorging en cosmetica houdbaar?

Natuurlijke en biologische huidverzorging hebben een kortere houdbaarheid dan de reguliere huidverzorging en garanderen een houdbaarheidstermijn van anderhalf tot drie jaar, mits ongeopend. Geopende crèmes, emulsies of shampoos hebben een houdbaarheidstermijn van ongeveer een half jaar.

Met dat uit de weg kunnen we nu ingaan op hoe jij het beste jouw huid kan reinigen!

 

 

Hoe reinig je de huid?

Er zijn heel veel verschillende gezichtsreinigers op de markt waaruit je kunt kiezen, dus aan het aanbod ligt het niet. Aan de andere kant maakt het grote aanbod het soms lastig om uit te kiezen. Je moet in elk geval wel een speciaal reinigingsproduct voor het gezicht gebruiken, gebruik nooit als een douchegel of een (lichaams)zeep, die zijn daarvoor niet geschikt. In mijn ervaring doet een goede scrub wonderen! Je verwijdert hiermee dode huidcellen en opent de porien. Je kunt in vrijwel iedere prijsklasse wel een goede scrub vinden, dus de prijs hoeft ook geen obstakel te zijn.
Ik ben zelf van mening dat je het beste een reiniger kunt gebruiken die je combineert met water. Er zijn ook, best handige, reinigers die je zonder water kan gebruiken (denk ook aan de bekende reinigingsdoekjes) maar eigenlijk is dat niet voldoende voor een goede reiniger. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een zgn. facewash, reinigingsgel, face gel, cleansing wash of iets dergelijks, dat is niet zozeer een persoonlijke voorkeur, maar ook de voorkeur van veel experts als dermatologen. Kies dan wel een soort die niet extreem veel schuimt, teveel schuim is een teken dat er te heftige ingrediënten in zitten.

 

De verschillende huidtypes

Een normale huid is een huid die er goed uitziet, vrijwel geen zichtbare poriën heeft, soepel aanvoelt, straalt en dus niet dof oogt, een gezonde kleur heeft met een normale doorbloeding, maar ook heus weleens een puistje of rimpeltje heeft. De normale huid is ook vrijwel altijd vochtarm, zeker als je wat ouder wordt. Verzorg de huid in elk geval altijd in de avond, bijvoorbeeld met een rijke dag en nacht crème.

Een vette huid is vaak wat dikker, heeft zichtbare poriën, vaak meerder puistjes of meeëters, een teveel aan talg waardoor de huid glimt. Je bent snel geneigd een heftige reiniger te kiezen om het “vette” gevoel te verwijderen, maar dit kan juist tegenstrijdig werken,

Een droge huid voelt regelmatig trekkerig aan, kan schilfertjes, roodheid en droogtelijntjes vertonen, de huid voelt niet comfortabel aan en oogt vaak ouder. Natuurlijk kun je ook een gecombineerde huid hebben, het voorhoofd en de neus kan bv. een vetter huidtype zijn dan de huid van de wangen. Een reinigingsolie kan bij een droge huid een goede uitkomst zijn, juist omdat die wat voller is. Ook kan een olie een kwetsbare droge huid niet verder beschadigen, in tegenstelling tot melk of lotion. Breng na het reinigen direct een crème aan als de huid nog vochtig is, zo sluit je het vocht in. Je kan ook een serum met hydraterende eigenschappen gebruiken onder je crème.

 

Naverzorging

Je zou kunnen overwegen om je huid te verzorgen met geheel natuurlijke producten, zoals Quentin Velino, de natuurlijke verzorgingslijn van EMAAS International.

 

EAN 7435139178178 Hoofd afbeelding Dagcreme

 

Quentin Velino is ontstaan vanuit een passie dat huidverzorgingsproducten én heerlijk én gezond tegelijkertijd moeten kunnen zijn. De uitdaging werd nog groter toen EMAAS INTERNATIONAL pure luxe ook nog eens betaalbaar wilden aanbieden. Maar het is gelukt: heerlijke verzorging, gezonde ingrediënten, luxe en strakke uitstraling en betaalbaar voor de meeste portemonnees, dat is Quentin Velino.

De producten zijn ethisch verantwoord, dus geen schadelijke chemicaliën, geen Palm olie en ook dierproefvrij. Tevens bevatten de producten geen parabenen. Oprichter Elvis Hadzic wilde een product dat beter is voor je eigen huid, de omgeving en de gezondheid van dieren maar dat ook daadwerkelijk werkt en niet irriteert, daarom gebruiken zij dan ook louter 100% natuurlijk verkregen ingrediënten.

De skincare producten van Quentin Velino zijn 100% natuurlijk van Nederlandse bodem. Er zijn heel veel mooie reacties over de werking van de cremetjes, want na 4 weken is het resultaat al goed zichtbaar.

 

AAP 2018 EMSA 0116 001

 

Het merk is NCS gecertificeerd, ofwel volgens de Natural Cosmetics Standard, gegarandeerd natuurlijk dus! De producten bevatten géén chemische nasties zoals parabenen, aluminium, plastics, SLS, synthetische geur- en kleurstoffen. Bovendien is Quentin Velino glutenvrij en vegan en alle plantingrediënten zijn biologisch.

 

aap 3 st

 

Quentin Velino is gestoeld op eenvoud, transparantie en een no-nonsense houding en dat zie je dan ook terug in de producten en verpakkingen. Less is more.

  • Voor een goede verzorging heb je geen 20 verschillende potjes nodig. Dat is vooral marketing van slimme cosmetica merken waar EMAAS INTERNATIONAL zich verre van houdt met haar productlijn die eenvoud uitstraalt en doeltreffend is.
  • De hele verzorgingslijn is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.
  • Verpakkingen om de verpakking? Nee, niet als het niet nodig is, een bescheiden footprint past meer bij Quentin Velino, EMAAS INTERNATIONAL respecteert mens, dier en natuur.

 

Bij EMAAS International vind je enkel en alleen natuurlijke en biologische producten zonder chemische en synthetische ingrediënten.

 

logo emaas

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.