Ook benieuwd naar hoe je jouw lichaam kunt herladen?

We werken allemaal hard, combineren werk, gezin en sociaal leven alsof het niets is, en dan is het soms lastig om goed voor jezelf te blijven zorgen, gezond te eten en je batterij op te laden.

Deze zomer zou je jezelf moeten laten verwennen bij een detox retreat. Tijdens een detox retreat logeer je in een fijn spa hotel midden in een rustgevende omgeving en vind je alle voorzieningen om die uitgebrande batterij terug op te laden. Daarmee geef je je hoofd en lichaam de ruimte om even niets te doen. En voornamelijk je lijf krijgt rust: in plaats van te eten ga je bijvoorbeeld sapvasten. Je drinkt dan o.a. biologische, cold pressed sappen. Deze zijn niet alleen lekker, maar ook getest op hun effectiviteit om je lichaam te ontgiften. De afvalstoffen in jouw lijf krijgen de kans om je lichaam te verlaten. Daardoor verlies je niet alleen wat kilo’s, maar krijg je ook meer energie en een opgeruimd hoofd.

Eerder dit jaar deed ik al een detox met slow juices. Ik voelde me hierna zoo fris en dacht; Dit wil ik vaker!!! Toen kwam ik zogenoemde detox retreats tegen op internet, een stapje omhoog van alleen sapjes! Een vakantie detoxen met gezonde voeding, supplementen en bodyworks… nice! Je zou echter wel wat vragen kunnen hebben over dergelijke reis, met name over het detoxen en ook om mij heen krijg ik daar vaak vragen over. Daarom zal ik wat meer vertellen over de voordelen van zo’n wellness weekje.

 

Een goede start

Health coaches zien dat een start maken moeilijk is. Iedereen heeft altijd ontzettend veel redenen voor uitstel. Er zijn te veel afleidingen zoals suikers, alcohol koffie en sociale verplichtingen. “Ik begin morgen of volgende week” horen we vaak. En als je dan gestart bent moet je je ook nog eens constant verantwoorden waarom je anders eet en drinkt… pffff je omgeving maakt het je vaak niet makkelijk. Dit heeft allemaal effect op de gesteldheid van je geest maar ook zeker je lichaam. Een detox op zijn tijd, helpt je jouw lichaam een reset te geven wanneer je deze nodig hebt.

Tuurlijk; je lever en nieren zijn er juist voor ontworpen om schadelijke stoffen uit ons lichaam te filteren. Dat is ook zo, maar dan wel in een ‘perfecte wereld’ zonder verontreinigingen en stress!

Ons lichaam en onze lever is met onze huidige leefstijl al lang niet meer in staat om alle chemische stoffen die wij te verwerken krijgen af te breken. Iedere dag komen wij met ongeveer 2600 lichaamsvreemde stoffen in aanraking en door te detoxen kun je deze stoffen afvoeren via o.a. het darmstelsel.

Chemische stoffen (o.a. pesticiden, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen, haarverf, cosmetica) bootsen/blokkeren de werking van ons hormoonsysteem en ons immuunsysteem aan waardoor het lichaam niet meer in staat is om lichaamseigen of vreemde stoffen te herkennen. De stoffen blijven in ons lichaam en werken door middel van verzuring de groei van ziekmakende bacteriën in de hand. Zulke processen zie je o.a. bij auto-immuunziekten zoals diabetes, artritis en andere ontstekingsreacties in bijv. de darmen. Hierdoor ontstaan allergieën of voedingsintoleranties. Ook kun je er behoorlijk wat spijsverteringsproblemen van ondervinden.

Tijdens een detox retreat verblijf je in een oase van gezondheid met gelijkgestemden die positief zijn en goed voor hun lichaam willen zorgen.

 

Geen chrash dieet

Wees gerust: detoxen is geen dieet en geen “quick fix”. De meeste mensen die naar een detox retreat komen hebben allerlei uiteenlopende doelen zoals: Tot rust komen, balans vinden, gezonde vakantie, meer leren over voeding en gezondheid en ja, sommige ook om een start te maken met afvallen, of beter gezegd gezond eten. En natuurlijk word je daarmee ook geholpen op een retreat. Veel retreats werken op holistische wijze d.m.v. Gezonde voeding, lichamelijke beweging en supplementen, je lichaam krijgt geen voedingstekorten en zal dus niet gaan chrashen maar krijgt juist een positieve boost.

 

 

Patronen doorbreken

Patronen doorbreken is het moeilijkste wat er is, daar weet ik alles van. Ook al leef je gezond dan kun je nog vast zitten in patronen en gewoontes. Doe je altijd dezelfde boodschappen? Maak je altijd dezelfde gerechten? Doe je altijd hetzelfde sportlesje? Tijdens een retreat mag je alles even loslaten en veruit de beste vakantie-investering in je lichamelijke en geestelijke gezondheid, die je je kunt voorstellen. Als je dan tijdens je reinigingsproces ook nog enorm in de watten wordt gelegd en zowel lichamelijk als geestelijk in een bad van liefde vertoeft, dan snap je dat je je eigenlijk geen betere vakantie kunt wensen.

De detox retreat van Zopuur is perfecte plek om in de watten te worden gelegd en een reinigingskuur te ondergaan. Ook al is “Zopuur” pas in maart 2019 begonnen met de detox-retreats, zijn de medewerkers voorzien van de nodige kennis door de 30 jaar ervaring in voormalig kuuroord De Schouw.

 

“Waarom dan pas sinds maart 2019 detox retreats aanbieden?”

Het Zopuur-team zag de laatste jaren steeds meer mensen met stressklachten, burn-out, overgevoeligheid voor alle prikkels van het drukke bestaan. Dit gaf de nieuwe oprichters voldoende vertrouwen in het voortzetten van het oude concept van vasten in een nieuwe formule van de detoxretreats met veel aandacht voor yoga, mindfullness en heerlijke massagebehandelingen.

Op deze manier is een reinigingsweek een groot feest voor zowel het lichaam, de geest en de spirit van een mens:

 • Een reset voor je lichaam via een nieuwe suiker- en vetstofwisseling (vaak val je 2 kilo af in de afbouwfase ( 1 week ), daarna 3-5 kilo tijdens de retreat en gaat het afvallen door in de week daarna, de zogenaamde opbouwfase ( 1 week ).
 • Een reset voor je geest, want je komt helemaal tot rust op je eigen kamer in jouw eigen atmosfeer
 • Een reset voor je Spirit. Veel mensen raken in het dagelijks leven hun bezieling en creativiteit kwijt. Het detoxen brengt je terug bij je spirituele drijfveren.

De oprichters, Peter en Lena, zijn met het Zopuur- team ervan overtuigd, dat dit concept voor iedereen zeer heilzaam is. Ze hebben in hun jarenlange ervaring duizenden mensen voorbij zien komen, die jaren later nog aangeven, wat een enorme impact de vastenweek , nu de detox-retreat, op hun algehele welbevinden gehad heeft.


Terug naar je natuurlijke basisritme

Helemaal tot jezelf komen is moeilijk als je dagelijkse beslommeringen hebt. Racen naar je werk, korte nachten, sociale contacten, feestjes, snelle hap, kortom je wordt geleefd. Herkenbaar? Voel je dat je moe bent, dan doe je even rustig aan. Ook maakt het niet uit wat je in het dagelijkse leven doet, je mag weer even lekker bij jezelf zijn en je totaal overgeven. Zo onbezorgd als een kind. En dit is waar een retreat voor is, de rust terugvinden!

 

Veel groenten en weinig fruit

Zopuur werkt voornamelijk met groenten en een beetje fruit, ongeveer 80-20%. Deze sappen zijn rijk aan groene bladgroenten die juist het risico op diabetes type 2 verlagen. En bevatten alle micronutriënten (mineralen). Vaak houden retreats ook rekening gehouden met seizoensgroenten en geneeskrachtige kruiden, helemaal als je in een heerlijk oord zit!
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om jou te laten genieten van het moment. Je neemt rust en luistert naar je lichaam, daar zorgt Zopuur wel voor:

 

 

Tijdens de kuur kun je jouw organen ook extra aandacht geven, zoals de Lever, de Darmen, de Nieren, de Huid. Er worden namelijk leverpakkingen, hoge darmspoelingen en klisma’s gegeven. Eventueel neemt men een lever-en galreiniging erbij:

 • Er worden orgaanondersteunende theeën bereid voor lever en galblaas, de nieren, de ontslakking van de darmen.
 • S ávonds wordt er overheerlijke, basevormende soep geserveerd.
 • S morgens is er bitterzout om de darmen te reinigen, kneippse begietingen, sauna en zwembad voor de extra doorbloeding.

 

 

Tevens zijn er geestelijk ondersteunende behandelingen te boeken zoals hartcoherentie, familieopstelling, stembevrijding enz. Rust en balans voor lichaam en geest! Er is uiteraard een retreat waar jij tot rust kan komen en welke je zomer tevens extra lang maakt.

Zoals gezegd: De detoxretreat bij Zopuur is zowel heilzaam voor je lichaam, als voor je geest en je spirit. Tijdens de retreat zelf onderneem je ook activiteiten. Daarnaast heb je professionals die je voorzien van het nodige advies. Mocht je benieuwd zijn naar hoe het andere participanten is bevallen? Lees dan eens op de website van Zopuur, www.zopuur.nu.


Ben jij wel eens op detox vakantie geweest? We zijn heel benieuwd naar je ervaring!
Laat deze achter in een reactie hieronder 🙂 Michelle

 

 

één antwoord

 1. Martine Vogelzang

  Yep!
  Op deze zelfde plek. Ik had een burn out. Op advies van mijn zus baar Zeeland afgereisd. Na een week vasten, met goede op en afbouw was mijn burn out als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik Jan het iedereen aanraden.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.