Migraine, auw!

Getergd door migraine

Vier jaar geleden bezochten mijn vrouw en ik een neuroloog in het ziekenhuis te Zoetermeer. Mijn vrouw had namelijk last van migraine en hoofdpijn. Zo’n 3 tot 5 maal per week werd zij geplaagd door ernstige migraine, wat inhield dat zij geen licht en geluid meer verdroeg en ziek op bed lag.

Ziekmakende medicijnen

De neuroloog had ‘geen idee’ wat de oorzaak was van migraine, zover was de wetenschap nog niet vertelde hij. Dus bood hij de keuze uit 2 medicijnen. Van de eerste keus wordt je een zombie, maar he, je migraine is weg! Van de tweede keus wordt je kotsmisselijk en hang je de hele dag boven de pot, maar van migraine geen spoor meer!

Zoektocht

Dit kon het niet zijn, dachten we. Ik speurde het internet af en na een week had ik het antwoord voor een remedie.

Sindsdien is de migraine afgenomen tot een maximum van hooguit eens in de 3 maanden. En dit is voornamelijk na veel stress.

Na mijn zoektocht weet ik het volgende:

Migraine wordt getriggerd door een verkeerde mineralenhuishouding, vooral een gebrek aan magnesium. Daarnaast speelt stress een grote rol (stress is een magnesiumrover) en overmatige consumptie van koolhydraten en granen.

Remedie

Maak een sole, en neem dit elke dag voor het ontbijt in. Ook na het sporten of een drukke dag is dit uitstekend! Gebruik een goed magnesiumsupplement, geen goedkope uit de  drogisterij. Neem verspreid over de dag 800 – 1200 milligram in. Als je ontlasting dun wordt, minder dan iets. Verminder stress! Makkelijker gezegd dan gedaan, probeer het toch! En minder je koolhydraten/suikerinname. Vooral brood en andere graanproducten zijn erg slecht. Eet gezonde en onbewerkte voeding.

‘Domme’ neuroloog

Je bent niet meteen van de migraine af, het duurt misschien een aantal maanden. Klinkt simpel, nietwaar? Waarom wist de arts dat niet? Omdat hij medicijnen gestudeerd heeft, geen gezondheid en het interesseert hem misschien niet. Aan gezondheid wordt geen geld verdiend!

Waarschijnlijk geldt niet voor iedereen dezelfde behandeling, maar het is het proberen waard, niet waar? Beter vanalles proberen op een natuurlijke manier dan jezelf als een mak lammetje overgeven aan ‘onwetende’ doktoren en chemische medicijnen!

Succes! Op naar een hoofdpijn- en migraineloos leven!

Lees ook:

Petasites hybridus root (butterbur) is an effective prev…

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.