Review: De Familiebox

Eerder deden wij een review van de Mathijs Maaltijdbox – Variatiebox. Nu is de Familiebox aan de beurt! De familiebox bevat verse ingrediënten voor recepten die kinderen lekker vinden en snel op tafel kunnen worden gezet. Ideaal voor een gezinsverhouding van twee ouders en twee kids. Heb je meerdere kinderen? Kies dan voor de Familiebox “groot”.

Op maandagavond, ontvingen wij de maaltijdbox van Mathijs. Rond 21.00 uur werd er ons deurtje geklopt door een vriendelijke bezorger met wat wel een groot kerstcadeau leek! Uiteraard moest ik deze meteen uitpakken. Wat me opviel is dat vrijwel alles netjes geordend was en hygienisch verpakt. Tevens zag ik geen bekende labels die je grote supermarkten vindt, wat me wel aansprak. De producten zagen er allen vers uit, het is dat het zo laat was anders was ik begonnen met koken. Dit aangezien er wederom een handige folder werd bijgeleverd met daarin de recepten voor die week. Allen te bereiden met de ingredienten in de doos. Deze week dus de volgende heerlijk (kindvriendelijke) gerechten:

 1. Spaghetti bolognese
 2. Zalmpakketje met gebakken aardappels en courgette
 3. Gado gado kip met kroepoek

De bijgeleverde folder is een duidelijke handleiding voor bereiding van de gerechten met daarin de bereidingstijd en belangrijke tips. Makkelijker kan eigenlijk niet!

familiebox-review-fnfhealth

mathijsmaaltijdbox-familiebox

Dat klinkt goed! Laten we beginnen met uitpakken.

De ingrediënten liggen wel allemaal door elkaar in de doos. Het is dus niet per gerecht gegroepeerd. Maar gelukkig is de receptenkaart duidelijk en heb je dat vlug uitgezocht.

De recepten nemen niet veel tijd in beslag. Elke maaltijdbereiding duurt, volgens het recept, zo’n 20-25 minuten. Ik heb dat een beetje getimed. Bij mij duurde het meestal zo’n 10 minuten langer. Maar goed… dat is voor mij nog steeds een snel bereide maaltijd.

 1. Ik maakte eerst het gerecht met de Gado Gado kip met kroepoek. Dat was meteen onze favoriet! De porties zijn gelukkig groot genoeg (we zijn grote eters!). De hoeveelheid kip is beperkter ten opzichte van wat we gewend zijn maar de hoeveelheid groenten is dan weer heel flink! Dat compenseert en maakt het natuurlijk ook een stuk gezonder. Zelf bereid ik de Gado Gado altijd met nasi, dus heb ik door mijn witte rijst wat ketjap en kruiden gevlochten. Met de peterselie ben ik zuinig geweest aangezien we daar niet zo veel houden. Een minpuntje was enkel dat er een aantal eieren gebroken waren, hoogstwaarschijnlijk tijdens de bezorging.

  roerbak

 1. Als tweede gerecht gingen we voor de zalm met aardappeltjes en courgette. Drie van mijn favoriete etenswaren! Om te beginnen: veel courgette! Ik heb de zalm in wat citroensap laten weken en vervolgens in de oven laten garen (is wat gezonder dan bakken). De aardappeltjes heb ik eveneens in de over gezet na deze ondergestrooid te hebben met wat dille en zwarte peper ( de zout komt naderhand). De courgette heb ik gegrild met olijfolie, op smaak gebracht met olijfolie en laten afdruipen in een schaaltje. Tot slot heb ik er wat koude cherry tomaatjes doorheen gegooid. De kinderen waren er gek op (en ik ook!).

  vis-zalm-courgette

 1. Het derde gerecht; Spaghetti Bolognese! Spaghetti doet het altijd goed maar aangezien we heel de week toch culinair bezig waren heb ik besloten er een kleine twist aan te geven. We zijn. Ik heb door de traditionele Spaghetti Bolognese met gehakt, wat gegrilde champions gedaan en rode paprika’s. Bij het serveren gaat er uiteraard wat kaas overheen.

champignons

Pluspunten:

 1. Redelijk geprijsd €49,- voor een familie maaltijdbox met 3 maaltijden
 2. Het pakket wordt op maandagavond bezorgd, communicatie verloopt zeer duidelijk per sms
 3. Je kunt van tevoren bekijken wat je ontvangt
 4. Merendeel van de producten is biologisch en/of biologisch dynamisch, vis heeft het MSC keurmerk en de meeste producten komen uit Nederland
 5. Producten zijn eerlijk, zeer vers en goed verpakt
 6. Houdbaarheidsdatum van de producten staan duidelijk aangegeven
 7. Maaltijden zijn makkelijk, snel te bereiden en smaken tevens erg goed!
 8. Producten zijn erg afwisselend

Minpunten:

 1. Iets te weinig vlees voor een gezinsverhouding van 4 man (naar mijn mening)
 2. Gebroken eieren. Echter hebben we contact opgenomen met het bedrijf en zij geven een goede conpensatie: “Als dit bij klanten gebeurd, dan geven we ze altijd een korting op de volgende box (of als ze geen volgende box meer ontvangen dan krijgen ze wat geld terug).”

Het was leuk om deze box te mogen testen. Er zaten mooie producten in. Met de zalm als hoogtepunt! Alles was vers en goed verpakt. Alle maaltijden hebben me inspiratie gegeven. De hoeveelheden hebben me verrast. Leuke combinaties. Je kan elke week je lidmaatschap een weekje stopzetten als er iets niet lekker is. Maar mocht je een ruimere keuze hebben uit gerechten, dan zou dat stopzetten niet nodig zijn.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de recepten van Mathijs?

Neem dan een kijkje op hun website: http://www.mathijsmaaltijdbox.nl/

Bekijk ook de Facebookpagina en site Mathijs Vrieze.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.