Review: Mathijs Maaltijdbox

Mathijs Vrieze (35) is een van de jongste TV-koks en auteur van (kook)boeken als ‘Lekker eten en gezonder afvallen’, ‘De smaak van liefde’ en ‘FeelGood Food’. Mathijs geeft kookworkshops en kookshows op evenementen, in winkelcentra, op beurzen en congressen in heel het land.

fnf-health-mathijs-maaltijdbox-rules-to-live-by

Over zijn maaltijdboxen zegt hij op zijn website: ‘Met je eigen Mathijs Maaltijdbox kook je lekker snel de heerlijkste gerechten. Elke week bezorgen wij de beste ingrediënten voor 3 maaltijden bij je thuis. De versbox met seizoensproducten stel ik met plezier voor je samen en de recepten zijn eenvoudig te bereiden. Duurzaamheid vind ik belangrijk en daarom leveren wij o.a. vlees en vis met de bekende keurmerken. Alles wat je nodig hebt zit in de Maaltijdbox, koken was nog nooit zo leuk!’

Dat klinkt erg veel belovend! De belangrijkste vragen zijn natuurlijk: Hoe werkt het en hoe bevalt het?

De gezonde en makkelijke maaltijdbox

Op maandagavond ontvingen wij de maaltijdbox van Mathijs om er van te genieten en tevens een recensie te schrijven. Bijna klokslag 20.00 uur, belde de bezorger aan. Wat meteen opviel is dat alles netjes en gekoelde verpakking. Na binnenkomst van de volle doos voedingswaren, was het erg leuk spannend om te kijken wat erin zou zitten. Net een groot verjaardagscadeau! De producten in de doos oogten mooi en zeer vers! Buiten de groentes was alles netjes en hygiënisch verpakt. De bijgeleverde folder gaf de recepten aan van de week:

 • Kerriegehakt met couscous en geroosterde bloemkool
 • Tortilla met gemarineerde kip
 • Penne met gegrilde paprika, tonijn en rode pesto

De bijgeleverde folder geeft heel duidelijke alle ingrediënten aan, een handleiding voor de gerechten met de tijd die er mee bezig bent en natuurlijk belangrijke tips. Makkelijker kan eigenlijk niet!

Goed vlees

Wij zijn natuurlijk fan van een stuk goed vlees en het valt gelijk op dat het vlees grasgevoerd en Hollands is, een mooie donkere kleur heeft en niet slinkt in de pan. Geweldig! Ook over de kip zijn we lovend. De bijgeleverde groentes ogen vol en mooi van kleur. Dit wordt smullen!

Het bereiden van de maaltijden gaat op zeer makkelijke wijze omdat het stap voor stap staat beschreven wat je moet doen. In ongeveer 30 minuten had ik het kerriegehakt met couscous en de geroosterde bloemkool op tafel, precies als beschreven. Ook hebben we zeer genoten van de combinatie.

Plus- en minpunten

Eigenlijk is dit een zeer positieve recensie, op twee echte minpuntjes na is dit artikel overladen met positieve punten.

Pluspunten:

 • Redelijk geprijsd €39,- voor een tweepersoons maaltijdbox met 3 maaltijden
 • Het pakket wordt op maandagavond bezorgd, communicatie verloopt zeer duidelijk per sms
 • Je kunt van tevoren bekijken wat je ontvangt
 • Merendeel van de producten is biologisch en/of biologisch dynamisch, vis heeft het MSC keurmerk en de meeste producten komen uit Nederland
 • Producten zijn eerlijk, zeer vers en goed verpakt
 • Houdbaarheidsdatum van de producten staan duidelijk aangegeven
 • Maaltijden zijn makkelijk, snel te bereiden en smaken tevens erg goed!
 • Producten zijn erg afwisselend

Minpunten:

 • In de aardbei- en framboosyoghurt van de Zuivelmakers zit iets teveel suiker en additieven, in vergelijking met de andere producten een ongezonde keuze
 • Het is niet duidelijk wat de ingrediënten van de bouillonblokjes zijn. Daarom heb ik ze niet gebruikt

Ben jij ook nieuwsgierig naar de recepten van Mathijs?

Neem dan een kijkje op hun website: www.mathijsmaaltijdbox.nl

Bekijk ook de Facebookpagina en site Mathijs Vrieze.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.