De mannenhuid; hoe verzorg je deze?

De mannenhuid heeft vaker last van onzuiverheden dan de vrouwenhuid. Dat komt met name door de grotere talgproductie. Gelukkig is een goede verzorging zo gepiept met deze tips.

 

De mannenhuid versus de vrouwenhuid

De mannenhuid is over het algemeen dikker dan de vrouwenhuid. Hierdoor ontstaan verzakkingen en rimpels minder snel bij de man. De mannenhuid is ook vetter dan die van de vrouw, aangezien de man een hogere talgproductie heeft. Wanneer de huid meer talg aanmaakt, kunnen de talgklieren ook sneller verstopt raken, met onzuiverheden als gevolg. Mee-eters, pukkeltjes, puistjes en glimmende zones komen hierdoor vaker voor en kunnen een doorn in het oog zijn wanneer je een man bent die waarde hecht aan uiterlijke verzorging.

 

Hoe verzorg je een onzuivere mannenhuid?


Bepaal je huidtype

Een vette huid glimt, kan last hebben van mee-eters of witte bultjes en heeft over het algemeen puistjes en vergrote, verstopte poriën. Je huid voelt vettig en ziet er overdag ook vettig uit, ook als je niet zweet.

Een droge huid heeft een ruwe, onregelmatige textuur, kan erg strak aanvoelen en schilferig zijn. Een droge huid kan ook rood zijn, vooral na gebruik van uitdrogende verzorgingsproducten. De poriën zijn over het algemeen klein en je hebt niet snel last van puistjes of mee-eters.

Een gecombineerde huid komt het meest voor. Je huid heeft zowel vettige als droge huiddelen, waarbij vooral het midden van je gezicht vet is. De wangen voelen over het algemeen normaal aan, of ze kunnen enigszins tot zeer droog zijn. De huid rond de ogen is meestal droger dan de rest van het gezicht.

Daarnaast kun je ook last hebben van een gevoelige huid. Je huid kan dan geïrriteerd of rood zijn. Je zult regelmatig het idee hebben dat je huid slechter in plaats van beter aanvoelt na gebruik van huidverzorgingsproducten.

 

En een donkere huid?

De donkere huid maakt vaak meer talg aan en is dikker dan een lichte huid. In combinatie met baardgroei zorgt dit ervoor dat een donkere huid nog gevoeliger is voor onzuiverheden. Bij een donkere mannenhuid is het van belang dat je regelmatig exfolieert (dode huidcellen verwijderen) met een scrub of peeling, zodat de huid zich continu blijft vernieuwen en de poriën geen kans krijgen om verstopt te raken. Op een donkere mannenhuid zijn littekens van acne extra goed zichtbaar en ook die kun je vervagen door regelmatig een peeling te gebruiken of te exfoliëren.

 

Verzorgen

Tweemaal daags het gezicht reinigen met een milde gezichtsreiniger voorkomt het verstoppen van de poriën waardoor onzuiverheden ontstaan. Denk aan een reinigingsgel die je laat schuimen met water. Volg de routine hieronder om het beste resultaat te behalen:

STAP 1: REINIGEN, OCHTEND EN AVOND

STAP 2: EXFOLIËREN, OCHTEND EN/OF AVOND

STAP 3 OCHTEND: PRODUCT MET ZONNEFILTER

STAP 4 AVOND: VOCHT REGULEREN

 

Als dagverzorging kun je kiezen voor een niet-vette crème met een talg absorberende werking. Een gel-crème heeft een fijne textuur, waarvan de huid niet zo snel gaat glimmen. Onzuiverheden kun je het beste ’s nachts behandelen met een product dat salicylzuur bevat of een product dat je direct op een puistje aanbrengt om het uit te drogen. Overdag kun je een opvallend puistje camoufleren met een anti-bacteriële camouflage. Veel huidverzorgingsmerken bieden tegenwoordig een complete mannenlijn aan, afgestemd op de mannenhuid.

 

2018-08-23 15_37_28-Huidverzorging voor mannen.docx - Compatibility Mode - Word

 

 

En nu jij!

Een goed product vinden die voor jou werkt blijft lastig. We helpen je daarom graag een stapje verder door je kennis te laten maken met een aantal producten die voor jou weleens het verschil zou kunnen betekenen. De Essential Face Wash en Essential Face Moisturizer van Rossberck zijn namelijk producten die speciaal gemaakt zijn voor mannen en die hen helpt bij het optimaal reinigen van de huid.

Ze zorgen er daarnaast ook voor dat de huid optimaal gehydrateerd zijn en bestrijden het verouderingsproces van het gezicht. Natuulijk hebben we ook de details:

 

Essential Face Wash:

De https://rossberck.nl/winkel/Essential Face Wash zorgt ervoor dat je gezicht en hals op een gezonde en krachtige manier wordt gereinigd en opgefrist, zonder het uit te drogen. Het heeft een frisse geur van pepermunt en eucalyptus en is vrij van: sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen en parfum. Het product zorgt voor de volgende resultaten:

 • Reinigt gezicht en hals en verwijdert dode huidcellen en overtollig talg
 • Verfrissend wake-up effect voor gezicht en hals
 • Verbetert de conditie van de huid

2018-08-23 15_37_43-Huidverzorging voor mannen.docx - Compatibility Mode - Word

 

Daarnaast bevat het de volgende ingredienten:

 • Pepermunt olie: Zorgt voor fris gevoel en heeft een anti-bacteriële werking.
 • Eucalyptus olie: Geeft een boost in de ochtend door de frisse en scherpe geur.
 • Jojoba olie: Voorkomt de groei van schadelijke, acne-veroorzakende bacteriën, verzacht de huid en houdt de vochtbalans in evenwicht.
 • Vitamine B5: Stimuleert huidcellen om nieuw weefsel aan te maken.
 • Vitamine E: Blokkeert radicale oxidanten, die zorgen voor de veroudering van de huid.

 

Essential Face Moisturizer:

De Essential Face Moisturizer zorgt voor een goede hydratatie en anti-aging van je gezicht en hals. Het herstelt, beschermt en verstevigt de huid. Het product zorgt voor de volgende resultaten:

 • Hydrateert en beschermt gezicht en hals
 • Versterkt de elasticiteit van gezicht en hals
 • Vermindert zichtbare rimpels

2018-08-23 15_37_57-Huidverzorging voor mannen.docx - Compatibility Mode - Word

 

Daarnaast bevat het de volgende actieve ingredienten:

 • Blauwe Bosbes olie: Zorgt voor ontstekingsremmend effect en bevorderd de collageenproductie. Collageen houdt de huid jong en elastisch.
 • Jojoba olie: Voorkomt de groei van schadelijke, acne-veroorzakende bacteriën, verzacht de huid en houdt de vochtbalans in evenwicht.
 • Kokosnoot olie: Zorgt voor een enorme zachte huid en verbetert de vochtopname van de huid.
 • Pepermunt olie: Zorgt voor fris gevoel en heeft een anti-bacteriële werking.
 • Vitamine B3: Zorgt voor een sterke en elastische huid.
 • Vitamine E: Blokkeert radicale oxidanten, die zorgen voor de veroudering van de huid.

Vooral Blauwe Bosbes olie is een hele goede olie. Deze olie wordt gezien als anti-aging powerhouse.

 

Ten slotte; slimmer scheren!

Je gezichtshaar is direct na het douchen/wassen zachter dan op andere momenten. Hierdoor scheer je gladder en irriteer je de huid minder. Gebruik niet te heet water, want dat kan leiden tot roodheid en ontstekingen.

Het scheren van de huid kan ook irritaties opleveren, zoals ingegroeide haartjes of puistjes. Zorg ervoor dat je scheermes niet bot is. Gebruik een huidvriendelijke scheergel of olie en breng na het scheren een kalmerende balm of crème aan op het gezicht. Om ingegroeide haartjes te voorkomen kun je de dag na het scheren een milde scrub gebruiken op een vochtig gezicht, zoals de Face Scrub van Nivea. Zo scrub je de uiteinden van de haartjes los van de huid, zodat ze minder snel ingroeien.

 

Samenvattend:

Gebruik geen producten die irriterende ingrediënten bevatten of synthetisch geurstoffen. Als je veel last hebt van puistjes, voeg dan een product met benzoylperoxide (te koop bij de apotheek) toe aan je routine.

Laat je ons weten wat voor jou het beste werkt? Wij zijn benieuwd! Groetjes Michel 🙂

 

2018-08-23 15_38_09-Huidverzorging voor mannen.docx - Compatibility Mode - Word