Kruiden die werken tegen veelvoorkomende kwaaltjes  

Kruiden zorgen niet alleen voor smaakvolle(re) gerechten, maar ook voor een optimale gezondheid! Ben je misselijk, heb je hoofdpijn of ben je verkouden? Deze kruiden staan waarschijnlijk gewoon in jouw keukenkastje en da’s maar goed ook. Ze zorgen er namelijk voor dat vervelende kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vandaag duiken verder in de geneeskrachtige werking van deze kruiden!

Ja ja… voor iedere kwaal en voor iedere ziekte kan de natuur uitkomst bieden! Vroeger, en voordat farmaceutische bedrijven hun intrede maakten, werden planten en kruiden volop ingezet om mensen gezond te houden en te maken. Je had van die leuke kruidenvrouwtjes en dokters gingen langs de deur om mensen kennis bij te brengen over wat men in kon zetten bij verschillende klachten of ziektes.

 

We kunnen ons dat toch niet meer voorstellen?

Nu wordt er bij de meeste huisartsen binnen 5 minuten (meer tijd hebben ze meestal niet) veelal een chemisch pilletje voorgeschreven en leren we niets over kruiden of voeding. Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind dat dokters veel goed werk doen, maar pillen voorschrijven gaat ze naar mijn idee wel erg makkelijk af en kennis over planten, kruiden (en voeding in het algemeen) leren ze helaas niet of nauwelijks en kunnen ze dus ook niet met hun cliënten delen. Ze leren tijdens hun studie over medicijnen (volgens big pharma) en dat is heel iets anders.

En dat terwijl de basis van onze gezondheid in onze leefstijl en voeding ligt. Want wist je dat 95% van de klachten en ziektes leefstijl gerelateerd zijn? En die artsen en mensen die deze eeuwenoude kennis nog wel toepassen, worden al snel kwakzalvers genoemd…

 

Bespaar jezelf een trip naar de huisarts!

 Zoek je genezing daarom liever eerst in de natuur. Er zijn zoals het begin van dit stuk al aangeeft, genoeg geneeskrachtige kruiden en middelen die je hulp kunnen bieden bij pijntjes en je gezondheid. Je kunt ze ook nog eens goedkoop in huis halen en daarmee altijd bij de hand hebben. Hieronder een aantal kruiden die thuis niet mogen ontbreken:

 

Tijm
Tijm is een kruid dat inmiddels overal te koop is als kruidenplantje. In de zomer kan je tijm makkelijk in je tuin of op je balkon in pot laten groeien. Tijm heeft veel gezondheidsvoordelen omdat het een antibacteriële werking heeft. Zo helpt tijm o.a. goed tegen hoest omdat het zorgt dat het slijm oplost zodat je het kunt ophoesten. Tijm is dus een ideale hoestdrank. Je kunt hiervoor 3 theelepels tijm in een theezakje of theezeefje doen. Overgiet het met gekookt water en laat het 10 minuten trekken. Drink een kop of 4 per dag.

Rozemarijn
Rozemarijn is een heerlijk ruikende plant die in volle grond de wintermaanden vaak overleeft. Handig om in je tuin te hebben, want rozemarijn is zeer gezond. Rozemarijn is in de keuken een vaak gebruikt ingrediënt bij aardappelschotels en wildgerechten. Het heeft een frisse, kruidige smaak.

Vroeger werd rozemarijn gebruikt om beter te kunnen slapen. Men legde onder het kussen een zakje met gedroogde rozemarijn. Buiten dat rozemarijn een verzachtende en antibacteriële werking heeft werkt rozemarijn ook juist oppeppend en maakt het vrolijk. Rozemarijn werkt als thee koortsverlagend, werkt goed tegen spijsverteringsklachten en maagklachten en rozemarijn kan zelf candida (schimmelinfectie) genezen doordat het schimmels elimineert.

 

Lavendel
Lavendel is misschien wel het meest populaire kruid ooit. Er worden ontelbaar veel gezondheidsvoordelen toegeschreven aan dit heerlijk ruikende plantje. Zo werkt lavendel goed als middel tegen insecten, heeft het een grote antibacteriële werking, maar de grootste kracht van lavendel is toch wel zijn stress verlagende eigenschap.

Een bad met pure lavendelolie werkt diep ontspannend op het lichaam. Om beter in slaap te vallen kan je een zakje gedroogde lavendel bij je kussen leggen of een druppeltje pure etherische olie op je kussen druppelen. Zorg er wel voor dat je een puur merk kiest zonder ‘nepgeuren’. Farfalla, DoTerra en Young Living zijn merken die pure etherische oliën verkopen.

Ook werkt lavendel goed bij stress omdat het je spieren ontspant. Als thee werkt het rustgevend op lichaam en geest.

 

Basilicum
Met basilicum maak je heerlijke gerechten en sauzen zoals homemade pesto. Buiten dat basilicum erg lekker is heeft het veel gezondheidsvoordelen. Zo versterkt basilicum het immuunsysteem en werkt het goed tegen reumatoïde artritis. Ook werkt basilicum goed tegen misselijkheid, net als gember. Als thee is basilicum zeer goed bij verkoudheid. In Afrika en India drinkt men deze thee al duizenden jaren.

 

Salie
Sinds de middeleeuwen wordt salie al gebruikt als geneesmiddel. Het werd gebruikt als medicijn tegen o.a.: hoest, verkoudheid, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, vergeetachtigheid, tandproblemen, tandvleesbloedingen, uitblijvende menstruatie, onvruchtbaarheid, spijsverteringsproblemen en flatulentie.

Salie blijkt ook zeer effectief tegen overgangsklachten zoals overmatig zweten en een verlaagd libido. De smaak van salie is sterk en kruidig. Je moet er dus misschien even aan wennen. Ook wordt salie veel gebruikt voor energetische reinigingsceremonies. Door een beetje salie in een vuurvast kommetje te doen en aan te steken komt er zeer zuiverende rook af van de salie die fris en bloemig ruikt.

 

Liever een alles-in-1 oplossing?

Etherische oliën worden ook al eeuwenlang ingezet, er zijn veel wetenschappelijke studies naar gedaan en kunnen je op diverse gezondheidsniveaus helpen en ondersteunen, zowel lichamelijk als geestelijk!

Let wel op als je deze aan wilt schaffen, want er wordt veel mee gerommeld. Er is soms wel 1000en kilo’s aan planten nodig om 5-10 ml. etherische olie te maken. Etherische oliën worden soms al voor een paar euro aangeboden. Dit is meestal geen zuivere etherische olie maar is alsnog vermengd met (eventueel schadelijke) chemische stoffen. Je kunt daarom liever voor een erkend en natuurlijke olie gaan zoals Kutus Kutus.

 

 

Kutus Kutus is een natuurlijke geneeskrachtige olie gebaseerd op de oude genezende praktijk van Jamu uit Indonesië. Jamu is vergelijkbaar met de traditionele Chinese geneeskunde en maakt ook gebruik van verschillende kruiden, specerijen en andere extracten, maar het wordt gecombineerd op een manier die een verbeterde innerlijke gezondheid, emotioneel welzijn en de algehele energieniveaus bevordert.

Er zijn twee filosofieën over de selectie van de 49 verschillende kruiden in de traditionele geneeskunde:

  1. “De vijf delen van de levensboom.”
    Dit betekent dat elk deel van een boom; de wortels, stengels, bladeren, bloemen en vruchten synergie moeten ondergaan.
  2. ‘Twee natuurlijke elementen’, dat is water en vuur. Deze twee elementen van het universum vormen de basis van het Kutus-Kutus olieproces.

Ingrediënten die worden gebruikt om die oliebasis te maken, zijn kokosolie en een combinatie van etherische oliën. Het mengsel is een traditioneel recept van kruidengeneeskunde geërfd uit de tijd van Majapahit-koninkrijk.

Toen konden enkel de koningen en rijken deze dure oliën en specerijen veroorloven enkele van de planten en specerijen die gebrukt worden zijn Kruidnagel, Limoen, Nootmuskaat, Nootmuskaatbloem, Donkere houtolie, Cananga bloem, Pandan blad, Galangal, Vetiver, Cempaka bloem, Frangipani bloem, Betel blad, Witte venkel, Indiase kardemom, Ginseng, Tumueric blad Ashitaba blad Neem blad, Purwoceng, Temulawak , Steranijs, Pule, Gaharu, Gember, Citroengras, Lavendel, Kaneel, Cadamon, Zwarte peper, Eucalyptusolie, Venkel, Tumeriek en nog veel meer.

Elk ingrediënt heeft zijn eigen specifieke werking en helende kracht en de ingredienten zijn zorgvuldig uitgekozen om tot de samenstelling van de kutus kutus olie te komen

De specerijen en ingredienten stimuleren ook de innerlijke genezende energie, De kutus kutus olie zorgt dus voor het activeren en bevorderen van het welzijn en bevordert de energie die zorgt voor ondersteuning van de innerlijke kracht van menselijk lichaam.

Door de samenstelling van de olie, en het aanbrengen van de olie op de voeten en de ruggegraat (drukpunten met elke een eigen betekenins), helpt de kutus kutus olie bij het in balans brengen van de chakra en het opnieuw afstemmen van je niveaus van chi of prana, die het meridiane pad van het lichaam voorstelt, Chi/prana vitaliseert en creëert energie en welzijn.

Chi is het elektromagnetische veld dat in iemands lichaam wordt gegenereerd, het is de levenskracht; en de energie van je ziel. Regelmatig gebruik van Kutus Kutus kan uw chi helpen, wat op zijn beurt uw algehele gezondheid en uw kijk op het leven verbetert.

Al duizenden jaren is chi of prana-energie bekend bij elke cultuur in bijna alle delen van de wereld. Het is dat sommigen het hebben verkend en bestudeerd en anderen niet. Degenen die dat wel deden, ontdekten een hele nieuwe wereld van energie, gezondheid en welzijn. Helaas deden de meeste westerse culturen dat niet.

 

Waarom inmasseren op de rugwervelkolom?

De menselijke ruggengraat vormt een groot deel van het zenuwstelsel en dient als een beschermer van de zenuwendraden die in de wervelkolom zelf zitten. Het ruggenmerg werkt als een kabel van een machine die door het menselijk brein kan ingeschakeld worden.

Ook dient de ruggengraat als de verbinding van het bovenlichaam, zoals; schouders, nek en hoofd, en andere organen van het onderlichaam, waaronder de taille, dijen en benen. Zo is de wervelkolom een van de belangrijkste organen in het menselijke lichaam.
Masseer de olie gelijkmatig langs de wervelkolom (van de nek tot de basis van de wervelkolom) en masseer het enkele minuten in totdat de huid de olie volledig absorbeert.

 

 

Waarom inmasseren op de voetzolen

De zool wordt aanzien als de poort een en het centrum van het energie pad van het lichaam. In het menselijke lichaam, zijn er 360 acupunctuurpunten en meer dan 60 punten zijn gelegen op de zolen van de voeten. Medische experts beweren dat de voetzolen de gezondheid van hun interne organen weerspiegelen.

Daarom staat de zool van de voet bekend als het “tweede hart”.
Wanneer Kutus-Kutus-olie wordt gemasseerd in de voetzolen stimuleert het de bloedcirculatie om organen met gezondheidsproblemen te genezen, en werkt om de gezondheid van het menselijk lichaam te behouden. Kutus kutus producten zijn 100% natuurlijk en organisch zowel de olie als zeep. Bestel deze helende olie op www.kutuskutus.international.

 

De  eerste 50 bestellingen uit Nederland met de code “fnfhealth” betalen geen zendingkosten voor een minimum aankoop van kutus kutus olie (34,95)!

Zo! Nu ben je weer een stuk wijzer als het gaat om zelfgenezing. Uiteraard moet je voor de langdurige kwalen gewoon de arts bezoeken. Maar zoek altijd eerst de oplossing in de natuur. Heb je zelf tips aangaande geneeskrachtige kruiden? Laat het ons dat weten!

Groetjes, Elise 🙂

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.