Koopziekte van bloggers is besmettelijk

Is het normaal om elke week een shop-log te uploaden met allemaal kleren die gekocht zijn ‘omdat de dingen zo leuk waren’? Is het  vanzelfsprekend dat je in de winkel alles koopt wat je leuk vindt? Kan je je voorstellen hoe je huis er dan over 30 jaar uitziet? Als we dat allemaal zouden doen dan bezitten we geen spullen meer, dan bezitten de spullen ons. Een huis vol troep, een huis vol spullen die je niet weg wil gooien ‘want het is zo leuk’ of ‘het was zo duur’. Tsja, dan is het zonde om het weg te doen natuurlijk.

Natuurlijk is het bij veel bloggers hun baan, ik koop ook weleens iets omdat ik het graag aan jullie wil laten zien, omdat het leuk is voor mijn blog. Logisch misschien een beautyblogger die los gaat in Amerika met winkelen, het is handig om voor je blog op de hoogte te zijn wat er voor beauty in het buitenland te koop is. Leuk voor de lezers, en niet écht verzamelpraktijken, want; het is voor het werk. Tot op zekere hoogte natuurlijk. En ja, het is bij full-time bloggers (of in elk geval zij die geld willen verdienen) immers ook hun werk om producten aan de man te krijgen, om het te verkopen.

Maar nogmaals, waar trek je de streep? Ik merk ook dat ik totaal niet de enige ben die dit heeft. Want al die bloggers zijn ook gewone mensen, en al die bloggers winkelen ook maar ‘gewoon’. Denken we. Totdat je bedenkt dat het erg bijzonder zou zijn als alle mensen in je gewone omgeving dat ook zouden doen.

Als je dit een interessant onderwerp vindt, dan kun je waarschijnlijk ook deze documentaire wel waarderen. Het gaat over iemand ie haar eigen spullen gaat tellen en zichzelf de vraag stelt waarom ze eigenlijk zo veel spullen nodig heeft. Thanks to Henrieke, die hem aan me tipte! Verder is het natuurlijk ook gewoon een puik plan om mee te doen met de 100 Things Summer Challenge.

Ik wil overigens niet zeggen dat winkelen op grote schaal abnormaal of verboden is, maar ik vind het wel opmerkelijk. In hoeverre laat jij je beinvloeden door bloggers? Niet in wát je koopt, maar in hoeveelheden?

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.