Kies voor natuurlijk!

Je kunt om veel redenen kiezen voor natuurlijke cosmetica. Lees hier de allerbeste redenen om natuurlijke cosmetica te gebruiken! Hoe hebben we dit lijstje samengesteld? Jullie laten ons geregeld weten wat jullie de belangrijkste redenen vinden om te kiezen voor natuurlijke cosmetica en het moet worden gezegd: de meningen lopen hierover behoorlijk uiteen! Maar voordat we beginnen eerst even kort over natuurlijke cosmetica:

 

Wat is natuurlijke cosmetica?

De term ‘natuurlijk’ in ‘natuurlijke huidverzorging’ lijkt een hoop te betekenen, maar pas op. ‘Natuurlijk’ is helaas nog steeds niet beschermd. Lees daarom altijd de ingrediënten op de producten die je koopt. Veel fabrikanten claimen een natuurlijk product op de markt te brengen, maar voegen aan een enkel natuurlijk ingrediënt vele synthetische stoffen toe. De meeste ingrediënten zijn behalve onuitspreekbaar ook nog eens onbegrijpelijk.

Wat verstaan wij dan wel onder natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica? Heel simpel: producten zonder giftige toevoegingen, producten die milieuvriendelijk geproduceerd zijn en natuurlijk dierproefvrij.

 

Wat zit er wél in natuurlijke huidverzorging en cosmetica?

Natuurlijke huidverzorging en cosmetica bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet synthetisch gemaakt zijn in het laboratorium. Deze ingrediënten worden geteeld worden zonder hulp van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging zijn diverse natuurlijke hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Kunstmatige ingrediënten en additieven, daarentegen, worden in een laboratorium gemaakt. De stof wordt dan kunstmatig geproduceerd en kan (!) dezelfde samenstelling hebben als een natuurlijke stof. Dit wil echter beslist niet zeggen dat het dezelfde waarde en kwaliteiten heeft.

Er zijn bijvoorbeeld natuurlijke huidverzorgingsproducten die bijvoorbeeld chemische bestrijdingsmiddelen bevatten. Vaak worden mensen hier dan allergisch voor, maar denken ze dat ze allergisch zijn voor de natuurlijke ingrediënten.

Gezondheid

Natuurlijke cosmetica bevat geen schadelijke synthetische en petrochemische stoffen die de huid ernstig belasten of die via de huid zelfs in het lichaam terecht kunnen komen. Natuurlijke cosmetica bevat juist hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die door het lichaam van nature als gezond worden herkend. Ook is natuurlijke cosmetica voor mensen met huidproblemen een uitkomst, doordat het de huid heel mild verzorgt en het de conditie van de huid enorm verbetert. Niet voor niets vind je bijvoorbeeld bij Greenjump.nl ook geweldig veel parfumvrije en hypoallergene natuurlijke cosmetica!

kunnen komen. Natuurlijke cosmetica bevat juist hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die door het lichaam van nature als gezond worden herkend. Ook is natuurlijke cosmetica voor mensen met huidproblemen een uitkomst, doordat het de huid heel mild verzorgt en het de conditie van de huid enorm verbetert. Niet voor niets vind je bijvoorbeeld bij Greenjump.nl ook geweldig veel parfumvrije en hypoallergene natuurlijke cosmetica!

 

abloomcam

 

Kwaliteit-prijs verhouding

Jullie kennen allemaal wel de beroemde ‘grote’ en soms zeer prijzige cosmeticamerken, verpakt in mooie potjes en doosjes en bekend van de prachtige reclames. Gelukkig komen steeds meer mensen erachter dat er in die mooie potjes helaas meestal niet veel meer zit dan heel goedkoop geproduceerde producten met voornamelijk of zelfs alleen maar synthetische en petrochemische ingrediënten, die slim aan de man/vrouw worden gebracht met peperdure aantrekkelijke marketingcampagnes! Gezien de lage productiekosten zijn de winstmarges op dergelijke producten dan ook gigantisch. Maar wie kiest voor natuurlijke cosmetica, kiest voor zorgvuldig geproduceerde producten die gemaakt zijn op een goede basis van natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten en essentiële olieën.

De skincare producten van Abloom zijn zo een voorbeeld van kwaliteit: Het bevat een zeer breed spectrum aan hoogwaardige actieve ingrediënten, die de huid sterker, gezonder en mooier maken.

 

2018-01-23 13_55_08-Document1 - Microsoft Word (Safe Mode)

De basis bestaat uit Aloe Vera, de meest werkzame en hoogwaardige plant op deze aardbol. Niet alleen bevat het alle mineralen die onze cellen nodig hebben, Aloe bevat ook 20 van de 22 essentiele aminozuren, vitamine C,E,B1,B2,B3,B6,B11 en B12 ( dit is zeldzaam voor een plant ).

Voorts zorgt het bestanddeel lignin ervoor dat ingrediënten zeer diep de huid indringen. Lignin “trekt” als het ware alles naar binnen.

Abloom organic skin food is het beste en meest effectieve wat je kunt doen voor je huid. Door de zeer sterke stimulerende werking op de huidfuncties werken de producten ook huidverouderings – vertragend. Het is een uitgebreid rauw vegetarisch buffet waaruit de huid dagelijks “eet” wat deze nodig heeft, om alle huidfuncties optimaal te laten werken. Je krijgt dus heel veel kwaliteit in deze natuurlijke productlijn 🙂 Producten uit deze lijn hebben zelfs 2 awards gewonnen namelijk de Organic Beauty Awards uit Stockholm: in 2016 2e prijs geworden met de Treatment Oil en in 2017 winnaar geworden met de Eye Cream:

2018-01-23 13_55_24-Document1 - Microsoft Word (Safe Mode)

 

Milieu en natuur

Om het milieu en de natuur zoveel mogelijk te ontlasten, kies je voor je persoonlijke verzorging het beste voor duurzame natuurlijke cosmetica. Natuurlijke cosmetica wordt veelal gemaakt van biologisch geteelde grondstoffen en met respect voor de natuur en het welzijn en de leefomgeving van dieren. Veel natuurlijke cosmetica merken verpakken hun producten in milieuvriendelijke verpakkingen en houden ook rekening met de meest milieuvriendelijke productie- en verzendingsmethodes.

Schoonheid

Door de hoge kwaliteit van de actieve werkstoffen in natuurlijke cosmetica worden je haar en je huid heel mild en heel intensief verzorgd. Je wordt er dus echt mooier van en dat is uiteindelijk wat de meesten van ons toch hopen te bereiken met cosmetica. Dat natuurlijke cosmetica echt werkt is ook logisch, want ‘schoonheid is gezondheid die uiterlijk zichtbaar is’. En omdat de meeste natuurlijke schoonheidsproducten tegenwoordig van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn en je huid optimaal verzorgen, kun je de gevolgen van huidveroudering steeds langer en effectiever uitstellen en soms zelfs terugdraaien!

Bij ABloom Skincare vind je eerlijke natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten met de meest pure natuurlijke ingrediënten waarvan sommige al eeuwen traditioneel in verschillende culturen worden gebruikt. Abloom skincare is gezond voor de huid. Uiteraard is het geen wondermiddel voor huidinfecties/problemen zoals rosacea, eczeem, psoriasis en acne, deze behoeven ook een grondige aanpak van binnenuit.

Maar de huid wordt sterker, mooier en stralender door Abloom Skincare producten. Het huidverouderingsproces word vertraagd. Daarnaast belast wat door het putje gaat de aarde niet en word de verpakking gerecycled. De verpakking is “eco chic “, luchtdicht en waarborgt optimale conservering: een plaatje in de badkamer!
Daarnaast maakt het gebruik van Aloe Vera, die een sterke anti schimmel werking heeft, het ontbreken van water ( groeibodem voor bacterien ) en het toevoegen van pure olieen ( groeien geen bacterien in, verhogen capaciteit van de huid vocht vast te houden ), de conservering compleet.

 Abloom organic group def

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met natuurlijke producten, deel je deze even in een reactie hieronder? Groetjes Sanne 🙂

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.