Huidverslapping tegengaan doe je zo!

Een ouder wordende huid en rimpels: zowel mannen als vrouwen krijgen hiermee te maken. Een kleine kanttekening: vrouwen krijgen wel iets eerder rimpels dan mannen. Dit komt doordat mannen een dikkere en vettere huid hebben dan vrouwen, die beter beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het vooral als vrouw zijnde, belangrijk om je huid van jongs af aan dagelijks goed te verzorgen. Hier geldt het gezegde: ‘voorkomen is beter dan genezen’ meer dan ooit.

Als jong bloempje van 30 jaar of jonger ben je nog niet erg bezig met nadenken over je huid in de toekomst. Op dat moment is je huid namelijk nog mooi en strak, er is geen vuiltje aan de lucht. Totdat je rond je veertigste op een dag wakker wordt en ineens beseft dat je gezicht begint te veranderen. De eerste kraaienpootjes en voorhoofdrimpels hebben heel sneaky hun intrede gedaan. En dan is het al te laat. De enige manier om dan nog van rimpels af te komen is door middel van een rimpelbehandeling of injectables. Maar voorkomen is beter dan genezen! Daarom duiken we vandaag in het vitaal houden van je huid met alle must know tips van dien!

Oorzaken van huidverslapping

Met de jaren verandert de dichtheid van de structuren onder onze huid, zoals vet- en botweefsel. Dit is een van de redenen dat onze huid gaat verzakken. Daarnaast worden de huidcellen bijeengehouden door collageen en elastine vezels. Deze zijn ook verantwoordelijk voor het strak en elastisch houden van de huid. Veroudering, zwangerschap, veranderingen in het gewicht, zonschade en genen zijn enkele oorzaken van het verlies van collageen en elastine vezels. Met de onderstaande tips kun je dit proces vertragen!

Eet je huid gezond

Met gezonde voeding is het mogelijk om je botdichtheid en collageen en elastine niveaus op peil te houden. Zet deze gunstige voedingsmiddelen regelmatig op het menu: noten, eieren, vette vis, avocado, melk(producten), peulvruchten en groenten zoals broccoli, Chinese kool, spinazie en radijsjes. Deze leveren je o.a. Calcium en vitamine D op voor je botten en eiwitten en vetten die je huid soepel houden.

Hoe voorkom je rimpels en waardoor ontstaan ze?

Op welke leeftijd en hoeveel rimpels je krijgt hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het ontstaan van rimpels een natuurlijk gevolg van het ouder worden van de huid. De huid verliest namelijk beetje bij beetje veerkracht en elasticiteit. Dat komt doordat de hoeveelheid elastine en collageen in je huid afneemt. Dit zijn de belangrijkste proteïnes van de huid. Deze zorgen ervoor dat de (gezichts)huid soepel, stevig en elastisch is.

Daarnaast spelen leefstijl en voeding een grote rol. Gebrek aan essentiële vitaminen en mineralen, zuurstof, slaap en beweging, het teveel gebruiken van alcohol, drugs en sigaretten, zijn allemaal dingen die een huid sneller doen verouderen. Ook externe factoren zoals kou, droge lucht en te veel zon dragen bij aan een verminderde kwaliteit van de huid.

Al deze dingen horen nu eenmaal bij het leven, dus je kunt het verouderingsproces niet helemaal tegenhouden. Wel kun je het vertragen. En dat doe je door zo vroeg mogelijk te beginnen met goed voor je huid zorgen. Pas daarom vandaag nog de volgende tips toe:

Hydrateer je huid zodat deze mooi wordt en blijft

Een heel belangrijk criterium voor een gezonde huid is genoeg hydratatie. Je huid hydrateer je van binnenuit door veel te drinken. Ongeveer 2 liter per dag is een goede richtlijn. Door veel water te drinken, worden gifstoffen beter uit je lijf vervoerd.

Daarnaast hydrateer je door het gebruiken van crèmes die passen bij jouw huid. Gebruik het liefst een dagcrème die iets vetter is. Zo kun je je huid overdag beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast kun je een nachtcrème gebruiken, dat zich speciaal richt op de herstelprocedure van de huidcellen ’s nachts.

Ga je naar de zon? Dan is het van groot belang om gebruik te maken van de juiste factor zonnebrandcrème. Want te veel blootstelling aan sterke UV stralen is funest voor de huid.

Voeding voor een gezonde huid

Voor een mooie huid moet je naast hydrateren, ook het juiste voedsel binnenkrijgen. Dit houdt in dat je van jongs af aan zo natuurlijk en vezelrijk mogelijk moet eten. Zorg voor voldoende vers fruit, groente, noten, (vette) vis en volkoren producten in je leven.

Gebruik de juiste olie om je huid mooi te houden

Wil je echt een prachtige huid, dan zul je make-up moeten laten liggen. Het is echter in deze samenleving bijna ondenkbaar geworden om als vrouw geen foundation of blush te dragen. Vaak zijn deze gezichtssmeersels helaas slecht voor de huid. Vooral de goedkope varianten. Deze verstoppen je poriën waardoor je pukkels krijgt. Daarnaast zorgen parfums die in de huidolie zitten voor irritatie.

Wil je dus echt graag make-up gebruiken? Dan kun je het best gaan voor parfumvrije en huidvriendelijke merken. Deze kosten wat meer, maar zullen je huid het minst belasten. Het blijft echter een aanslag op je huid en deze dien je dan ook te beschermen en te herstellen…

Om dit te ondersteunen doe je er het beste aan om te investeren in een vriendelijke huidolie zoals die van Combray.

Het unieke maar vooral ook fijne aan Combray is de Oxofulleram. Oxofulleram is unieke en erg krachtige antioxidant die je alleen in Combray vindt. Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van je huid. Het zijn stoffen die schade in je lichaam als gevolg van oxidatieve stress tegengaan. Oxidatieve stress ontstaat als gevolg van huidveroudering, luchtvervuiling, blootstelling aan de zon en ontstekingen.


Wat ook fijn is aan het product is dat het bestaat uit 2 ingrediënten dat en het voor ieder huidtype geschikt is. Daarnaast werkt het voor bijna alle huid- problemen, ongemakken en beschadigingen. Meer informatie hierover kun je terugvinden op hun website het kopje “over ons”.

Filisofie Combray

Combray vindt dat jouw huidverzorging ongecompliceerd moet zijn. In Combray zitten dan ook geen parabenen, opvulproducten, toegevoegde parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere chemische stoffen. Ook gebruiken ze geen ingrediënten waarvan de winning ten koste gaat van mens en dier. Combray is uiteraard dierproefvrij en bovendien ook vegan. Ze verkopen Combray niet in landen waar op dieren getest mag worden.

De productie gaat in kleine batches zodat de producten goed gecontroleerd kunnen worden en kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die Combray stelt. Kortom: een fijn en eerlijk product om je huid mee vitaal te houden.

Roken, drugs en alcohol

Roken, sigaretten en drank staan altijd in het rijtje don’t’s als het gaat om gezondheid en uiterlijk. Niets laat de huid zo snel verouderen als nicotine. Nicotine verslechtert namelijk de doorbloeding, waardoor de huid gauw rimpelig en grauw wordt. Hetzelfde geldt voor drugs.

Alcohol heeft weer een slecht effect op de poriën. Alcohol verwijdt de aderen en zorgt ervoor dat je poriën grover worden, hetgeen zorgt voor acne en rimpels. Voor alcohol geldt hier dus ook: drink met mate.

Wat je wel moet doen: bewegen en frisse lucht

Sporten en bewegen zorgen indirect voor een mooiere huid. Door regelmatig te bewegen zorg je namelijk voor een goede bloedcirculatie, en dat zorgt weer voor een strakkere en mooie huid. Vooral activiteiten zoals wandelen in de frisse buitenlucht zijn goed voor je huid.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan en de schone lucht in te ademen. De lucht binnen in huizen en kantoren is vaak droog. Vooral in de winter als alle verwarmingen aanstaan. Je kunt om dit te voorkomen, zo veel mogelijk de ramen openzetten of waterbakjes op de verwarming leggen. Sporten en verse zuurstof uit de buitenlucht zijn dus een gouden combinatie!

Ten slotte: neem voldoende rust, slaap en beweging

De term ‘schoonheidsslaapje’ is er niet zomaar. Voldoende slaap is erg belangrijk voor je lichaam. Tijdens het slapen is je lijf namelijk bezig met een herstelproces. Tijdens dit proces breekt het afvalstoffen af en worden cellen vernieuwd, bijvoorbeeld de huidcellen. Slapen is dus niet alleen heerlijk, je wordt er ook echt mooier van.

Probeer stress en andere negatieve gevoelens zoveel mogelijk te vermijden. Hevige jarenlange stress laat sporen na op de huid.

Zo! Nu kun je jouw huid mooi en strak houden! Deze tips zijn voor iedereen, maar werken het beste als je begint op jonge leeftijd. Als je al wat ouder bent en je hebt erg veel rimpels, dan kun je altijd nog kiezen voor een rimpelbehandeling. Maar zover zijn we nog niet: bezoek de website www.combray-skincare.com voor het vitaal houden van je huid. Goed om te weten is dat Combray tevens de prijzen heeft verlaagd sinds 1 februari: dus waar wacht je op?!
Je zult je dan ook geen zorgen hoeven te maken over het wegwerken van rimpels want wederom; voorkomen is beter dan genezen!

Groetjes Elles 😊

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.