Het Voedingscentrum; Oneerlijk over eten

Het Voedingscentrum…zucht

Zoals je in dit artikel kan lezen is het Voedingscentrum met hun schijf van 5 iets anders dan ze zich voordoen. Ook aan mijn andere artikelen kan je merken dat ik weinig op heb met dit propoganda-orgaan. Als je echt gezonder en fitter wilt zijn, vermijd dit instituut dan als de pest!

Zoals je onderhand wel weet, basht dit propoganda-orgaan alle echt gezonde voeding welke rijk aan nutriënten zijn. Zo mag je de volgende voedingsartikelen en voedingsstoffen maar zeer beperkt eten:

Klik op de links voor meer informatie over deze mooie natuurlijke superfoods!

Het Ondervoedingscentrum houdt je weg van echte nutriëntrijke voeding en zet je op het pad van de graanproducten en geraffineerde voeding zoals margarine. Dit zijn uiterst winstgevende en giftige producten. Dit propoganda-orgaan moet deze producten aan de man brengen met jawel de Schijf van 5. Oftewel schijf van winstbejag! Het voedingscentrum is helaas allesbehalve objectief.

Een aantal aanbevelingen van het Ondervoedingscentrum met commentaar van mij:

  • ‘Haal 40 tot 70% van je voeding uit koolhydraten’: zie hierdoor de graan-consumptie gewaarborgd. En zie hierdoor de kans overgewicht, obesitas en diabetes razendsnel stijgen
  • ‘Vervang verzadigd vetten zoveel mogelijk door onverzadigde vetten’: zie hierdoor de consumptie van geraffineerde oliën en margarine gewaarborgd. En zie hierdoor (in tegenstelling tot wat zij beweren) de kans op hart- en vaatziekten en kanker stijgen.
  • ‘Verhit rauwe melk’: Dit vernietigt de enzymen en allerlei andere belangrijke stoffen. Binnenkort een artikel wat de werkelijke reden is van pasteurisatie.
  • ‘Beperk je tot 3 eieren per week’. Dit omdat eieren cholesterol bevatten. Dit hoort bij hun demonisering van verzadigde vetten en cholesterol. Dit zijn 2 zeer belangrijke voedingsstoffen welke je onbeperkt mag eten. Eieren zijn superfoods. Ik nuttig zo’n 6 stuks per dag.
  • ‘Beperk de zoutinname’. Ik ben het ermee eens dat je geen of beperkt geraffineerd zout moet nuttigen. Maar dit geldt niet voor natuurlijk onbewerkt zout.
  • ‘Graanproducten en brood bevatten veel belangrijke voedingsstoffen‘: niet waar! Zie hierdoor de graan-consumptie gewaarborgd.
  • Eet mager vlees‘. Demonisering van verzadigde vetten. Ga voor vet-rijk vlees
  • Over het algemeen zijn biologische producten net zo gezond en veilig als niet-biologische producten’. Dit is helaas niet waar. Deze stelling wordt gebruikt om verwarring te zaaien. Ga voor biologische en/of grasgevoerde producten. Sommige niet-biologische producten zijn wel net zo goed als biologisch.

Alles is op geld gebaseerd ten koste van jouw gezondheid. Het Voedingscentrum stimuleert de verkoop van supermarkt-producten.

Maar als de diëtisten van het Ondervoedingscentrum hun eigen richtlijnen wel geloven, wat dan? Dan ga ik uit van hun goedheid en onnozelheid. Ze kunnen niet meer redelijk denken door hun eigen voedingskeuzes. De richtlijnen van het Voedingscentrum zorgen voor degeneratieve ziekten en ondervoeding.

Baseer je de maaltijden op vet- en eiwitrijke voeding en groenten. Is dit niet genoeg, vul dit eventueel aan met wat fruit of glutenvrije granen.

Lees ook:

Melchior Meijer: Voedingscentrum claimt Paleo

Melchior Meijer: Negeer de sirenen van het voedingscentrum

Mike Donkers: We zijn allemaal een

Salusi

 

 

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.