Het verhaal van de uitgeputte landbouwgrond

Toen alles nog goed was…

Lang, lang geleden maakte men gebruik van groenbemesting, vruchtrotatie en braak leggen van akkers. Op deze wijze bleven akkers heel vruchtbaar. Toen kwam de grote boze voedingsindustrie en die wilde geld zien en dwongen boeren jaar na jaar dezelfde gewassen te telen en kunstmest te gebruiken. Deze kunstmeststoffen bestonden uit drie componenten: stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K). Door deze meststoffen bleven de planten er gezond uitzien en groeiden ze goed. Maar er misten een heleboel mineralen die nu niet meer bijgevuld werden. Zo ontstond er een tekort na decennia landbouw. Sommige mineralen waren totaal verdwenen! Hierdoor werden gewassen ziek en moesten de boeren pesticiden gebruiken om de plantjes in leven te houden. De grote boze op geldbeluste industrie was blij en werd rijker en rijker, want nu verdiende ze veel geld met kunstmest en pesticiden! En de mensen die ziek werden waren mooi meegenomen, hen konden ze nu medicijnen aansmeren! Er werd alom feest gevierd met lekker en gezond eten!

Mineralentekort

Wat kan mij dit sprookje schelen zal je denken. Nou, als de bodem uitgeput is bevat je voeding ook minder mineralen en vitamines welk je lichaam hard nodig heeft! Je lichaam krijgt dus uiteindelijke minder belangrijke mineralen binnen en meer pesticiden. Hierdoor ontwikkel je door voedingstekorten uiteindelijk welvaartsziektes. Zelfs het eten van zeer grote hoeveelheden biologische voeding kan niet meer voorkomen dat je een mineralentekort oploopt.

 

‘Gewone voeding’

Vooral mensen die ‘gewoon’ eten lopen het snelst voedingstekorten op, vooral omdat ze naast commerciële groenten en fruit ook commerciële meuk (bijna alles wat supermarkt ligt met mooie kreten, logo’s en gezondheidsclaims) eten. Dit eten zal nog meer van je lichaam vergen dan de tekorten die je al hebt. Waarschijnlijk heb je wel last van een of meer van het volgende: te hoog vetpercentage, te mager, tand en gebitsproblemen, migraine, vermoeidheid, hormonale onbalans, diabetes, darmproblemen, obstipatie, constipatie, osteoporose, depressies en meer. Dit wordt merendeel veroorzaakt door verkeerde voeding en de daardoor ontstane tekorten.

En nu?

Volgens het voedingscentrum krijg je genoeg voedingsstoffen binnen met een gevarieerd dieet. Maar we weten inmiddels wel dat het voedingscentrum echte sprookjes verteld. De beste manier om aan je voedingsstoffen te komen, is door het eten van biologische groenten, grasgevoerd (orgaan)vlees, fruit, noten, ongepasteuriseerde volle zuivel en vette vis. Voeg hier ook ouderwetse bottenbouillonsoep aan toe. Jaja een hele mond vol!

Hiernaast kan je je voeding verrijken met het gebruik van vitamine- en mineralensupplementen. Vooral met magnesium, zink en vitamine C doe je je lijf een groot plezier. Gebruik daarbij nog een hooggedoseerde multi-vitamine. Ga voor supplementen in de vorm van citraten, fumaraten, gluconaten, aminozuurchelaten of picolaten, welke beter geabsorbeerd worden.

Kijk ook op:
Weston a Price
www.uitdaging.net

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.