Geraffineerd zeg!

Wat is nu precies geraffineerde voeding?

Het is voeding wat door de industrie is bewerkt. Het is verhit, heeft een badje chemicaliën gekregen, het is onder hoge druk geweest of er zijn synthetische additieven aan toegevoegd! Sommige producten hebben het allemaal ondergaan. Zoals margarine, het meest geraffineerde en giftige product van dit moment! Dit doen ze om het langer houdbaar te maken (harde worsten) of om er gemaksvoeding (soepen) van te maken. Maar vooral om het verslavend te maken (chips, pizza)!

Restafval

Vaak zit er restafval in uit de industrie, dat wat ze over hebben of niet kunnen gebruiken. Dus dat dumpen ze dan in de voeding. Verdienen ze er nog wat aan. Denk hierbij aan o.a: oliën, zout, fluoride in tandpasta, aluminium in je deodorant.

‘Dat kan toch niet?’ zal je denken. Jawel, dat kan omdat geld belangrijker is dan jouw gezondheid! En wetenschappers die zeggen dat het allemaal geen kwaad kan, zijn vaak in loondienst van dezelfde industrie. Waar geld op 1 staat, gaan normen en waarden verloren!

Geraffineerde voeding is ontdaan van zijn voedingsstoffen als mineralen en vitamines, enzymen en andere belangrijke stoffen. Maar ook de macro-nutriënten (vet, eiwit, koolhydraten) zijn dusdanig veranderd dat ze of niet herkenbaar zijn voor je lichaam of anders inwerken op je lichaam dan ze in onbewerkte vorm doen.

Enerzijds levert het niet de nodige nutriënten.  Anderzijds vergiftigt het je lichaam. Aangezien de meeste mensen veel en vaak geraffineerde voeding nuttigen is het ook niet gek dat er zoveel ziekten en kwalen in omloop zijn en bijna iedereen voedingstekorten heeft. Geraffineerde voeding is ziekmakend voor iedereen. Op korte of lange termijn ontkom je er niet aan!

De winstmarge op bewerkte voeding is ontzettend hoog! Daarom maken ze het verslavend (bepaalde e-nummers) of gebruiken ze verslavende voeding (granen). En wordt het verkondigd als zijnde gezond (o.a. door propaganda-orgaan het Voedingscentrum) en maken ze het goedkoop.

Het geraffineerde mes

Verdienen ze aan jou als je heerlijk aan het smullen bent van hun nepvoeding, verdienen ze ook nog eens flink aan jou als je medicijnen nog hebt. Dus eigenlijk snijdt het geraffineerde mes aan 2 kanten:

  • het is verslavend, je blijft er van eten
  • je wordt er ziek van en tevens vaste klant van de farmaceutische industrie

Allemaal heel positief voor de industrie en economie. Desastreus voor je eigen lichaam en gezondheid.

‘Ja, maar het is zo lekker!’ hoor ik je al zeggen, maar is het wel lekker? Of zijn het de toevoegingen die je brein laten denken dat het lekker is? Of dezelfde toevoegingen die jou verslaafd maken en meer laten eten?

Op heel veel pizza’s zit geen echte kaas. Supermarktbrood heeft 15 ingrediënten die niet uit te spreken zijn. En in maaltijdverpakkingen zitten ranzige vetten, teveel zout en foute suikers. Dit zet je aan het denken toch? Je blijft ervan eten mede dankzij een tekort aan nutriënten, die je opbouwt doordat je geen echte voeding eet. Je lichaam blijft zoeken naar die nutriënten. Zie hier o.a. die vervelende vetjes ontstaan waar je maar niet vanaf komt.

Voed je lichaam met echte voeding

Focus je tijdens de maaltijden op on-geraffineerde vet- en eiwitrijke voeding en groenten. Is dit niet genoeg, vul dit eventueel aan met wat fruit of glutenvrije granen. Eet rustig aan, neem de tijd. Ga wel zo veel mogelijk voor biologische en/of grasgevoerde voedingsproducten.

De ziekten die toegedicht worden aan verzadigd vet en cholesterol, komen eigenlijk door de hedendaagse hoge koolhydraten-consumptie en de consumptie van geraffineerde voeding.  Want met onbewerkt voeding worden geen centjes verdiend. Dus moeten we met z’n allen veel koolhydraatrijke en geraffineerde voeding eten. Zodat we de zakken van de grote heren van de voedingsindustrie blijven spekken. Dat is het hele idee achter de aanbevelingen van propoganda-orgaan het Voedingscentrum!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.