Effectief functioneren tijdens je werk of studie

Effectiever functioneren tijdens je werk of studie?

Veel studenten onderschatten het belang van een evenwichtige voeding. Men heeft vaak geen tijd of geen zin om te eten. Toch kan voeding een duidelijk effect uitoefenen op het concentratievermogen. Zowel te veel als te weinig eten of onevenwichtig eten heeft een negatief effect op de ‘blokcapaciteit. We kunnen ons eveneens de vraag stellen of het slikken van concentratie-supplementen wel zin heeft.

 

Zijn vitamine- en mineraalpreparaten nuttig in de examentijd?


Een tekort aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen of spoorelementen kan zich uiten in vermoeidheid of concentratiestoornissen. De inname van supplementen aan vitamines-en/of mineralen in de examenperiode kunnen deze tekorten opheffen en hebben wel degelijk een effect op het vermoeidheidsgevoel. Een positief effect wordt slechts enkel en alleen gezien als er voordien reeds een tekort aan deze stoffen bestond. Of deze producten ook een effect hebben op het intellectueel functioneren is echter nog zeer de vraag.

In Westerse landen zou bij een gedeelte van de kinderen, door een onevenwichtige voeding, of door lijngedrag, een tekort aan micro-nutriënten kunnen bestaan en daardoor het intellect beïnvloeden. Zo vond men in Engeland dat tienermeisjes in een bepaalde populatie, gemiddeld te weinig ijzer, calcium, vit B2 en vit B6 innamen. In theorie zouden deze kinderen baat hebben bij het nemen van supplementen.

 

 

Mineralen tijdens de blok?
In de Westerse landen wordt vermoeidheid het vaakst veroorzaakt door een tekort aan ijzer. Wanneer ijzer wordt ingenomen om aan het tekort te verhelpen, dan moet de dosis voldoende hoog en voldoende lang genomen worden om de ijzervoorraad aan te vullen.

Anderzijds mag de dosis ijzer die gegeven wordt niet te hoog zijn omdat ijzer de opname van koper en zink stoort.

IJzer speelt ook een rol in het intellectuele presteren. Uit onderzoek in ontwikkelingslanden blijkt dat kinderen met een ijzertekort zich niet ten volle kunnen ontwikkelen. Er wordt duidelijk lager gescoord op tests die mentale en motorische vaardigheden opmeten. Wanneer ijzersupplementen worden toegediend verbeteren de scores. Hoe ijzer het intellect beïnvloedt is nog niet gekend. Men weet wel dat ijzer aanwezig is in verschillende zones in de hersenen en dat neurotransmittors ijzer nodig hebben om te kunnen functioneren.

Jodiumtekort kan leiden tot geringe schildklierinsufficiëntie die moeheid kan uitlokken. Regelmatig zeevis, garnalen en spinazie op het menu zetten zorgen voor voldoende jodium en vermijden het ontstaan van tekorten.

Zink wordt in hoge concentraties gevonden in de hypocampus, een gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het leren en memoriseren. Een zinkdeficiënte voeding veroorzaakt duidelijk stoornissen in het korte termijngeheugen. Bovendien speelt zink een rol in aanmaak van immunoglobulines en de verdediging tegen virussen en bacteriën.

 


Kunnen vitamines helpen?
Het is geweten dat vitaminetekorten eveneens een invloed kunnen hebben op het psychisch functioneren. Zo werd aangetoond dat een vitamine B-tekort aanleiding geeft tot traagheid van handelen en persoonlijkheidsveranderingen. Er is tevens een verminderd concentratievermogen, gestoorde inprenting, verminderde eetlust, prikkelbaarheid en depressie waar te nemen.

  • Vitamina C tekort geeft dan weer aanleiding tot vermoeidheid en slechtere reactietijden.
  • Vitamine -en mineraaltekorten kunnen wel degelijk het intellectuele prestatievermogen verminderen.

Wanneer men echter zorgt voor een evenwichtig en regelmatig voedingspatroon is het nemen van preparaten verloren geld. Gezonde voeding zorgt voor innerlijk evenwicht en een goed werkend brein. Toch Is het lastig om afzonderlijk aan bovengenoemde vitamines en mineralen komen. Gelukig kan je voor examens of bij concentratieproblemen tegenwoordig all-in oplossingen vinden. Bij Studeerpil vind je de supplementen die je nodig hebt voor een goed geheugen en een groter concentratievermogen. En bijna alle nodige vitamine en mineralen zijn hierin te vinden

 

Wil je ook wat doen aan je concentratiegebrek?

De capsule van Studeerpil is een voedingssupplement en bevat uitsluitend natuurlijke ingredienten en is daarom volledig veilig te gebruiken. Na lang testen is de ideale formule samengesteld waarmee alle ingrediënten elkaar in positieve zin versterken. Iedere maand bezorgt Studeerpil een persoonlijk pakket in jouw brievenbus, makkelijker kan niet!

 

 

Hoe werkt het?

De Studeerpil is er in verschillende toelages en zorgt ervoor dat mensen op een veilige en verantwoorde manier mentale topprestaties kunnen leveren op de momenten dat dat van ze wordt gevraagd. Door het gebruik van wetenschappelijk bewezen en 100% natuurlijke ingrediënten is Studeerpil in staat jouw steun in de rug te zijn op de momenten dat je concentratie en focus nodig hebt. Studeerpil werkt het best wanneer je het op een lege maag inneemt, bijvoorbeeld 30 minuten voor het ontbijt of 3 uur na je laatste maaltijd. Een dosering is 2 capsules. Mensen die erg gevoelig zijn voor cafeïne kunnen ook met 1 capsule beginnen. We raden aan niet meer dan 4 capsules per dag te gebruiken. De eerste effecten zullen zo’n 20-30 minuten na inname optreden. De totale werkingsduur bedraagt 4 tot 6 uur.

 

Is de Studeerpil schadelijk voor mij gezondheid?

De ingrediënten in de Studeerpilformule zorgen juist voor een normale werking van het immuunsysteem (je weerstand). Studeerpil is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en voor elk ingrediënt zijn er gecertificeerde lab analyses gedaan.

Op de website van Studeerpil kun je teruglezen hoe het product is ontstaan en in meer details wat de werking van het product is. Hieronder vind je alvast uit welke formule van natuurlijke ingredienten de Studeerpil bestaat:

 

  • Cafeïne: Cafeïne zorgt voor meer energie en helpt je beter te kunnen focussen. Daarnaast helpt cafeïne bij vermoeidheid.
  • Rhodiola Rosea: Dit kruid met adaptogene werking zorgt ervoor dat je beter met stress om kunt gaan en helpt bij vermoeidheid. Daarnaast is Rhodiola Rosea verantwoordelijk voor een normale bloed circulatie, wat bijdraagt aan optimale cognitieve prestaties.
  • Acetyl-L-Carnitine: Acetyl-L-Carnitine is een bewerkte vorm van Carnitine met als voordeel dat het goed door de hersenen kan worden opgenomen. Acetyl-L-Carnitine is o.a. een energievorm voor de hersenen en ondersteunt hiermee het zenuwstelsel en zorgt voor een goed mentaal evenwicht. Acetyl-L-Carnitine heeft hiernaast ook een anti oxidatieve en daarmee een beschermende werking op de hersenen.
  • Mucuna Pruriens Extract (Levodopa): Het Mucuna Pruriens extract is afkomstig van de fluweelboom en is een natuurlijke bron van L-Dopa. Het zorgt voor meer energie en wordt onder meer gebruikt als versterkend middel voor het zenuwstelsel.
  • L-Theanine: L-theanine is een essentieel aminozuur dat onder andere in groene thee voorkomt. Het helpt bij stress, verbetert de concentratie en heeft een kalmerend effect. Dit is ook de reden dat veel mensen zich minder opgejaagd voelen na het drinken van thee, in vergelijking met koffie. Aangezien de Studeerpilformule ook cafeïne bevat is L-theanine het perfecte ingrediënt om het oppeppende effect van cafeïne te balanceren met het kalmerende effect van L-theanine.
  • N-Acetyl-L-Tyrosine: Het verschil tussen normale l-tyrosine en n-acetyl-l-tyrosine is dat laatst genoemde een acetyl groep heeft op het molecuul. Het voordeel hiervan is dat n-acetyl-l-tyrosine een hogere biologische beschikbaarheid heeft en beter wordt opgenomen. Tyrosine is een voorloper van de door het lichaam aangemaakte neurotransmitters dopamine en adrenaline
  • Vitamine B6: Vitamine B6 stimuleert een goede werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel.

 

 

Met het innemen van een Studeerpil, zou je een verbetering moeten zien in je concentratie. Je bent meer gefocust en gemotiveerd om verder te studeren en/of werken. Je voelt je er lekkerder door EN zal doordat je de juiste vitamine en mineralen binnenkrijgt, zeker effectiever funtioneren in het dagelijks leven. Wil je dus met een goed getest en veilig supplement aan de slag? De concentratieupplement van Studeerpil is klaar voor gebruik en wachten op jou! Laat je ons in een reactie weten hoe ze bevallen? Groetjes Floor 🙂

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.