Een gevoelige huid en wat je ertegen kunt doen

Als je op zoek bent naar een beetje basisinformatie over natuurlijke huidverzorging, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je meer over het reinigen en verzorgen van de huid met natuurlijke producten; de basis van alles!

De term ‘natuurlijk’ in ‘natuurlijke huidverzorging’ lijkt een hoop te betekenen, maar alert zijn is de boodschap. ‘Natuurlijk’ is een begrip dat helaas nog steeds niet beschermd is. Veel fabrikanten claimen een natuurlijk product op de markt te brengen, maar voegen aan een enkel natuurlijk ingrediënt vaak vele synthetische stoffen toe. Zelfs al zitten er slechts 10% natuurlijke grondstoffen in, dan kan een fabrikant zijn product toch ‘natuurlijk’ noemen. Wat verstaan wij dan wel onder natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica? Producten zonder giftige toevoegingen die milieuvriendelijk en uiteraard dierproefvrij geproduceerd zijn.

Belangrijk om weten is dat voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging – naast de diverse natuurlijke hoofdingrediënten – ook hulpstoffen nodig zijn zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Natuurlijke en biologische producten bevatten uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten. Ze komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet gemaakt zijn in het laboratorium.

 

Is natuurlijke huidverzorging en cosmetica houdbaar?

Natuurlijke en biologische huidverzorging hebben een kortere houdbaarheid dan de reguliere huidverzorging en garanderen een houdbaarheidstermijn van anderhalf tot drie jaar, mits ongeopend. Geopende crèmes, emulsies of shampoos hebben een houdbaarheidstermijn van ongeveer een half jaar.

 

De basis van alles

De verzorgingsroutine met natuurlijke producten begint altijd met het reinigen van de huid. Dat is de basis en als die niet goed is, dan heb je een grote kans dat de producten die je erna gebruikt niet optimaal functioneren. Aan de hand van een aantal vragen die regelmatig voorbij komen, leggen we uit hoe jij jouw huid het best kan reinigen.

 

Hoe reinig je de huid?

Er zijn heel veel verschillende gezichtsreinigers op de markt waaruit je kunt kiezen, dus aan het aanbod ligt het niet. Aan de andere kant maakt het grote aanbod het soms lastig om een keuze te maken. Je moet in elk geval wel een speciaal reinigingsproduct voor het gezicht gebruiken. Gebruik hiervoor nooit een douchegel of een (lichaams)zeep. Die zijn niet geschikt voor het gelaat.

Ik ben zelf van mening dat je het beste een reiniger kunt gebruiken die je combineert met water. Er zijn ook, best handige, reinigers die je zonder water kan gebruiken (denk ook aan de bekende reinigingsdoekjes) maar eigenlijk is dat niet voldoende voor een goede reiniging. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een zgn. facewash, reinigingsgel, face gel, cleansing wash of iets dergelijks. Dat is niet zozeer een persoonlijke voorkeur, maar ook de mening van veel experts zoals dermatologen. Kies dan wel een soort die niet extreem veel schuimt. Te veel schuim is een teken dat er te heftige ingrediënten in zitten.

Aanvullend kan je dan af en toe een goede scrub gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen en de poriën te openen. Je kunt in vrijwel iedere prijsklasse wel een goede scrub vinden, dus de prijs hoeft ook geen obstakel te zijn. Gebruik een scrub echter zeker niet iedere dag om de huidcellen niet te beschadigen.

 

 

De verschillende huidtypen

De normale huid

Een normale huid is een huid die er goed uitziet, vrijwel geen zichtbare poriën heeft, soepel aanvoelt, straalt en dus niet dof oogt. Ze heeft een gezonde kleur met een normale doorbloeding, maar vertoont heus weleens een puistje of rimpeltje. De normale huid is ook vrijwel altijd vochtarm, zeker als je wat ouder wordt. Verzorg de huid in elk geval iedere avond, bijvoorbeeld met een rijke dag- en nachtcrème.

 

De gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft zichtbare tekenen zoals roodheid of zelfs zwelling en droogheid in combinatie met een ruwe of schilferige huid. Vaak heb je dan ook last van een strak, jeukerig, branderig of prikkelend gevoel. Een gevoelige huid kan overal op het lichaam voorkomen, maar in de meeste gevallen manifesteert dit zich het duidelijkst op het gezicht. De tekenen kunnen overal in het gelaat voorkomen.

Er zijn enkele overeenkomsten met andere huidaandoeningen, vooral de symptomen die te maken hebben met een vochttekort van de huid. De effectieve werking van de huid is afhankelijk van de enzymactiviteit van de huid, die vaak lager is bij een gevoelige huid. De barrièrefunctie raakt verstoord, er gaat te veel vocht verloren en irriterende stoffen kunnen de huid zo binnendringen. Mensen met een gevoelige huid hebben ook vaak een dunnere hoornlaag. Bovendien kan bij een gevoelige huid een verhoogde gevoeligheid van de zenuwuiteinden voorkomen. Triggerfactoren voor een (over)gevoelige huid zijn onder andere:

  • Kou
  • Wind
  • UV-straling, ozon
  • Droge lucht
  • Klimaatverandering
  • Intensieve lichaamsreiniging, in het bijzonder met gewone zeep
  • Bepaalde geneesmiddelen

Wat helpt tegen een gevoelige huid?

Bij een gevoelige huid heb je bestanddelen nodig die de vochtbalans herstellen en in evenwicht houden, de huidbarrière versterken en een kalmerend effect hebben om zo de gevoeligheid te verminderen. Een echte aanrader vinden we terug in de productenlijn van Beauté Pacifique: de doeltreffende vitamine A-crème Crème Metamorphique.

 

 

Deze gepatenteerde crème is een echte ‘must-have’ voor iedereen ouder dan 25 jaar die de huidveroudering tegen wil gaan. De Metamorphique Crème voorziet perfect in de vitamine A-behoefte van de huid, om de collageenweefselstructuur te herstellen en om rimpels en andere tekenen van huidveroudering uit te wissen. De crème, die twee verschillende vormen van vitamine A bevat, wordt onmiddellijk geabsorbeerd door de huid indien ze in de juiste hoeveelheid aangebracht wordt. Je gebruikt het aanvankelijk best om de andere dag om de huid te laten wennen aan de hoge dosis vitamine A.

Liever een wat krachtiger serum? Probeer dan de Super3 Booster!
Deze crème bevat drie verschillende vormen van vitamine A, elk met hun eigen werking om de synthese van nieuwe collageen en elastine te verhogen. Het resultaat? De huid wordt weer elastischer en strakker en een dunne huid wordt weer voller. Rimpels, littekens en beschadiging veroorzaakt door de zon worden beduidend minder. De crème regelt bovendien de sebumafscheiding van de huid en bevat propolis voor de behandeling en preventie van een onzuivere huid. Zeer doeltreffend in de behandeling van hardnekkige volwassenenacné.

Gebruik bij voorkeur aanvankelijk om de andere dag als nachtverzorging op een gereinigde huid en gebruik niet te veel product. Voer op naar dagelijks gebruik. Als roodheid ontstaat, wacht dan met verder gebruik tot dit weggetrokken is.

De Super3 Booster wordt aanbevolen als volgende stap van vitamine A-dosering in een anti-aging programma, indien je een product wilt met een verhoogde werking door de sterke concentratie van vitamine A.

 

 

De droge huid

 

Een droge huid voelt regelmatig trekkerig aan en kan schilfertjes, roodheid en droogtelijntjes vertonen. De huid voelt niet comfortabel aan en oogt vaak ouder. Natuurlijk kun je ook een gecombineerde huid hebben, waarbij het voorhoofd en de neus bv. vetter zijn dan de huid van de wangen. De hydraterende  HYPERLINK “https://beaute-pacifique.com/be/product/moisturizing-creme-dry-skin/”dagcrème ‘dry skin’ van Beauté Pacifique helpt je om de tekenen van een droge huid aan te pakken!

Deze moisturizer geeft een intensieve en langdurige hydratatie aan een droge en gevoelige huid. De vochtbalans in de huid verbetert dankzij het natuurlijke squalaan, dat fungeert als transportmiddel voor vochtbindende ingrediënten, waardoor de hydraterende elementen tot diep in de huid kunnen doordringen. Breng een kleine hoeveelheid aan en masseer het product zachtjes in. Kan apart gebruikt worden of na een Beauté Pacifique anti-aging serum.

 

 

Ook kan je regelmatig het Instant Hydrating Mask gebruiken om de verloren vochtbalans in je huid te herstellen.

Het masker verzorgt de doffe en droge huid en bevat hydraterende ingrediënten die voor een watervasthoudende barriëre in het huidoppervlak zorgen. Breng aan na het reinigen van de huid en laat het masker 5-10 minuten inwerken. Reinig met water of een tissue. Gebruik vervolgens een toner en een verzorgende crème. Mag aanvankelijk dagelijks worden gebruikt als nachtcrème om de hydratatie van de huid te herstellen, daarna 2-3x per week aan te brengen.

De volledige ingrediëntenlijst vind je hier:

 

Naverzorging

Je zou kunnen overwegen om je huid te verzorgen met andere natuurlijke producten. De verzorgingslijn van Beauté  HYPERLINK “https://beaute-pacifique.com/be”Pacifique biedt een uitgebreid gamma van natuurlijke producten met wetenschappelijk gegarandeerd resultaat.

 

 

 

Geef je huid de meest optimale zorg!

Beauté Pacifique staat voor Deense huidverzorging die effectief werkt tegen zowel huidveroudering als zonneschade en andere schade van buitenaf. Sinds het begin van 1997 is het Beauté Pacifique uitgegroeid tot een internationaal erkend merk waar schoonheidsexperts en supermodellen bij zweren.

Effect en documentatie zijn de twee onmisbare principes in het hele idee achter de huidverzorgingsproducten van Beauté HYPERLINK “https://beaute-pacifique.com/be”Pacifique. Toen hun  eerste crème met vitamine A, Crème Métamorphique, op de markt kwam in 1997, was het het enige huidverzorgingsproduct in de wereld dat zijn vermogen om de huid aanzienlijk te verjongen, kon documenteren.

De huidverzorgingsproducten worden gemaakt om aan bijna-medische eisen te voldoen en de beloofde effecten kunnen objectief worden aangetoond in de verkooppunten door middel van ultrasoon scannen ‘voor en na’.

 

 

De Beauté Pacifique productlijn bestaat uit professionele salonproducten en retailproducten.

Je vindt er onder meer cleansers & tonics, serums, essentiële vitamines, exfolianten en scrubs, moisturisers, hand- en bodyproducten en er zijn ook speciale kits ter kennismaking of om mee op reis te nemen. De producten van Beauté Pacifique zijn ontwikkeld voor het gelaat en het lichaam en zijn geschikt voor zowel een jonge als rijpere huid. Door een gemiddelde of zeer hoge concentratie vitamine A vermindert Beauté Pacifique huidveroudering, huidschade, striemen en littekens, pigmentvlekken, rosacea en zelfs expressielijntjes.

Bij Beauté  HYPERLINK “https://beaute-pacifique.com/be”Pacifique vind je enkel en alleen natuurlijke en biologische producten zonder chemische en synthetische ingrediënten. Dus waar wacht je op? Bezoek de website en verwen je huid met een verantwoorde behandeling.

Laat je ons weten hoe jij omgaat met huidverzorging en of de bovenstaande tips hebben geholpen? Leave a comment below 🙂

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.