Duurzame Mode, wat is dat nou precies?

Onlangs was er wederom een onderzoek bij het winkelend publiek met de vraag: koop jij duurzame kleding? De uitkomst was dat 2% van het winkelend publiek kiest voor duurzame mode. Dat is al een begin! We moeten toch ergens starten?

 

Duurzame mode wordt verschillend geïnterpreteerd, we hebben allemaal ons eigen beeld hiervan. Voor de één is duurzame mode, kleding die meerdere seizoenen meegaat en kleding van hoogwaardige kwalitatieve stoffen. Voor anderen is duurzame mode gebaseerd op biologische textielstoffen zoals biologisch katoen, hennep, biologisch wol, bamboe, modal, gelooid leer etc..prachtige stoffen die goed zijn voor je huid en voor het milieu.

 

Wil je zeker weten dat jouw kledingstuk van echt biologisch katoen is gemaakt dan kun je letten op bijvoorbeeld het GOTS logo. Dit wil zeggen dat je kledingstuk is gemaakt van minimaal 80% biologisch katoen. Deze internationale organisatie heeft streng toezicht op textielbedrijven in binnen- en buitenland. Maar er zijn ook tal van Nederlandse organisaties zoals Fair Wear Foundation, Schone Kleren Campagne en nog veel meer..

 

Dan hebben we ook nog Fair Trade, deze organisatie draagt zorg voor eerlijke handel met o.a. katoenboeren in India en Afrika. Koop je iets met een Fair Trade keurmerk dan weet je zeker dat de arbeiders eerlijk worden betaald voor hetgeen zij maken. In tegenstelling tot wegwerpmode gaat duurzame mode veel langer mee, is het goed voor het milieu en voor de mensen, zowel de arbeiders als de dragers van de kleding.

 

De komende tijd nemen we jullie mee in de wereld van eco-mode, stay tuned! Onderwerpen zijn: Duurzame kleding te duur? Waar vindt ik duurzame of biologische kleding? Wol of biologisch wol? Kleding van bamboe en nog veel meer…

 

Speaking of bamboe…
Wij willen jullie kennis laten maken met Bamigo! Een inspirerend kledingmerk anders dan alle andere. Bamigo’s onderkleding, gemaakt van bamboe, heeft een super draagcomfort én voorkomt transpiratievlekken!

Bamigo heeft een impact op de toekomst en is een duurzaam alternatief voor katoen. Namelijk met bamboe! En laat dat nou net dé textielsoort van de toekomst zijn. Aankopen die jij vandaag nog bij Bamigo doet, dragen bij aan een beter milieu.

bam

Alle T-shirts, longsleeves, boxershorts en sokken van Bamigo zijn gemaakt van bamboe.  Deze stof is 100% afbreekbaar, een groot pluspunt! Bamigo’s basics houden niet van ruw, bacteriën en transpiratievlekken en zijn dus zijdezacht, anti-bacterieel en anti-transpirerend. En dat voor een eerlijke prijs.
Bamigo is een comfortabeler en duurzamer alternatief voor de onderkleding die we dagelijks dragen. Bamigo onderkleding voelt als een tweede huid, is anti-transpirerend en biedt je daarnaast een zijdezacht gevoel. Top kwaliteit voor een betaalbaar prijs dus! Neem gerust een kijkje op hun webshop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.