De schijf van winstbejag!

De schijf van 5 wordt aangepast en dat is hard nodig! Mensen worden bewuster van voeding en gezondheid, gaan daardoor minder brood eten en laten de zuivel en margarine staan.

‘Maar dat is niet de bedoeling!’ dachten de grote heren van de voedingsindustrie. Brood zal je eten! Melk zal je drinken! En smeer margarine op die supergezonde boterhammen! En natuurlijk kan voer uit pakjes met additieven totaal geen kwaad!
Waarom propageren ze dat? Omdat daar grof geld mee verdient wordt en niet om de zo belangrijke vezels en vitamines die deze kunstvoeding biedt. Industrie betekent geld en waar geld op 1 staat, gaan normen en waarden verloren.

Dus bedacht de voedingsindustrie samen met de gezondheidsraad een list: we stoppen ‘gezonde’ trendy voeding in de schijf samen met brood en zuivel, waarbij een minimum werd bedacht wat je aan brood en zuivel moet eten willen zij meer winst maken. Of nee, voor onze gezondheid natuurlijk, daar gaat het hen om.

En ja, zo min mogelijk frisdrank, kon niet anders, wie zou het geloven als ze een minimumtax op frisdrank vaststelden. Gelukkig geven ze geen maximumtax op suiker en gemaksvoeding. Dat zou vervelend zijn, want dit zijn uiterst winstgevende producten. Natuurlijk beweren ze dat het allemaal wetenschappelijk bewezen is met mooie analyses en statistieken. Maar wie betaalt, bepaalt. Dus eten we wat de industrie wil wat wij eten en krijgen wij begin 2016 een nieuwe schijf van 5.

Maar wat je eet bepaal je natuurlijk nog altijd zelf. Wat je eet bepaalt ook je gezondheid en hoe je eruit ziet. Kijk om je heen en zie hoeveel mensen er ongezond uitzien. En dan de maar toenemende degeneratieve ziektes. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol, maar de hoofdrol is weggelegd voor de slechte geraffineerde voeding, waar de industrie, de gezondheidsraad en het voedingscentrum zo dol op zijn. Dit zijn met name de margarines (ook bakboters e.d.), vloeibare oliën, graanproducten en kant-en klaarmaaltijden.

En nog steeds geven ze de verzadigde vetten en cholesterol de schuld van tal van ziekten, terwijl er genoeg bewijs is en onderzoeken zijn die uitwijzen dat we een adequate hoeveelheid hiervan nodig hebben willen we gezond blijven. Een te hoge cholesterol heeft een heel andere oorzaak. Met deze enkele voorbeelden wil ik aangeven dat de schijf van 5 gestoeld is op mythes, allang weerlegde onderzoeken en vooral commerciële belangen. Daarmee zeggende dat elke organisatie die werkt met de schijf van 5 niet deugt als het gaat om jouw gezondheid.

Als je het zo bekijkt heb jij niet altijd zelf schuld aan je verminderde gezondheid en te dikke lijf. We worden immers massaal verkeerd opgelicht, uhm voorgelicht. Maar als je de kennis wel hebt, dan heb je de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en lichaam zelf in handen nietwaar? Mooier kan toch niet?

Eet biologische niet-geraffineerde voeding, daar is nog nooit iemand ziek van geworden. Blijf weg van pakjes met allerlei gezondheidsclaims erop. Begin rustig met anders te eten, des te makkelijker is de overgang. Zoek op het internet naar onbewerkte verse gerechten en ga aan de slag in de keuken, je gaat het vanzelf leuk vinden! Tip: www.missnatural.nl/category/recepten, www.voedzo.nl

2 reacties

  1. frank

    Brood, echt geen levensbedreigend voedingsmiddel. Met goed beleg, een perfecte maaltijd. Zuivel, je darmen zijn er blij mee. Al die hypes en mensen die tegen de mainstream in willen gaan, prima hoor. Maak je toch niet zo druk. Iedereen reageert weer anders op voeding. Ik heb n vetpercentage van 4,2% momenteel en eet bijna dagelijks brood en zuivel…. Broodbuik? Broodblokken 6 stuks

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.