Blijf jezelf motiveren

Tips om jezelf te motiveren

Je kunt niet gemotiveerd blijven als je geen visie hebt op waar je naartoe wilt met je bedrijf. Om een visie en doelstellingen te ontwikkelen, moet je allereerst weten wat je persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten. Jij en je bedrijf zijn immers één! Is je motivatiepijl naar jouw idee tot onder het nulpunt gezakt, dan is het goed om je werk- en leefpatroon eens grondig onder de loep te nemen. Vaak valt er heel wat aan je situatie te verbeteren, en zijn de problemen minder ernstig dan je dacht.

Tips voor een kortdurend motivatieprobleem

Heb je een kleine dip, dan zijn de volgende tips wellicht van nut:

  • Stel jezelf een korte-termijn deadline en geef deze door aan je opdrachtgever. Als er geen of weinig tijdsdruk is, kun je apathisch worden. Creëer die tijdsdruk dan zelf.
  • Word lichamelijk actief. Een wandeling in de middagpauze kan helpen om je systeem een impuls te geven.
  • Push jezelf niet teveel: als na een paar uur werken je geest helemaal leeg is, schakel dan even over op taken die minder creativiteit of denkwerk van je vergen. Wacht een paar uur met de klus, of stel hem uit tot de volgende dag. Neem ook voldoende pauzes gedurende de dag. Tijdens dit soort rustmomenten ontspant je geest zich weer en schiet de oplossing je vaak ineens te binnen.
  • Zoek steun bij collega-freelancers, vrienden en familie. Iedere ondernemer heeft een sociaal vangnet nodig waarin hij ondersteuning, input, inspiratie, vriendschap en loyaliteit vindt. Een kort gesprek met een collega-freelancer kan een opluchting zijn als je er even doorheen zit, en je bovendien een verfrissende kijk geven op je werkzaamheden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.