Bikinilijn ontharen: Waarom jij moet waxen!

Ben je het ook zat dat je elke dag je benen moet scheren? Probeer dan iets anders en laat het scheermes links liggen! Na het lezen van de verschillende ontharings manieren weet je dat je ook kan waxen. FNF Health deelt tien redenen met je waarom jij dat ook zou moeten doen!

Krijg je ook al Starships van Nicki Minaj in je hoofd als je het zonnetje ziet? Let’s go to the beach, each, let’s go get away… Na lang wachten kan je eindelijk weer naar buiten zonder een panty aan te trekken. De zomer is (bijna) hier! Kom maar door met alle korte rokjes, shorts en zwierige jurkjes. Maar voordat het zover is willen veel meiden zich eerst ontharen. Bij blote benen-weer hoort voor hen een glad geschoren huid die zacht aanvoelt en goed gehydrateerd is.

 

De bikinilijn en vagina ontharen of scheren

Veel vrouwen ontharen of scheren rondom de vagina. Sommigen doen het uit schoonheidsideaal. Anderen vinden het hygiënischer als de haren weg zijn. Het ontharen van de bikinilijn kan bijvoorbeeld door te scheren, harsen of epileren. De meeste vrouwen gebruiken een scheermesje om het gebied rondom de schaamlippen te scheren.

 

Bultjes of roodheid rondom de vagina na het scheren van je bikinilijn

Bij het scheren kunnen, als je niet oppast, vervelende wondjes ontstaan. Als er bacteriën in de wondjes komen kunnen deze ook nog geïnfecteerd raken. Bovendien kun je als gevolg van het scheren van de bikinilijn last krijgen van ingegroeide haartjes (dit ziet eruit als een rood bultje), roodheid en irritatie van de huid.

 

 

Tips bij irritatie na het scheren of ontharen van de bikinilijn

  • ga je je bikinilijn scheren, zorg dat je altijd een goed scherp en schoon scheermesje gebruikt. Gebruik niet eindeloos hetzelfde scheermesje, want ze worden al snel bot;
  • scheer als je net uit bad komt of als je onder de douche staat. Door het warme water kun je gemakkelijker gladder scheren;
  • scheer nooit tegen de haargroei in, maar altijd met de richting van de haargroei mee. Dit voorkomt ingegroeide haartjes;
  • gebruik een goede ongeparfurmeerde en PH-neutrale scheergel;
  • doe rustig aan en haast je niet, te snel willen scheren resulteert vaak in vervelende wondjes en irritatie van de bikinilijn of vagina;
  • zijn de haartjes te lang? Knip ze dan eerst een stukje korter, dat scheert een stuk makkelijker;
  • spoel goed na met lauwwarm water om ervoor te zorgen dat alle scheergel en alle haartjes weg zijn.

Behoor jij ook tot de groep die het vervelend vindt dat je iedere dag weer met een scheermesje in de weer bent omdat je stoppeltjes voelt? Logisch. Ondanks dat er veel redenen zijn waarom scheren snel en handig is, raden wij toch aan om waxen te proberen. En dit is waarom…

 

Reden 1: lichaamshaar blijft lang(er) weg

De eerste reden is voor velen genoeg om zichzelf te laten waxen, want het haar blijft door het waxen langer weg. Bye bye stoppels, tot over drie weken! En hoe vaker je waxt, hoe langer het haar wegblijft. Dat betekent dat je na een tijdje een maand of langer haarvrij bent.

 

Reden 2: lichaamshaar komt dunner terug

Als je waxt hoef je de stoppels op je benen niet te vergelijken met het aaien van een egel. Haar komt namelijk een stuk dunner terug waardoor het voelt alsof je nog nooit een scheermes over je benen hebt gehaald. Dat is een stuk aangenamer!

 

Reden 3: waxen hoef je niet zelf te doen

Oké, waxen is niet per definitie een pamper moment en het is niet alsof je naar een spa gaat. Maar het voordeel is wel dat je het niet zelf hoeft te doen als je dat niet wil. Je kunt gaan liggen en het werk wordt voor je gedaan! Danique gaat sinds enkele maanden regelmatig naar Delete Waxing voor een brazilian wax en dat is een klusje die je liever niet zelf doet. 😉

 

 

Delete Waxing doet waar zij goed in zijn en dat is waxen, niets meer en niets minder! Hun salons, de medewerkers en hun producten zijn allemaal exclusief gericht op waxen en met name op hun specialiteit: de Brazilian wax, voor zowel vrouwen als mannen. Door hun eigen speciale Delete-wax, de nieuwste technieken en de beste methoden zijn zij in staat om snel, comfortabel en zonder al te veel pijn te waxen. Als je nu boekt krijg je (wanneer je nooit eerder bij Delete bent geweest), maar liefst €20 korting op je behandeling! Je hoeft enkel te boeken met de code: FNFHEALTH100678 of je gebruikt deze link.

 

 

 

Waxen bij Delete:

Delete is de Nr.1 waxspecialist van Nederland en dus bekend van de ultieme Brazilian wax! Delete is geen beautyfarm, schoonheidssalon of cityspa. Zij zijn een wax salon. En daar zijn ook zij uniek in!

 

Reden 4: waxen is snel

Zeker wanneer je jezelf laat waxen gaat het in verhouding supersnel. Waar je normaal binnen vijf minuten voor één dag gladgeschoren bent sta je bij waxen na 20 minuten buiten en hoef je drie weken lang niet naar je lichaamshaar om te kijken. En tijd is kostbaar, of niet? 😉

 

Reden 5: waxen geeft je een zachte huid

Na de Brazilian wax is Danique erg te spreken over haar baby zachte huid. Tijdens het waxen trek je namelijk dode huidcellen mee en verdwijnt het haar met haarzakje en al. Je kunt je dan vast wel voorstellen dat je geen last hebt van harde stoppels, waardoor je huid nog zachter aanvoelt dan normaal!

 

Reden 6: rode bultjes zijn verleden tijd

Ugh, de rode bultjes. Wie krijgt het niet? Vooral de bikinilijn is de plek waar je geteisterd wordt door deze bad boys. Na het waxen is de huid hoogstens rood en iets geïrriteerd, wat vrij snel verdwijnt. Dat betekent dat je ‘s ochtends zo je bikini aantrekt zonder dat je je zorgen maakt om de bultjes. Ideaal.

 

Reden 7: haargroei wordt minder

Haargroei wordt minder? Jazeker! Het is gebleken dat haargroei op lange termijn vermindert als je blijft waxen en niet scheert. Wanneer je tussendoor wel scheert ben je namelijk terug bij af. Het haar krijgt de stompe punt terug en wordt dikker waardoor het proces opnieuw begint.

 

 

Reden 8: waxen is niet chemisch

Tegenwoordig wordt wax zo gemaakt dat het niet chemisch meer is. Dat is fijn als je van natuurlijke producten houdt en/of een gevoelige huid hebt! Misschien ben je al bekend met de natuurlijke suikerwax wat je ook thuis kan maken. Laat je jezelf waxen en twijfel je of de salon natuurlijke wax gebruikt? Zoek het dan op of bel even om het te checken.

 

Reden 9: geen droge en jeukende huid meer

Droog scheren is the worst. Daarna voelt je huid aan als schuurpapier wat nodig toe is aan een goede bodylotion. Daarom moet je eigenlijk altijd een scheergel gebruiken, waarna je huid alsnog droog aan kan voelen. Met waxen heb je hier helemaal geen last van!

 

Reden 10: waxen is hygiënisch

Waarschijnlijk is waxen een van de meest hygiënische ontharingsmanieren. Vooral als je naar een salon gaat voor je maandelijkse wax sessie! Dubbel dippen met de spatel in de wax is er niet bij en er wordt telkens een nieuwe strip gebruikt om het haar te verwijderen. Hierdoor is de kans op ontstekingen klein. Boek daarom snel een sessie bij Delete Waxing. En zoals ik eerder zei kan iedereen die nog nooit bij Delete is geweest €20 korting krijgen met de code: FNFHEALTH100678.

 

Laat jij je waxen? Hoe onthaar jij je altijd?

 

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.