Bierbuiken, zwembandjes en moobs

Zwembandjes, manboobs en bierbuiken. Dit zijn de bizarre vormen die zich manifesteren bij veel mensen in onze omgeving. Maar waar komen deze gekke lichaamsvormen vandaan?

In onze moderne wereld gevuld met duizenden voorbewerkte producten zijn er veel gevaren voor onze gezondheid. Tarwe- en graanproducten worden vooral in associatie gebracht met groot aantal ziektes. Maar een van de meest voorkomende manifestaties van deze producten zijn dat ze zorgen voor een verstoring in ons hormonale huishouden. Verstoring van testosteron, oestrogeen en insuline zijn niet ongewoon.

Zwembandjes

Een van de veelvoorkomende signalen van een verstoorde hormoonhuishouding zijn zwembandjes. Een rand van vet dat de buik omringt is niet moeilijk te vinden in ons straatbeeld. Je hoeft niet eens overgewicht te hebben om jezelf een zwemband aan te meten, er zijn genoeg slanke mensen die er ook last van hebben. Het is niet alleen onesthetisch, maar ook een duidelijk signaal van een te hoog percentage vet in de buikorganen. Dit ziekelijke vet verhoogd de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

Manboobs

Manboobs oftewel borsten bij mannen zijn een signaal voor een lager testosteron gehalte van oestrogeen in het lichaam. Het kan worden veroorzaakt door gluten dat zich in tarwe bevindt. Dit zorgt ervoor dat er prolactine in je lichaam wordt losgelaten, wat voor de groei van borstweefsel zorgt. Dit hormoon is normaal voor een zwangere vrouw, maar onnatuurlijk bij een man. Prolactine niveaus kunnen wel tot twee keer hoger zijn bij tarwe etende mannen, dan bij vrouwen die dit niet eten!

Andere bijeffecten hiervan zijn een verlaagd libido, gewichtstoename en emotionele gevoeligheid.

Bierbuiken

Iemand met een bierbuik ziet eruit alsof diegene acht tot negen maanden zwanger is. Het is nog niet zeker waarom sommige mensen een bierbuik krijgen i.p.v. zwembandjes, maar het heeft dezelfde oorzaak en is daarmee net zo gevaarlijk!

Er zijn nog genoeg andere manieren waarin een hormonale verstoring zich uit bij mensen. Dat het grotendeels veroorzaakt wordt door tarwe en granen is al uit meerdere onderzoeken gebleken. Veel voorkomende kwalen zijn; verhoogde pijn bij menstruatie, onvruchtbaarheid, acne, erectiestoornissen en verminderde libido bij zowel mannen als vrouwen.

Ga eens naar een supermarkt in de stad en kijk eens goed rond, je bent dan getuige van alles wat ik hierboven beschrijf en nog wel erger. Het meeste wordt afgeschreven op het feit dat mensen gewoon te veel eten en te weinig bewegen, maar dit is niet de enige oorzaak. Er bevindt zich een groot gevaar bij graanproducten. Het is destructief voor je lichaamscompositie en je gezondheid. Dus verminder je consumptie van tarwe en graan drastisch of stop er algeheel mee!

Handige artikelen die je kunnen helpen bij het tegengaan en meer inzicht geven over deze sympromen zijn:

De schijf van winstbejag

Brood daar zit wat in… Of niet?

6 Reden waar je dik van wordt en blijft

Van hardlopen word je dik!

 

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.