Allicine: Natuurlijk alternatief voor antibiotica

Knoflook staat al eeuwen lang bekend om zijn medicinale werking en indrukwekkende gezondheidsvoordelen, het wordt ook wel natuurlijke antibiotica genoemd. Maar waarom? Het actieve component in knoflook is een zwavelverbinding genaamd allicine, dit is eveneens het stofje dat knoflook zijn sterke geur. Het werkt in ons lichaam als een antibioticum, omdat het het vermogen van bacteriën om te groeien en te vermenigvuldigen, helpt af te remmen. Laten we allicine eens nader bekijken:
Wat is Allicine?

Allicine wordt gevormd door de alliine aminozuren en het allinase enzym, welke zich bevinden in verse knoflook. Allicine is van nature een instabiele stof. Britse wetenschappers hebben een productieproces ontwikkeld waarmee allicine kan worden gestabiliseerd en is als stofnaam allicine op de markt gebracht.

Gestabiliseerde allicine wordt door het lichaam zó goed opgenomen, dat het op een zeer krachtige en effectieve wijze zijn werking kan doen. Uniek in de wereld! Daarmee kan het zich onderscheiden van andere (knoflook) allicine supplementen/preparaten. Allicine zit vol vitaminen en voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen B en C, selenium, fosfor, calcium, mangaan, ijzer en zink.

 

Onderzoek

Allicine zit vol vitaminen en voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen B en C, selenium, fosfor, calcium, mangaan, ijzer en zink. Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel uit bijvoorbeeld, knoflook dat bijdraagt aan de gezondheid. Het natuurlijke antibioticum werd voor het eerst vastgesteld in 1944 door Chester Cavallito en zijn medewerkers in de organische chemie. Cavallito ondervond dat allicine verantwoordelijk is voor een breed scala aan antibacteriële activiteit in knoflook. Met deze eeuwenoude kennis in het achterhoofd introduceert APB Holland daarom AlliBest: AlliBest bevat 20.000ppm allicine.

De stof helpt bij de bestrijding van ontstekingen, heeft een gezonde werking op hart- en bloedvaten en draagt bij aan een goed immuunsysteem. Bovendien onderhoudt allicine een normaal cholesterolgehalte, beschermt het tegen verkoudheid, schimmels, bacteriën en stress en draagt het bij aan de behandeling tegen diverse ziektes zoals artherosclerose en tuberculose.

 

DE 3 VOORNAAMSTE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ALLICINE

  1. Verlaagd risico op kanker

Allicine bevat het stofje germanium. Germanium is een antikanker-middel en allicine bevat er meer van dan welk ander kruid dan ook. Germanium en andere antikanker-stofjes, zijn vooral gelinkt aan het afremmen van kankercellen in de maag, longen, darmen en lever. Mensen die regelmatig Allicine aan hun dieet toevoegen hebben, in vergelijking met mensen die dit niet of nauwelijks doen, 50% minder kans op maagkanker en 30% minder kans op darmkanker.

  1. Verminderd risico op hart- en vaatziekten

Of je nu last hebt van een lage of een hoge bloeddruk, Allicine helpt deze te stabiliseren. allicine verlaagt het slechte (LDL-)cholesterol, verhoogt het goede (HDL-)cholesterol en stimuleert het proces waarbij het lichaam bloedpropjes afbreekt. Daarnaast helpt het de wanden van de bloedvaten te ontspannen. Als resultaat van al deze acties die in je lichaam worden uitgevoerd, helpt Allicine dus hart- en vaatziekten te voorkomen en het risico op een hartaanval of een beroerte te verminderen.

  1. Versterkt het immuunsysteem

Door zijn antiseptische en antischimmel eigenschappen, versterkt allicine het immuunsysteem. Het is een natuurlijke antioxidant die beschermt tegen bacteriële en virale infecties. Allicine helpt bij het oplossen van slijm wanneer je verkouden bent en geeft je 50% minder kans op het oplopen van griep. Daarnaast versterkt het je lichaam’s afweer tegen allergieën.
BIJWERKINGEN

Bij sommige mensen kan allicine voor brandend maagzuur of winderigheid zorgen. Daarnaast is er natuurlijk de geur die we na het eten van Allicine verspreiden. Om de geur te verminderen kun je citroensap drinken, een schijfje citroen eten of op een paar blaadjes peterselie kauwen na het eten van allicine.

 

Knoflookgeur? Nee?!
Voor gezonde mensen heeft allicine een positieve en preventieve werking. Door de allicine bouwt het lichaam bijvoorbeeld meer weerstand op, maar draagt ook bij om de bacteriën in je lichaam op peil te houden. Iedereen heeft altijd goede en slechte bacteriën in je lichaam zitten, allicine draagt er aan bij dat de goede bacteriën de overhand houden.
APB Holland
APB Holland is in 2014 opgericht. Nadat meerdere familieleden de positieve werking van allicine ondervonden, besloot Adrienne het product zelf op de markt te brengen onder de naam AlliBest. In een AlliBest verpakking, te verkrijgen voor 24,95 euro, zitten 60 capsules. Dit is genoeg voor twee maanden. AlliBest kan het beste één tot tweemaal daags ingenomen worden tijdens de maaltijd. Bij gezondheidsklachten kan de dosering verhoogd worden naar drie capsules per dag, maar dit is per persoon en gezondheidskwaal verschillend.

http://www.apbholland.nl/producten/

 

combifoto-allibest-fnfhealth

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.