Algenolie? Het alternatief voor visoliecapsules

Jazeker, algenolie capsules zijn een goed alternatief voor visoliecapsules. De omega 3 vetzuren EPA en DHA in deze capsules worden uit algen gewonnen en hebben precies dezelfde werking echter zijn ze ook nog eens zuiver plantaardig en de capsules worden zonder gelatine gemaakt.

Gifvrij en supergezond

Uit een onderzoek van de Universiteit in Wageningen blijkt dat algenolie even gezond is als visolie. Gezien de toenemende vervuiling van vis, de overbevissing is algenolie een goed alternatief voor EPA en DHA.

Al langer bekend is dat visolie giftig kan zijn voor kankercellen terwijl het tevens onschadelijk is voor gezonde cellen. Een kleine hoeveelheid van omega-3 vetzuren uit vis vermindert de kans op darmkanker en hart- en vaatziekten. Omega-3, gewonnen uit algen was nog niet onderzocht of het dezelfde positieve effecten had. Ir. Vincent van Beelen heeft het effect van algenolie nu op menselijke darmkankercellen onderzocht, voor zijn promotieonderzoek aan de Leerstoelgroep Toxicologie.

Algenolie in hoge concentraties blijkt even giftig voor kankercellen als regulie visolie. In lagere concentraties is het bovendien net zo goed in staat om de ontwikkeling van kankercellen af te remmen. Uit proeven met ratten bleken beide soorten olie even goed in staat om het ontstaan van het voorstadium van darmkanker te voorkomen.

Omdat de zeeën overbevist en verontreinigd zijn, betekent dit volgens Van Beelen goed nieuws. Algenolie is al langer op de markt. Het is alleen prijzig. Ingrediëntenfabrikanten als DSM en BASF proberen daar verandering in te brengen.

De bevindingen van Van Beelen zijn gepubliceerd in Food & Chemical Toxicology.

 

Een goed alternatief dus

Algenolie is dus rijk aan Omega-3 DHA + EPA, het vetzuur in vette vis en visolie en draagt bij tot de normale werking van het hart en tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Algenolie wordt gemaakt van gekweekte algen – en is hierdoor algenolie vrij van verontreinigingen, die zelfs in wilde vis zou kunnen voorkomen.

Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven is aanvulling van omega-3 vetzuren vanwege een verhoogde behoefte nodig. Door algenolie als supplement nemen verbeter je de verhouding tussen omega 3 en 6.

Een goede verhouding tussen Omega-6 en Omega-3-vetzuren is belangrijk. Die eerste krijgen we vaak veel te veel binnen in de vorm van linolzuur. Die tweede veel te weinig in de vorm van bijvoorbeeld algenolie.

Vuistregel: omega-6 en companen zoveel mogelijk vermijden, algenolie juist blijven slikken.

Gebruik ze in capsules, door je salade of door je soep, maar niet om een biefstukje in te bakken (in het geval van visolie is dat zelfs uitgesproken smerig). Lijnzaadolie is geen vervanging van visolie. Het bevat ook Omega-3-vetzuren, maar niet de goede (ALA en geen DHA/EPA). De omzetting van de vetzuren in Lijnzaad naar de vetzuren die je nodig hebt, is niet optimaal. Ben je vegetariër, dan slik je beter een goede algenolie om aan je vetzuren te komen. Hier kan je jouw algenolie kopen!

 

pak

 

De Omega 3 capsules van Testa zijn duurzaam en visvrij. Ja, visvrij! Testa haalt haar Omega 3 namelijk uit algen die buiten de zee worden geteeld. Testa’s Omega 3 bevat dezelfde gezondheidsvoordelen als de traditionele visolie, maar is daarentegen wel milieuvriendelijk.

 

test

 

Een capsule bevat ongeveer 450 mg Omega-3 (van algenolie) waarvan 250 mg DHA en 125 mg EPAEr en is vrij van kleurstoffen. Er zijn geen verontreinigingen (dioxines & PCB’s) zoals in visolie kunnen voorkomen en ze zijn 100% vegan. Ook niet onbelangrijk: Geen nare vissmaak!

 

tabletje

 

Traditionele Omega 3 zou er bij jou niet meer in moeten komen! Gebruik de capsules van Testa; goed voor het milieu en goed voor je lichaam. Voor de lage prijs zou ik het in ieder geval niet laten liggen 😉

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.