AGE’s

‘AGE’s, Wat is dat nu voor een term?’ hoor ik je al denken. Voor een ijdele jongeman of vrouw en voor wie de gezondheid erg belangrijk is, is dit een term om te onthouden!

AGE’s (Advanced Glyosylation Endproducts), zijn suiker-eiwit verbindingen. Door AGE’s ontstaat bijvoorbeeld crosslinking. Dat betekent dat er willekeurige nutteloze dwarsverbindingen in je weefsel ontstaan. Het gevolg hiervan is dat je veroudert. Je weefsels verliezen hun elasticiteit en worden stug en stijf. AGE’s leiden tot ouderdomskwalen en degeneratieve ziekten. Dit kan je niet voorkomen, het is een natuurlijk proces. Maar je kan het verouderen wel versnellen of vertragen! Te zware mensen en rokers verouderen sneller dan fitte en gezonde mensen en mensen met een te hoge bloedsuiker hebben bijvoorbeeld veel meer kans op kanker.

Iedereen veroudert, de een wat sneller dan de ander. Nu kan je natuurlijk allerlei cremes gebruiken tegen rimpels, maar dat is symptoombestrijding, als het al helpt. Maar de oorzaak komt van binnenuit. Dus ligt de oplossing ook van binnen. Voedt je lichaam met natuurlijke ongeraffineerde voeding. De belangrijkste factoren welke zorgen voor versnelde veroudering is de hoge hedendaagse koolhydraten/suikerconsumptie (diabetes) en de consumptie van geraffineerde olien en margarine (rimpels en kanker)! Natuurlijk zijn er ook andere factoren welke in meerdere of mindere mate voor versnelde veroudering zorgen zoals o.a. roken, alcohol, aangebraden voedsel en natuurlijk stress.

De enige manier om veroudering te vertragen is jezelf te voeden met nutrientrijke onbewerkte voeding, voldoende vetten te consumeren (verzadigde vetten), niet teveel koolhydraten/suikers te eten en je voeding niet teveel aanbraden. Roken is natuurlijk sowieso uit den boze en probeer stress tot een minimum te beperken. Ook beweging draagt bij aan een jeugdig uiterlijk!

Lees ook: 6 Redenen waar je dik van wordt en blijft

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.