8 Rules: misvattingen over eten.

1. Eieren zijn slecht voor je

Dit is gewoon een leugen. Als de voedingsindustrie je iets wilt laten geloven dan is dat wel dat eieren slecht voor je zijn. Het zou een grote hoeveelheid cholesterol bevatten. Om die reden werden eieren ervan verdacht het risico op hart- en vaatziekten te vergroten.

Maar er is al wetenschappelijk aangetoond dat cholesterol dat via de voeding binnenkomt geen verhoging van cholesterol in het bloed veroorzaakt. Eieren bevatten erg veel goede voedingsstoffen in tegenstelling tot wat de voedingsindustrie je wilt laten geloven.

2. Verzadigd is gevaarlijk en slecht

Het idee dat verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten verhoogt is gebaseerd op een onbewezen theorie. Dit wordt door de voedingsindustrie als waarheid verkondigt. Vet van vlees, kokosolie, kaas en roomboter zijn allemaal bijzonder gezond. Natuurlijke verzadigde vetten zijn zelfs goed voor je.

3. Granen zijn geweldig

Granen zijn geen voer voor mensen. Ze zijn goedkoop en er wordt veel winst uit behaald. Granen bevatten wienig voedingsstoffen. Ze bevatten veel fytinezuur, een stof die voorkomt dat je lichaam essentiële mineralen in de darmen opneemt. Granen leveren zelfs gezondheidsproblemen.

4. Te veel eiwitten zijn slecht voor je

Van een eiwitrijk dieet wordt er vaak beweerd dat het botontkalking en nierziekten kan veroorzaken. Niks is minder waar. Er is een verband tussen een eiwitrijk dieet en een kleinere kans op botbreuken. Eiwit verlaagt de bloeddruk en verbetert het de symptomen van diabetes, wat de kans op nierfalen vermindert.

5. Voedsel met weinig vet is goed voor je

In vetarme producten worden goede vetten vervangen door schadelijke stoffen. Deze producten zitten bomvol met suiker, glucose-fructosesiroop en/of kunstmatige zoetstoffen. Ze zijn zeer slecht voor de gezondheid en de lijn.

6. Koolhydraten zijn een goede bron van calorieën.

Vanuit het voedingscentrum moet je dieet voor 60% van de totale hoeveelheid calorieën uit koolhydraten bestaan. Zo’n dieet bevat veel granen en suikers. Voor mensen die overgewicht hebben of lijden aan diabetes zijn koolhydraten erg gevaarlijk.

7. Koolhydraatarme diëten zijn gevaarlijk

Koolhydraatarme diëten zijn de gezondste, makkelijkste en beste manier om af te vallen en slank te blijven. Dit is een wetenschappelijk bewezen. Dat de voedingsindustrie je verslaafd wilt hebben aan de goedkope koolhydraten en geld aan je willen verdienen is een ander verhaal.

8. Van vet eten word je vet

Het klinkt logisch, maar dat is het niet. Dik zijn ligt voornamelijk aan de context, meestal doe je andere dingen verkeerd. Een dieet dat uit veel vet en koolhydraten bestaat zal je dik maken, maar dit ligt niet aan het vet. Vetrijke dieten zijn zelfs veel beter voor de lijn.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.