3 Rules: Verander vet in spiermassa

Dit zijn 3 manieren om vet in spiermassa te veranderen:

1. Eet vet en eiwitten eerst.
Wanneer je gaat eten, zorg er dan voor dat je eerst wat vet, eiwitten en groente binnen hebt voordat je ook maar een hapje van je zuurdesem, zoete aardappel of rijst neemt. Door eerst iets anders te eten dan koolhydraten zorgt ervoor dat je insuline laag blijft. Dus in plaats bang te zijn voor koolhydraten, moet je er bewuster mee omgaan.

Conclusie
Uit studies is gebleken dat als je eerst eiwit, vet en groente eet van tevoren je bloedsuikerspiegel aanzienlijk lager is dan andersom. Als extra bonus voel je je hierdoor ook minder slaperig na het eten, doordat het eiwit het aanmaken van het slaaphormoon serotonine tegengaat.

2. Giet overal azijn op.
Op elke salade die je eet gebruik je voortaan azijn als dressing. Azijn zorgt voor een verhoogde insuline gevoeligheid. Uit studies is gebleken dat azijn insuline gevoeligheid wel kan verhogen tot 34%. Dit doordat het bepaalde soorten suikers afbreekt en vergelijkbaar is met acarbose en metformin. Deze twee medicijnen worden gebruikt om type 2-diabetes tegen te behandelen.

Een andere studie nam 29 personen en verdeelde ze in drie groepen: een groep met type 2-diabetes, een groep met voortekenen van diabetes en een groep was gezond. Ze kregen allemaal azijn voor hun maaltijd. De resultaten waren indrukwekkend.
• Bij de groep met diabetes ging hun suikerspiegel met 25% vooruit.
• De groep met de voortekening van diabetes kregen een lagere suikerspiegel dan zelfs de gezonde groep. Hun bloed glucose verhouding was gehalveerd.
Een vervolgstudie toonde aan dat het regelmatig gebruik van azijn gewichtsverlies bevorderde, tot wel een kilo per vier weken. Daarnaast kwamen ze erachter dat als type 2-diabets patiënten een eetlepel azijn voor het slapen innamen hun suikerspiegel de volgende morgen 4-6% verbeterd was.

Conclusie
Gebruik azijn op je eten. Of neem twee eetlepels azijn voor je grootste koolhydraat rijkste maaltijd van de dag.

3. Neem visolie
Google welke aandoening van de mens en er zal een studie of een zwaar vermoeden dat het te behandelen is met visolie. Uit recent onderzoek onder 344 testpersonen blijkt dat visolie gecombineerd met bewegen er extra voor zorgt dat de bloedsuikerspiegel laag blijft. Hiernaast zorgt visolie ervoor dat je cellen insuline gevoeliger worden.

Conclusie
Neem een minimum van 3 gram van omega-3 rijke vetten per dag, voor een verlaagde suikerspiegel en om ontstekingen tegen te gaan.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.