Zuurkool en zijn zure voordelen

Zoals we allemaal weten, is zuurkool een geweldige aanvulling op hotdogs, worsten en andere vleeswaren, en een heerlijk ingrediënt van veel hoofd-en bijgerechten. Maar naast dat zo lekker, zijn er ook veel voordelen voor de gezondheid die absoluut het vermelden waard! Niet iedereen vind het even lekker, maar er zijn veel voordelen verbonden als je regelmatig een portie op je bord hebt. Enkele van de belangrijkste zijn hieronder opgesomd:

De voordelen van zuurkool:

  • Bevat levende melkzuur-bacteriën en enzymen; goed voor de spijsvertering en darmen. Om de voordelen hiervan te behouden zuurkool niet koken en ook niet de gekookte versie kopen
  • Bevat veel vitamine c
  • Een gefermenteerd product, dus al redelijk voor-verteerd en dus makkelijk te verteren voor ons
  • Doordat het een gefermenteerd product is, vallen de nadelen van plantaardige voeding weg; anti- nutriënten zijn grotendeels ongedaan gemaakt in het fermentatie-proces

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.