Venkel en Bietensoep

Deze bietensoep met venkel bevat slechts 160 calorieën per portie en zal je zeker bevallen of het nu als ontbijt, middageten of avondmaaltijd is.

 

Ingrediënten (4 porties) :
2 eetlepels olijfolie
1 kopje fijngehakte ui
1 kopje fijngehakte venkelknol
1,5 theelepel venkelzaden
2 grote bieten, geschild en in blokjes gesneden
2 kopje kippenbouillon
1 kopje smaakloze kefir
Eventueel extra kefir

Bereiden :
Verhit olijfolie in een grote sauspan op een middelmatig vuurtje. Voeg de fijngehakte ui, venkelknol en venkelzaadjes toe. Sauteer de groenten tot deze zacht zijn, circa 5 minuten. Voeg de blokjes bieten toe en roer deze door de pan. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Bedek de pan; verlaag het vuur naar een middel lage stand. Kook tot de bieten zacht zijn geworden, circa 20 minuten. Pureer de soep in een blender beetje bij beetje. Breng de gepureerde soep terug naar de sauspan. Klop 1 kopje kefir door de soep en breng deze op smaak met zout en peper. Verwarm de soep.

Schenk de soup over na soepkommen. Garneer de soep met nog wat kefir en eventueel met venkel bladeren.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.