Supplementen voor studie en examens

Veel studenten onderschatten het belang van een evenwichtige voeding. Men heeft vaak geen tijd of geen zin om te eten. Toch kan voeding een duidelijk effect uitoefenen op het concentratievermogen. Zowel te veel als te weinig eten of onevenwichtig eten heeft een negatief effect op de ‘blokcapaciteit. We kunnen ons eveneens de vraag stellen of het slikken van vitamine- en mineraalsupplementen wel zin heeft.

 

Zijn vitamine- en mineraalpreparaten nuttig in de examentijd?

Een tekort aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen of spoorelementen kan zich uiten in vermoeidheid of concentratiestoornissen. De inname van supplementen aan vitamines-en/of mineralen in de examenperiode kunnen deze tekorten opheffen en hebben wel degelijk een effect op het vermoeidheidsgevoel. Een positief effect wordt slechts enkel en alleen gezien als er voordien reeds een tekort aan deze stoffen bestond. Of deze producten ook een effect hebben op het intellectueel functioneren is echter nog zeer de vraag.

In Westerse landen zou bij een gedeelte van de kinderen, door een onevenwichtige voeding, of door lijngedrag, een tekort aan micro-nutriënten kunnen bestaan en daardoor het intellect beïnvloeden. Zo vond men in Engeland dat tienermeisjes in een bepaalde populatie, gemiddeld te weinig ijzer, calcium, vit B2 en vit B6 innamen. In theorie zouden deze kinderen baat hebben bij het nemen van supplementen.

 

 

Mineralen tijdens de blok?

In de Westerse landen wordt vermoeidheid het vaakst veroorzaakt door een tekort aan ijzer. Wanneer ijzer wordt ingenomen om aan het tekort te verhelpen, dan moet de dosis voldoende hoog en voldoende lang genomen worden om de ijzervoorraad aan te vullen.

Anderzijds mag de dosis ijzer die gegeven wordt niet te hoog zijn omdat ijzer de opname van koper en zink stoort.

IJzer speelt ook een rol in het intellectuele presteren. Uit onderzoek in ontwikkelingslanden blijkt dat kinderen met een ijzertekort zich niet ten volle kunnen ontwikkelen. Er wordt duidelijk lager gescoord op tests die mentale en motorische vaardigheden opmeten. Wanneer ijzersupplementen worden toegediend verbeteren de scores. Hoe ijzer het intellect beïnvloedt is nog niet gekend. Men weet wel dat ijzer aanwezig is in verschillende zones in de hersenen en dat neurotransmittors ijzer nodig hebben om te kunnen functioneren.

Jodiumtekort kan leiden tot geringe schildklierinsufficiëntie die moeheid kan uitlokken. Regelmatig zeevis, garnalen en spinazie op het menu zetten zorgen voor voldoende jodium en vermijden het ontstaan van tekorten.

Zink wordt in hoge concentraties gevonden in de hypocampus, een gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het leren en memoriseren. Een zinkdeficiënte voeding veroorzaakt duidelijk stoornissen in het korte termijngeheugen. Bovendien speelt zink een rol in aanmaak van immunoglobulines en de verdediging tegen virussen en bacteriën.

 

Kunnen vitamines helpen?

Het is geweten dat vitaminetekorten eveneens een invloed kunnen hebben op het psychisch functioneren. Zo werd aangetoond dat een vitamine B-tekort aanleiding geeft tot traagheid van handelen en persoonlijkheidsveranderingen. Er is tevens een verminderd concentratievermogen, gestoorde inprenting, verminderde eetlust, prikkelbaarheid en depressie waar te nemen.

Vit C tekort geeft dan weer aanleiding tot vermoeidheid en slechtere reactietijden.

Vitamine -en mineraaltekorten kunnen wel degelijk het intellectuele prestatievermogen verminderen. Wanneer men echter zorgt voor een evenwichtig en regelmatig voedingspatroon is het nemen van preparaten verloren geld.

Gezonde voeding zorgt voor innerlijk evenwicht en een goed werkend brein. Toch Is het lastig om afzonderlijk aan bovengenoemde vitamines en mineralen komen. Gelukig kan je voor examens of bij concentratieproblemen tegenwoordig all-in oplossingen vinden. Bij Braincaps vind je de supplementen die je nodig hebt voor een goed geheugen en een groter concentratievermogen. En bijna alle nodige vitamine en mineralen zijn hierin te vinden :) ?

 

Wil je ook wat doen aan je concentratiegebrek?

De concentratie capsules van Natuurlijk Presteren is een voedingssupplement en bevat uitsluitend natuurlijke ingredienten en is daarom volledig veilig te gebruiken. Na lang testen is de ideale formule samengesteld waarmee alle ingrediënten elkaar in positieve zin versterken.

Na ongeveer 30 minuten zou je een verbetering moeten zien in je concentratie. Je bent meer gefocust en gemotiveerd om verder te studeren en/of werken. Na 2 uur zou de werking maximaal moeten zijn en werken je hersenen in de hoogste versnelling. Naast het verbeteren van de concentratie, verbetert ook het leervermogen en geheugen. Een verbetering van het leervermogen wil zeggen dat je sneller verbanden ziet tussen bepaalde onderwerpen. Een verbetering van het geheugen is effectief om alle informatie beter te verwerken en te onthouden. De Concentratie Capsules zijn trouwens niet alleen nuttig bij studeren, maar het is ook ideaal om te gebruiken tijdens het werk. Doordat je hersenen in de hoogste versnelling werken met dit supplement krijg je simpelweg meer gedaan in minder tijd.

 

concentraat

 

Wil je dus met een goed getest en veilig supplement aan de slag? De supplementen van Natuurlijk Presteren zijn klaar voor gebruik en wachten op jou! Met de kortingscode ” FNF ” krijg je 10% korting op alle producten (behalve het sample).
Laat je ons in een reactie weten hoe ze bevallen? Groetjes Floor :)

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.