Shake your weight away!

Shakes (ook wel smoothies genoemd) zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je dieet shakes om mee af te vallen, proteïne shakes om spieropbouw mee te stimuleren en fruit en groente shakes die je gezondheid sterk kunnen verbeteren. In dit artikel zal ik vertellen wat de varianten gemeen hebben en hoe je het beste kan afvallen met shakes.

 

WAAROM ZIJN SHAKES ZO POPULAIR?

 Shakes zijn momenteel erg ‘hot’. Daarom komen er steeds meer soorten en maten bij. De bedoeling van een shake is meestal om van een bepaalde voedingsstof veel meer binnen te krijgen dan normaal en dat kan tal van voordelen hebben. Laten we de voordelen van een shake is op een rijtje zetten:

 

 1. Het kost veel minder moeite om een iets te drinken in plaats van een bepaald voedingsmiddel te eten.
 2. Een shake is sneller gemaakt dan een maaltijd.
 3. Met een shake kan je veel preciezer bepalen hoeveel je van een bepaalde voedingsstof binnen wilt krijgen.
 4. Een shake vult de maag en vermindert daardoor het hongergevoel.
 5. De voedingsstoffen worden snel opgenomen door het lichaam.

 

Deze voordelen gelden in principe voor alle soorten shakes. Ondanks dat de voordelen zo rooskleurig zijn, hoeft het drinken van shakes niet te betekenen dat dit ook altijd gezond is.

 

DOE WEL JE HUISWERK VOORDAT JE AAN DE SHAKES GAAT

De voordelen die ik net heb genoemd kunnen in sommige gevallen ook nadelig zijn:

 1. Als je wilt afvallen met shakes en je gebruikt hiervoor enkel proteïne shakes, dan kan het zijn dat je lichaam teveel eiwitten binnen krijgt. Het verteren van eiwitten is een zwaar proces voor het lichaam. Bij teveel inname van eiwitten, zullen je nieren en lever teveel worden belast. Dit zorgt ervoor zorgt dat je later een hogere kans hebt om problemen te krijgen met deze organen. Je Shake moet dus een goede balans van voedingsstoffen bevatten.
 2. Niet teveel eiwitten! Deze zullen de cellen in je lichaam meer doen laten groeien (delen), waardoor het verouderingsproces sneller verloopt. Daardoor is de kans een stuk hoger dat je eerder te maken krijgt met ouderdomsziekten zoals kanker, diabetes of hartfalen.

Als je dus wilt afvallen met shakes, is het belangrijk om dit op een verstandige en gezonde manier te doen.

 

 

HOE KUN JE GEZOND EN SNEL AFVALLEN MET SHAKES?

Stop met enkel proteïne- of eiwitshakes. Deze bevatten vaak te veel eiwitten en missen daardoor vele andere essentiële voedingsstoffen.

Voor afvallen met shakes kun je het beste shakes nemen met ook groente en fruit extracten. Deze bevatten veel vitaminen en mineralen, iets waar je lichaam geen tekort van mag hebben. Shakes met een goede balans met veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgen zoals eiwitten, vitaminen, vezels, antioxidanten en mineralen zijn de beste optie.

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden om afvallen met shakes op een gezonde manier te doen:

 • Zorg voor zoveel mogelijk verse ingrediënten in je shakes. Zo zullen de voedingsstoffen in je shake veel meer in ‘leven’ zijn, waardoor deze effectiever hun werk kunnen doen. Bereid daarom je shakes zoveel mogelijk zelf, met verse ingredienten en fruit.
 • Vervang niet al je maaltijden door shakes. Een shake bevat namelijk in de meeste gevallen weinig vetten en koolhydraten. Deze heeft het lichaam wel nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren.
 • Je kunt zoveel shakes drinken als je wilt die bestaan uit groente. Voor shakes met veel fruit wordt geadviseerd hier niet meer dan één (0,5 liter) van per dag te drinken omdat er teveel suiker inzitten. Ook adviseer ik om niet meer dan één eiwitshake per dag te drinken.
 • Niet alle groente en fruit is geschikt om te combineren. Gebruik daarom zoveel mogelijk dezelfde kleuren groente voor een groene smoothie.

 

GEBRUIK VERANTWOORDELIJKE MAALTIJVERVANGENDE SHAKES

Het is inmiddels bekend dat je om de 2,5 uur voeding binnen moet krijgen om op deze manier je bloedsuikerspiegel en spijsvertering op peil te houden voor voldoende energie gedurende de dag. maar ja daar komen we lang niet altijd aan. Heb ook jij het weleens te druk om een gezonde maaltijd of een shake met verse groeten en fruit  te bereiden om tot je te nemen? En wat doe jij als je onderweg bent? Shake2Day is je redder in nood! Hun motto: Een gezonde levensstijl voor iedereen!

Shake2Day biedt jou iets wat anderen niet doen: een duo pakket van een shake en een reep

De reep ook wel Break genoemd, is een noten- & fruitreep en bevat 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid in vitaminen en mineralen. De shakes zijn in verschillende smaken verkrijgbaar: vanille, chocolade en cappuccino . Tevens bevatten de shakes 70% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en 50% van de dagelijkse minderalen.

Zowel de Shake als Break zijn dus rijk aan vezels en eiwitten maar bevatten ook nog eens 5000 ORAC antioxidanten (100% dagelijkse hoeveelheid). Er zijn trouwens geen suikers toegevoegd aan de shakes! Beter kan haast niet :

Bezoek eens even de webshop van Shake2Day, zij bieden jou als trouwe FNF Health lezer 25% korting op alle Duo Packs! Het enige wat je hoeft te doen is bij je bestelling de volgende kortingscode gebruiken: FNFHEALTH De actie loopt tot 31 Oktober 2017!

 duopackpagina

 

In het duo pakket wordt de maaltijd opgedeeld in 2 eetmomenten. De Shake als maaltijd, de reep als tussendoortje. Natuurlijk kunnen de Break (reep) en de Shake ook los gegeten of gedronken worden. Het duo pakket wordt aangeboden in een Lighten Regularvariant en deze zijn beide VEGAN! Er is ook een Sportvariant en deze bevat genoeg calorieën om een volledige maaltijd in één keer te vervangen. In deze versie zijn er 30 gram whey-eiwitten toegevoegd. Dat zijn de beste bouwstenen voor spieropbouw en herstel.

Ga jij ook aan de slag met een maaltijdshake? We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met maaltijdshakes. En deel ook vooral je ervaring met Shake2Day! Laat je deze achter in een reactie hieronder? Groetjes Sarah :)

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.