Blauwe bosbessen; Superfood

Blauwe bosbessen; Superfood

Blauwe bosbessen zijn erg gezond, en wel om de volgende redenen:

  • Ze hebben een hoge voedingswaarde: bevat veel vezels, vitamine K1 en vitamine C
  • ze bevatten veel anti-oxidanten, waardoor het ontstekingsremmende, anti-verouderende eigenschappen bevat
  • Ze bevatten relatief weinig koolhydraten: 11 gram koolhydraten op 100 gram bessen
  • Ze bevatten flavonoïden
  • Verder bevat het looistoffen, pectine, cellulose en de vitaminen B1, B2, B3, C en bèta-caroteen.
  • In mindere mate bevat blauwe bosbes de mineralen kalium, calcium, ijzer, mangaan, fosfor, zink, boron, silicium, seleen, organische zuren, de fenolzuren koffiezuur en ursolzuur, fructose en chinolizidine-alkaloïden.
  • En je kan ze verwerken in gerechten of gewoon rauw consumeren.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.