Rooibos goed voor je huid?

In deze reeks artikelen gaan wij in op de basisbegrippen en -beginselen van onze beautyrituelen. Aje juist op zoek bent naar basisinformatie over huid-verzorging dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel vertellen we je meer over het reinigen en verzorgen van de gezichtshuid, de basis van alles!

De basis van alles? Ja, eigenlijk wel, de gezichtsverzorgingsroutine begint altijd met het reinigen van de huid, dat is de basis en als die niet goed is, dan heb je een grote kans dat de producten die erna gebruikt niet optimaal functioneren. Ik zal het puntsgewijs proberen uit te leggen, aan de hand van een aantal vragen die wij regelmatig voorbij zien komen.

 

Op welke leeftijd begin je met het reinigen van de huid?

Gebruik je geen make-up, dan kun je in het algemeen aanhouden dat je moet beginnen met het reinigen van de huid als je in de pubertijd komt. Meestal zul je dan gaan merken dat door de veranderingen in de hormonen de huid wat gaat veranderen. Als je geen (of weinig) make-up gebruikt is het ook noodzakelijk de huid te reinigen, iedere dag lopen we rond in een wereld die niet bepaald schoon is. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen, vuil, olie en vettigheid, die komen dag in dag uit op onze huid terecht en die viezigheid willen we er graag weer af hebben.

 

Hoe reinig je de huid?

Er zijn heel veel verschillende gezichtsreinigers op de markt waaruit je kunt kiezen, dus aan het aanbod ligt het niet. Aan de andere kant maakt het grote aanbod het soms lastig om uit te kiezen. Je moet in elk geval wel een speciaal reinigingsproduct voor het gezicht gebruiken, gebruik nooit als een douchegel of een (lichaams)zeep, die zijn daarvoor niet geschikt. In mijn ervaring doet een goede scrub wonderen! Je verwijdert hiermee dode huidcellen en opent de porien. Je kunt in vrijwel iedere prijsklasse wel een goede scrub vinden, dus de prijs hoeft ook geen obstakel te zijn.

 
Facescrub classic

 
Ik ben zelf van mening dat je het beste een reiniger kunt gebruiken die je combineert met water. Er zijn ook, best handige, reinigers die je zonder water kan gebruiken (denk ook aan de bekende reinigingsdoekjes) maar eigenlijk is dat niet voldoende voor een goede reiniger. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een zgn. facewash, reinigingsgel, face gel, cleansing wash of iets dergelijks, dat is niet zozeer een persoonlijke voorkeur, maar ook de voorkeur van veel experts als dermatologen. Kies dan wel een soort die niet extreem veel schuimt, teveel schuim is een teken dat er te heftige ingrediënten in zitten.

 
Mag ik het reinigen van de huid nooit overslaan?

Nee, eigenlijk niet! Maar goed, we zijn allemaal niet perfect, dus duikt iedereen weleens met een gezicht vol make-up in bed na een leuk feestje of zijn we weleens lui en pakken we een reinigingsdoekje… Probeer de gezichtsverzorging in elk geval een routine te laten worden. Reinig jouw huid bij de wastafel of onder de douche, net wat je handig vindt en zorg dat je jouw producten gewoon bij de hand heb staan. Breng daarna uiteraard je huidcreme aan om je huid weer te bevochtigen. Sla je een avondje over, zorg dan dat je de huid in de ochtend alsnog reinigt!

 
De verschillende huidtypes

Een normale huid is een huid die er goed uitziet, vrijwel geen zichtbare poriën heeft, soepel aanvoelt, straalt en dus niet dof oogt, een gezonde kleur heeft met een normale doorbloeding, maar ook heus weleens een puistje of rimpeltje heeft. De normale huid is ook vrijwel altijd vochtarm, zeker als je wat ouder wordt. Verzorg de huid in elk geval altijd in de avond, bij een rijke nachtcreme kun je ”s ochtends de huid eventueel nog even reinigen.

Een vette huid is vaak wat dikker, heeft zichtbare poriën, vaak meerder puistjes of meeëters, een teveel aan talg waardoor de huid glimt. Je bent snel geneigd een heftige reiniger te kiezen om het “vette” gevoel te verwijderen, maar dit kan juist tegenstrijdig werken.

Een droge huid voelt regelmatig trekkerig aan, kan schilfertjes, roodheid en droogtelijntjes vertonen, de huid voelt niet comfortabel aan en oogt vaak ouder. Natuurlijk kun je ook een gecombineerde huid hebben, het voorhoofd en de neus kan bv. een vetter huidtype zijn dan de huid van de wangen. Een reinigingsmelk kan bij een droge huid een goede uitkomst zijn, juist omdat die wat romiger zijn. Breng na het reinigen direct een vettige creme aan als de huid nog vochtig is, zo sluit je het vocht in. Reinig de huid in elk geval altijd ”s avonds en verwijder de rijkere nachtcreme met een watje en wat toner.

 

Natuurlijke huidverzorging

Je zou kunnen overwegen om je huid te verzorgen met producten die  natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals de huidverzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos. We kennen rooibos thee, maar rooibos is echter ook een uitstekende basis voor huidverzorging door de anti-inflammatoire, huidverzachtende en anti-microbiële werking.

De gezichtsverzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos bevat het bioactieve rooibos plantenextract wat afkomstig is van groene rooibosplanten die enkel voorkomen op het Cedergebergte van de West-Kaap. Dit extract bevat een hoge concentratie aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Deze hebben een positieve uitwerking op de lichaams- en gezichtshuid. Zo ook aspalathin en nothofagin die vrije radicalen tegenwerken. We zetten de voordelen op een rijtje:

– Werkt kalmerend en verzorgend bij bijvoorbeeld acné, eczeem en een gevlekte huid.
– Gaat veroudering tegen.
– Geeft extra verzorging aan de gevoelige huid.
– Bevordert het herstellend vermogen van de huid.
– Kalmeert en verzacht de huid bij bijvoorbeeld zonnebrand en andere invloeden van buitenaf.

 

advantage group

 

Rooibos voor je huid

Natuurlijk Rooibos biedt een natuurlijke lijn aan rooibosproducten voor de verzorging van de gezichts- en lichaamshuid.  Deze producten zijn afkomstig van de Zuid-Afrikaanse producent African Extracts Rooibos en voldoen aan internationale standaarden. De productie vindt plaats in een hightech productielocatie in Kaapstad met permanente wetenschappelijke ondersteuning. Alle onze producten zijn dermatologisch getest, parabeenvrij, worden nooit getest op dieren en zijn goedgekeurd door Beauty Without Cruelty. Beter kan haast niet!

Voor meerinformatie over de producten en online bestelling ga je naar de webshop op www.natuurlijkrooibos.com

Heb jij nog vragen over het verzorgen en reinigen van jouw gezicht? Stel ze dan gerust in de comments hieronder of laat iets leuks achter! Groetjes Nicky :)

  Drukwerk

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.