Op wellness vakantie gaan!

Deze zomer ga wil ik mijzelf laten verwennen met een detox vakantie. Eerder dit jaar deed ik al een detox met slow juices. Ik voelde me hierna zoo fris en dacht; Dit wil ik vaker!!! Toen kwam ik zogenoemde detox vakanties tegen op internet, een stapje omhoog van alleen sapjes! Een vakantie detoxen met gezonde voeding, supplementen en bodyworks… nice! Je zou echter wel wat vragen kunnen hebben over dergelijke reis, met name over het detoxen en ook om mij heen krijg ik daar vaak vragen over. Daarom wil ik wat meer vertellen over de voordelen van zo’n wellness vakantie.

 

Een goede start

Als health coaches zien we dat een start maken moeilijk is. Iedereen heeft altijd ontzettend veel redenen voor uitstel. Er zijn te veel afleidingen zoals suikers, alcohol koffie en sociale verplichtingen. “Ik begin morgen of volgende week” horen we vaak. En als je dan gestart bent moet je je ook nog eens constant verantwoorden waarom je anders eet en drinkt… pffff je omgeving maakt het je vaak niet makkelijk. Tijdens een wellness reis verblijf je in een oase van gezondheid met gelijkgestemden die positief zijn en goed voor hun lichaam willen zorgen.

 

Geen chrash dieet

We kunnen iedereen gerust stellen: detoxen is geen dieet en geen “quick fix”. De meeste gasten die naar een wellness retreat komen hebben allerlei uiteenlopende doelen zoals: Tot rust komen, balans vinden, gezonde vakantie, meer leren over voeding en gezondheid en ja, sommige ook om een start te maken met afvallen, of beter gezegd gezond eten. En natuurlijk word je daarmee ook geholpen op een retreat. Veel retreats werken op holistische wijze d.m.v.  gezonde voeding, lichamelijke beweging en supplementen, je lichaam krijgt geen voedingstekorten en zal dus niet gaan chrashen maar krijgt juist een positieve boost.

 

Patronen doorbreken

Patronen doorbreken is het moeilijkste wat er is, daar weten we alles van. Ook al leef je gezond dan kun je nog vast zitten in patronen en gewoontes. Doe je altijd dezelfde boodschappen? Maak je altijd dezelfde gerechten? Doe je altijd hetzelfde sportlesje? Tijdens een wellness retreat mag je alles even loslaten, wat vaak nog een hele uitdaging is.

 

Veel groenten en weinig fruit

De meningen zijn verdeeld over smoothies, bij ons ook en onze voorkeur gaat dan ook uit naar smoothies waarin groente het hoofdingrediënt is i.p.v. fruit smoothies. Smoothies vol tropische vruchten zijn toch wel vaak echte suikerbommen, ze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Retreats werken voornamelijk met groenten en een beetje fruit, ongeveer 80-20%. Deze sappen zijn rijk aan groene bladgroenten die juist het risico op diabetes type 2 verlagen. En bevatten alle micronutriënten (mineralen). Vaak houden retreats ook rekening met seizoensgroenten en geneeskrachtige kruiden, helemaal als je in een heerlijk oord zit als Thailand!

 

CS_garden view

 

Terug naar je natuurlijke basisritme

Zoals ik al aangaf wil ik nu dus meer dan een alleen een “sapjeskuur”. Helemaal tot jezelf komen is moeilijk als je dagelijkse beslommeringen hebt. Racen naar je werk, korte nachten, sociale contacten, feestjes, snelle hap, kortom je wordt geleefd. Herkenbaar? Voel je dat je moe bent, dan doe je even rustig aan. Ook maakt het niet uit wat je in het dagelijkse leven doet, je mag weer even lekker bij jezelf zijn en je totaal overgeven. Zo onbezorgd als een kind. En dit is waar een retreat voor is, de rust terugvinden!

 

Geniet van het moment

Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou te laten genieten van het moment. Je neemt rust en luistert naar je lichaam. Rust en balans voor lichaam en geest! We hebben uiteraard een retreat die je kan proberen wanneer jij besluit om deze zomer af te sluiten met rust. Probeer daarom eens een wellness vakantie bij Chivasuka.

Chivasuka is een klein wellness retreat in de heuvels van Noord Thailand. De retreat wordt door Nederlanders gerund. Daar worden mensen geholpen met de optimalisatie van hun conditie of wel het vertragen, verbeteren of terug draaien van een (meestal degeneratieve) aandoening. Dit wordt gedaan op een holistische manier door middel van gezonde voeding, supplementen, beweging, bodyworks (massage, acupressuur, sauna) en stress controle. Er wordt er tevens één-op-één gewerkt! Bij boeking ontvangt de gast een vragenformulier. Gebaseerd op de informatie wordt een persoonlijk programma gemaakt.

 

CS_bungalow4

 

De gast verblijft in een 2-persoon bungalow met privé veranda en prachtig uitzicht over de Lanna Heuvels. Chivasuka geeft een pre-stay en after-stay dieet advies wat thuis gevolgd kan worden als de gast een langere periode nodig heeft dan ze kan verblijven.

Yoga-Health retreats van Chivasuka komen er ook snel aan. Deze zijn bedoeld voor yoga liefhebbers die met hun yoga leraar(es) in een groep een vakantie willen met veel informatie over holistische gezondheid, culinaire workshop en dagelijkse yoga sessies.

Chivasuka gaat ook op uitnodiging naar een andere lokatie of land. “Chivasuka Goes” is zeer geschikt voor een groep geïnteresseerde mensen (vrienden, familie of een vereniging) die om welke reden ook niet (tegelijk) een reis kunnen organiseren en het interessanter vinden Chivasuka naar hun toe te halen of dichterbij huis te zijn. Al deze informatie en meer kan je vinden op de website van Chivasuka.com. Have a look and give it a try met deze unieke kortingscode: FNFHEALTH

Hiermee krijg je 25% korting op boekingen gemaakt voor 01 januari 2017 (reisperiode kan later zijn). Normaliter een prijs van 1275 euro per week per persoon, maar nu dus een totaalprijs van 956.25 euro! Een volledig programma (met keuze uit Detox, Revitalize of Weight loss) ziet er als volgt uit:

– Consultatie
– Transfer van en naar Chiang Mai stad of luchthaven (1:30h)
– 7 nachten verblijf in een luxe twee persoons bungalow met prive veranda
– Ochtend sapje
– Ontbijt, lunch en diner
– Snack
– Verse juices en herbal thee
– Beweging; yoga, hiken, wandelen
– Traditionele sauna in boeddhistische tempel buiten Chivasuka (1 per persoon)
– Traditionele Thai massage van 2 uur per persoon
– Supplementen waar nodig
– Colon cleansing kan geboekt worden tegen meerprijs

Ben je wel eens op detox vakantie geweest? We zijn heel benieuwd naar je ervaring! Laat deze achter in een reactie hieronder! :)

Michelle

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.