Natuurlijk voor je huid? Squalan!

Het gebruik van olie voor je huid is een natuurlijke manier om je huid goed te voeden en te verzorgen. Met veel oliën kun je zelfs je huid reinigen. In principe zou je met een goede olie zonder crème moeten kunnen en veel mensen die enkel natuurlijke cosmetica willen gebruiken doen dit.

 

De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen tegen zonschade. Ook zitten er in oliën vaak stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken. Daar komt bij dat er aan 100% plantaardige oliën geen bewaarstoffen hoeven worden toegevoegd, want bacteriën en schimmels voelen zich er niet zo in thuis.

Verrassend genoeg verwijdert olie juist het overtollige talg dat je poriën kunnen verstoppen. Vooral dat laatste is geen eigenschap die je zou toeschrijven aan olie, maar als je producten gebruikt die té goed schoonmaken (en een trekkerig gevoel achterlaten) onze natuurlijke huidoliën van onze huid worden verwijderd. Ons lichaam snapt dan niet wat er gebeurt en produceert extra olie om het gebrek weer te compenseren, resulterend in een huid die alleen nog maar vetter wordt. Zorg wel dat je een olie gebruikt die past bij jouw huidtype.

 

De herontdekking van pure olie als huidverzorging

 

Steeds meer vrouwen gebruiken oliën van bijvoorbeeld amandel, argan en jojoba voor hun reguliere huidverzorging. Het aanbod en de variatie van oliesoorten is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Dat is te verklaren door de goede verhalen over de herstellende werking van olie. Daarnaast is er ook behoefte aan simpele en duurzame producten die je kunt begrijpen; een noot die rechtstreeks van de teelt, handmatig geperst en daarna gezeefd in een flesje wordt gegoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Olie is in het algemeen vloeibaar, zachter dan crèmes en trekt om die reden ook veel beter in de huid.

 

kokers-bij-elkaar

 

Olie aanbrengen

Gebruik de eerste keer 1-3 druppels (pipet) of 1 pompje afhankelijk van het soort doseerdop op de fles. Slurpt je huid echt alles in een paar seconden op en hou je een licht trekkerig gevoelt? Neem dan meer olie. Na een paar dagen heb je door wat goed voor jou werkt. Overigens kan absorptie per oliesoort verschillen dus speel daar mee. Er zijn 2 manieren van aanbrengen:

  1. Nat, met (bloemen)water
  2. Droog

De manier van aanbrengen is heel persoonlijk. Ik ken mensen die een facial spray gebruiken, deze eerst laten drogen en dan pas de olie aanbrengen. Om je te helpen bij je keuze kun je je afvragen of je een hele gevoelige huid hebt. Is het antwoord JA, gebruik dan de droge methode.  Waarom? Juist water kan een gevoelige huid af laten gaan. Zeker in combinatie met zeer droge opperhuid is het misschien beter als je eerst de huid laat herstellen. Zie een droge huid als een deur op een kier. Eerst de deur dicht krijgen voordat je verder experimenteert.

 

Aanbrengen (droog): Doe 1-3 druppels olie in de palm van je hand en wrijf deze over elkaar. Leg je handen nu op je wangen, voorhoofd, hals etc. Gebruik het gladde van de olie om je gezicht voorzichtig 1-2 min. te masseren totdat de olie volledig is opgenomen. Heb je het gevoel meer nodig te hebben, herhaal dan deze stap.

 

Aanbrengen (nat): Spray een facial mist of gooi een plens water in je gezicht. Je gezicht is nu vochtig. Dep eventueel druppels die aan je kin hangen met een handdoekje weg. Doe nu 1-3 druppels olie in de palm van je handen, warm even op en glij dan met beide handen over je gezicht. De beweging is vergelijkbaar met het aanbrengen van een crème. Door het water wordt de olie sneller over je huid verdeeld en is in enkele seconden volledig opgenomen.

 

Waarom huidolie?

 

In crème zitten allerlei toevoegingen die de meeste oliën niet bevatten. Met name de natuurlijke oliën zijn in principe vrij van toegevoegde stoffen. Naast het ontbreken van toevoegingen, bevatten oliën allerlei goede werkzame stoffen. Alhoewel ook hier weer grote verschillen in zitten. Zo zijn er koudgeperste oliën en niet-koudgeperste; warm geperste? Geen idee hoe het precies heet. Wel weet ik dat het verschil inderdaad zit in het al dan niet verhitten van de olie. Door verhitting gaan veel werkzame stoffen verloren, waardoor de olie op je huid niet meer zo goed zijn werk doet. Koudgeperst is dus altijd beter.

 

Pure_3 highres

 

Waar kan je pure huidolie kopen?

 

We raden de skincare oplossingen aan van Squalan! De skincare producten van Squalan bevatten het ‘wonder’ ingrediënt squalaan, een pure olie afkomstig uit suikerriet waar je huidtype wonderwel direct goed op reageert.

De grondstof in deze producten is afkomstig van 100% goedgekeurd Ecocert suikerriet uit Brazilië. Ze zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen, alcohol, zijn dierproefvrij, veganistisch en worden duurzaam geproduceerd. Er worden alleen ingrediënten aan de producten toegevoegd, die plantaardig zijn en daadwerkelijk goed doen voor de huid zoals pure Moringa- en rozenbottelzaadolie en haverolie. Allemaal oliën die gezonde vetzuren en sterke antioxidanten bevatten en snel worden opgenomen door de huid.

De producten van Squalan zijn zuinig in gebruik (een paar druppels zijn al voldoende) en gelden als uniseks, dus zowel voor hem als haar. Dat scheelt weer ruimte in de badkamer! Vooral de gevoelige tot extreem gevoelige huid en de vochtarme huid hebben baat bij deze huidlijn, die ook na het zonnen en scheren uitkomst biedt en de huid direct kalmeert. Maar ook de normale huid verbetert door het gebruik van de Squalan producten omdat zij elastischer wordt en een gezonde glans krijgt. De huid is tenslotte ons grootste orgaan.

 

Squalan voor wie?

 

Voor vrouwen, voor mannen, voor het hele gezin. Voor de normale, maar ook voor de vette, vochtarme, onrustige, gevoelige of droge en rijpere huid, die rimpeltjes en fijne lijntjes vertoont. Squalan producten brengen elke type huid weer in balans. Omdat de producten zo puur zijn, zijn ze zelfs geschikt voor kleine kinderen en baby’s.

De lieve oprichters van Squalan hebben speciaal voor de mensen die nog twijfelen, sachets als testers die je kunt bestellen voor 95 cent (tegemoetkoming in de verzendkosten en om zeker te weten dan mensen geïnteresseerd zijn).

Bezoek dus snel www.squalan.com en bestel eenvoudig en snel!


Gebruik jij natuurlijke skincare producten?
Deel jouw ervaring, tips en verhalen met ons! Groetjes Sabine J

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.