Manna Brood met Munt en Kokosmayo

OKE! Dit is zo simpel maar oh zo lekker. We kwamen dit recept tegen in een tijdschrift en besloten het (op basis van de best gezonde ingredienten) uit te proberen. Wat waren wij blij! De bereiding was snel, de meeste benodigdheden heb je wellicht al in huis en wanneer je het smaakt…smacht je naar meer. Dus bij deze delen wij dit lekker recept. Je kan ervoor kiezen om je broodje avocado eens te combineren met de bittere smaak van radijs en romige kokos mayonaise. Let’s get started:

Dit heb je nodig

  • 2-4 sneetjes brood
  • 4, el kokasmayonalse
  • paar snufjes zeezout (bijvoorbeeld Maldon)
  • paar radijsjes in plakjes, omgeschept met wat citroensap en olijfolie
  • 1 avocado, in blokjes
  • munt- of basilicumkers

Voor de Kokos Mayo

  • 80 gram jong kokosvlees
  • 4 el olijfolie
  • 4 el kokosolie
  • -2 tl dijonmosterd
  • -1 el citroensap
  • -snufje zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor de kokosmayonaise in de blender en mix tot een gladde mayonaise. (Goed voor
2-4 porties en 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.) Smeer de kokosmayonaise op het
brood en bestrooi met wat zeezout, Maak af met de radijs, avocado, basilicumkers en nog wat zout.

TiP
Er zijn twee soorten kokosvlees. het vruchtvlees van een jonge en een volwassen kokasnoot, volwassen kokosnoten zijn harig en
donkerbruin, en het vruchtvlees bevat weinig water, waardoor het wat hard en taai is en meer vetten en calorieen levert dan jong kokosvlees. Perfect voor in salades, soep, wokgerechten kokosmelk of uit het vuistje.

mannabrood-kokos

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.